Ik heb een marktkraam: maak me los!

Al eerder las ik iets over het concept van Jouw Marktkraam. Toen ik er weer een stukje over tegenkwam in de folder van Vintage Route Rotterdam wilde ik er nu echt eens een kijkje nemen. In Rotterdam zit er een vestiging vrij dicht bij mijn huis: aan de Zaagmolenkade in Rotterdam Noord

Het concept van Jouw Marktkraam is uniek: bij diverse vestigingen in Nederland kun je een kraam huren. Deze kraam staat in zo’n winkel en huren gaat per week: dit kan vanaf € 25,00. Op de spullen die je wil verkopen plak je door Jouw Marktkraam verstrekte stickers en daarop schrijf je met pen de prijs die je ervoor wil hebben. Vervolgens richt je jouw kraam in, installeer je de app op je telefoon en dan is het wachten tot je meldingen krijgt dat je spulletjes verkocht zijn! In de periode dat je de kraam huurt mag je ook je kraam tussentijds netjes maken en aanvullen.

jouwmarktkraam-2

Wat een geweldig concept! Ik heb behoorlijk wat spulletjes die ik wil verkopen, maar ik hou niet van vreemden aan de deur en van veel dingen komen de verzendkosten nog hoger uit dan het artikel zelf. Op deze manier kan ik afstand doen van spullen die overbodig zijn én verdien ik (hopelijk) een leuk zakcentje!

jouwmarktkraam-app

Afgelopen zondag bezocht ik het filiaal en keek mijn ogen uit: wat zit dit goed in elkaar! Het fijne aan deze winkel is dat alles geprijsd is. Er staan tientallen kramen opgesteld en het is bij elke kraam weer een verrassing wat je te zien krijgt. Van gloednieuwe spulletjes tot vintage kleding, van ouderwetse keukenapparaten tot hippe prints voor aan de muur.

Mijn vriend kocht een paar mooie tweedehands Nikes voor een prikkie en zelf kocht ik een mooi emaille schaaltje voor een euro. Na het afrekenen bestelde ik meteen mijn kraam. Omdat ik het lastig vind om in te schatten hoe het gaat lopen begin ik eerst met het huren voor één week. Ik kan dan altijd nog verlengen. Na het afrekenen van de huur voor 1 week kreeg ik 100 stickers mee. Op die stickers staat een persoonlijke code en zo wordt precies bijgehouden wat mijn omzet is.

De stickers met persoonlijke barcode

De stickers met persoonlijke barcode

Inmiddels staat mijn ‘waar’ al klaar. Woensdagmiddag ga samen met Fabien mijn kraam inrichten en dan zal die vanaf donderdag officieel 1 week sowieso te bezoeken zijn. Ik doe afstand van veel mooie dingen voor een hele zachte prijs, dus woon je in Rotterdam of omgeving, sla je slag! Zo neem ik afscheid van een groot deel van mijn kookboeken. Maar ook van mijn Clarisonic Mia2 (electronische borstel om je gezicht te reinigen), de complete DVD box van Sex and the City, vakantieboeken van Flow Magazine met de papieren extra’s er bij, mooie jurkjes die mij nu te groot zijn maar nog in prima staat. Heck, sommige jurkjes heb ik zelfs nooit aangehad omdat ik ze kocht in de periode dat ik afviel en ze toen al te groot waren. Ook zal ik wat sieraden verkopen en haarfrutseltjes. Alles voor heel weinig, al vanaf een kwartje.

Dus mensen: maak me los! Ik zou het zo leuk vinden als wanneer je iets van mijn kraam koopt me dit laat weten. Zou ik gewoon leuk vinden om te zien!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Arja

  Wat een superleuk concept! Ik had er nog nooit van gehoord, maar ga er zeker een x kijken.

  31 oktober 2016 at 18:46
 • Reply Bianca

  Leuk is dat he! Ik kijk ook graag in winkeltjes rond met dit concept. Toch heel wat anders als een normale kringloopwinkel.

  31 oktober 2016 at 22:24
 • Reply lizette

  Nee nee Stop!! Ik wil je DVD box van Sex in the City hebben!! heb alleen geen tijd om langs te gaan de komende week… 🙁

  1 november 2016 at 11:44
 • reageer