Vegan kaneelpannenkoekjes

Tijdens de Vegan Challenge kreeg ik trek in pannenkoeken. Ik maakte daarom deze vegan versie en voegde een vleugje kaneel toe. Op en top herfst!

Ingrediënten*
2 cups/280 gram bloem
8 gram kokosbloesemsuiker
1/2 tsp kaneel
snufje zout
1 tbsp/15 gram bakpoeder
2 cups/480 ml. plantaardige melk
2 tsp/10 ml. appelcider azijn
2 tsp/10 ml/ vanille extract
1 tbsp/15 ml. kokosolie, gesmolten
maple syrup, optioneel

Bereidingswijze
Meng de plantaardige melk met de appelcider azijn in een schaaltje. Zeef de bloem boven een beslagkom. Voeg de kokosbloesemsuiker, kaneel, zout en bakpoeder toe en meng alles goed door. Voeg dan het melk-azijn mengsel er aan toe en vervolgens het vanille extract en de kokosolie. Roer door tot er geen klontjes meer zijn. Bak de pannenkoeken in kokosolie in een hete koekenpan. Lekker met maple syrup!

*aantal afhankelijk van hoe groot en dik je ze bakt, reken op ongeveer 10 – 15 stuks

Vegan kaneelpannenkoekjes

Vegan kaneelpannenkoekjes

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Zo lekker! Pancakes in de ochtend zijn hier echt favoriet geworden. Dit vegan recept lijkt me trouwens helemaal niet verkeerd.

    2 november 2016 at 10:30
  • reageer