Wokmaaltje met tofu

Een stevige wokmaaltijd met tofu en groene aspergetips. Superlekker!

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram rijstnoodles
schaaltje pittige roerbak tofu blokjes (deze)
kleine ui
2 teentjes knoflook
schaaltje groene aspergetips
kwart rode kool
halve rode peper
bakje taugé
winterwortel
bosui
sesamolie, om  in te bakken
woksaus
60 gram kokosbloesemsuiker
klein blikje tomatenpuree
50 ml. rijstazijn
50 ml. citroensap
40 ml. sojasaus
100 ml. water

Bereidingswijze
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de aspergetips kort in 3 minuten in kokend water beetgaar. Meng de ingrediënten voor de woksaus in een schaaltje en zet apart. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snij de rode kool in dunne reepjes, de rode peper in ringetjes en de winterwortel in dunne plakjes. Verhit wat sesamolie in een wok en bak de ui, knoflook, groenten en wokreepjes een paar minuten op hoog vuur. Voeg de woksaus (hoeveelheid naar smaak) toe en bak een paar minuten mee. Snij de bosui in ringetjes. Verdeel de noodles, groenten en aspergetips over de borden en serveer met de taugé en bosui.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer