Crispy bloemkool ‘chicken’ wings

Onlangs  maakte ik het voor het eerst: chicken wings op basis van bloemkool. Ik had er al veel over gelezen en was razend benieuwd. Wat superlekker! De versie die ik eerder maakte was zacht en had een pittig chililaagje. Deze zijn wat krokanter dankzij het panko jasje. Panko is Japans broodkruim, dat gerechten een crispy laagje geeft. Zalig!

Ingrediënten
1 kleine bloemkool, in roosjes gesneden
60 ml. plantaardige boter, gesmolten
75 ml. Frank’s Hot Sauce *
15 ml. witte azijn
1/2 tsp knoflookpoeder
snuf peper
snuf zout
Panko **

* deze wordt veel gebruikt bij chicken wings. Ik kocht het bij Albert Heijn, maar als je het niet kunt vinden kun je ook een andere pittige rode saus gebruiken.
** dit is Japans broodkruim. Je kunt dit kopen bij toko’s of Aziatische supermarkten. Ik kocht het bij Albert Heijn.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de boter, hot sauce, witte azijn, knoflookpoeder en peper en zout in een kom. Strooi wat Panko op een bord. Zet de kom en bord naast elkaar en doop de bloemkoolroosjes in de saus en vervolgens door de panko. Leg de bloemkool op de bakplaat. Wanneer alle bloemkool een laagje heeft, bestrijk je met een bakkwastje de bovenkant van de roosjes met een heel klein beetje olie, om ze mooi bruin te krijgen. Bak de bloemkoolroosjes voor 20-25 minuten in de oven.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer