Snelle mini appelbeignets uit de oven

Nog even snel wat appelbeignets bakken voor Oudejaarsavond? Dat is geen probleem met dit makkelijke recept. Wil je liever geen mini maar appelbeignets van gewoon formaat? Steek dan grotere rondjes uit het bladerdeeg.

Ingrediënten voor 4 stuks
1 Elstar appel
4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, ontdooid
3 eetlepels suiker, plus extra om te bestrooien
1 theelepel kaneel
2 theelepels plantaardige boter, gesmolten

Benodigdheden
koekjes uitsteker met een doorsnede van 7 cm., of een glas of dergelijke van dezelfde afmeting
bakpapier
bakkwastje

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snij het horizontaal in 4 plakken. Meng de suiker met de kaneel. Steek met de uitsteker twee rondjes uit per plakje bladerdeeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg vier rondjes bladerdeeg er op. Leg vervolgens op ieder rondje een plakje appel en betrooi met het suiker-kaneel mengsel. Leg er dan de overige rondjes bladerdeeg op en druk goed dicht met je vingers. Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven, draai ze halverwege de baktijd om. Bestrijk dan met een beetje gesmolten boter en strooi er suiker over. Warm het lekkerst!

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Caroline

    Dit recept kwam als geroepen! Heb net een hele lading gebakken voor vanavond. Fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2017!

    31 december 2016 at 17:51
    • Reply Suzanne

      Wat leuk om te horen! Jij ook de beste wensen voor het nieuwe jaar! 🙂

      31 december 2016 at 23:41

    reageer