Rainbow aquafaba mini meringues

Deze kleurrijke mini schuimpjes zijn gemaakt van aquafaba. Aquawat? Aquafaba! Dat is de naam voor het vocht dat je normaal wegspoelt bij het afgieten van peulvruchten in blik zoals kikkererwten. Met dit zetmeel- en eiwitrijke goedje kun je van alles maken, zo maakte ik er eerder mayonaise mee en deze koekjes. Deze schuimpjes zijn ook leuk om in een glazen pot cadeau te doen! Of gewoon voor jezelf natuurlijk. Ze smaken een beetje naar suikerspin, heel zoet en superlekker.

Ingrediënten
vocht uit 1 blik kikkererwten van 400 gram
140 gram poedersuiker
1 theelepel cream of tartar *
theelepel vanille extract
kleurstof(fen) **

* dit kun je bij toko’s en Aziatische supermarkten kopen, zoals hier
** let op: een aantal E-nummers wil je als vega(n) vermijden. Bijvoorbeeld de rode kleurstof E120, dat is gemaakt van schildluizen.

Benodigdheden
bakpapier
mixer
spuitzak met spuitmondje

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het kikkererwtenvocht voor een minuut of 4 met een mixer in een vetvrije kom. Als de kom niet vetvrij is zal het vocht niet stijf worden. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe en vervolgens al mixend de cream of tartar en vanille extract. Trek met een dun kwastje of handvat van een theelepel lange strepen van de gewenste kleurstof aan de binnenkant van de spuitzak. Schep vervolgens het opgeklopte kikkererwtenvocht er in, dit gaat het makkelijkst wanneer je de zak rechtop in een hoog glas zet. Spuit kleine rondjes op het bakpapier. Bak de meringues voor 2 1/2 uur in de oven. Ze zijn klaar wanneer de bovenkant droog aanvoelt en ze makkelijk van het bakpapier loslaten.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer