Happy Earth Kitchen

Blogger Yonca heeft onlangs haar droom waargemaakt: een eigen plant-based restaurant en winkel. Na een succesvolle crowdfunding actie zijn de deuren van Happy Earth Kitchen aan het hoekpand aan de Zwaanshals open gegaan en kun je er terecht voor onbewerkte maaltijden en drankjes én verantwoorde boodschappen. Ik nam er een kijkje!

Zwaanshals
De locatie van Happy Earth bevindt zich in één van de leukste winkelgebieden van Rotterdam: de Zwaanshals. Dit is een levendige buurt waar je allerlei soorten winkels en restaurants kunt vinden. Ook worden er regelmatig festivals en markten georganiseerd. Met de locatie zit het dus al helemaal goed! Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: wanneer je uitstapt bij de nabij gelegen tramhalte Zaagmolenbrug is het slechts een paar minuutjes lopen.

Ik bezocht Happy Earth Kitchen op een zondagochtend samen met mijn vriend. We werden bij binnenkomst hartelijk begroet door Yonca. De eerste indruk van het restaurant was meteen goed: wat mooi en stijlvol ingericht. Veel licht, veel hout en mijn oog viel direct op de hoek in de winkel waar je terecht kunt voor allerlei verantwoorde boodschappen.

De kaart is een verademing voor vega’s en vegans: wat een luxe om overal uit te kunnen kiezen! Ik zie er de heerlijkste dingen op staan: van ‘nana whip’ (bananen soft-serve ijs) met allerlei toppings tot cakes, van sandwiches tot burrito bowl – het klinkt serieus allemáál lekker. Na wikken en wegen kies ik voor de slow coffee en de rawnola. Fabien kiest een sandwich met witte bonen hummus en avocado en een homemade limonade met tijm en sinaasappel. Bring it on!

Fijne sfeer
Er hangt een fijne, relaxte sfeer in de zaak. Je voelt je er meteen welkom! Yonca vertelt enthousiast over haar winkel, het aanbod en licht de kaart toe. Het lijkt me ook een fijne werkplek trouwens.

Details
Wat leuk: ik krijg de koffie geserveerd met een kaartje waarop staat waar de koffiebonen van afkomstig zijn. Hier merk je het oog voor detail in deze zaak. De koffie smaakt heerlijk, normaal drink ik mijn koffie met opgeklopte melk, maar zo heel af en toe vind ik een gitzwart bakkie op de ouderwetse manier gezet ook erg lekker. Fabien zijn limonade ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook heerlijk.

Yummy in my tummy
En dan het eten: allebei eten we ons bordje helemaal leeg. De sandwich van Fabien is rijkelijk belegd en het broodje zelf (ik nam een hapje) is heerlijk krokant. Mijn rawnola smaakte ook heerlijk en werd geserveerd met blauwe bessen, banaan en chiazaadjes. Ik koos voor amandelmelk erbij, je kunt kiezen uit allerlei soorten plantaardige melk.

Meenemen
Wanneer je weinig tijd hebt kun je ook kiezen om je maaltijd en/of drankje mee te nemen.

Voor herhaling vatbaar
Absoluut is dit bezoek voor herhaling vatbaar. Ook voor niet-vegans/plant-based eaters is Happy Earth Kitchen een must-visit voor wanneer je er in de buurt bent. Al ga je alleen al voor het heerlijke slow-bakkie. Laat je dan meteen ook verleiden tot één van de lekkere zoetigheden voor er bij, zeker weten dat je dat lekker zult vinden.

Happy Earth Kitchen
Zwaanshals 299
3035 KH Rotterdam

website | Instagram | Facebook

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer