Tabouleh

Tabouleh is een salade uit de Libanese keuken op basis van bulgur. Bulgur is een graan dat wordt gemaakt uit verschillende soorten tarwe. Deze korrels worden eerst gestoomd, daarna gedroogd en vervolgens vermalen of gebroken. 

Je kunt de salade als voor- of bijgerecht eten. Zelf vind ik het heerlijk in een pita met falafel, zoals je op de foto kunt zien. Schep er wat knoflooksaus bij en je weet niet wat je proeft! Die maak ik zelf trouwens heel eenvoudig: wat vegan mayonaise, uitgeperste teen(tjes) knoflook, peterselie, wat water om te verdunnen en wat zwarte peper. Klik hier voor een lekker recept voor zelfgemaakte falafel.

Afdrukken

Tabouleh

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 140 gram bulgur
  • 220 gram gekookt water
  • 2 citroenen
  • 60 ml. olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 rode ui, in dunne ringen gesneden
  • flinke hand peterselie, grof gehakt
  • klein handje munt, grof gehakt
  • 1 komkommer
  • 200 gram cherrytomaatjes, gehalveerd

Bereidingswijze

  • Doe de bulgur in een kom.
  • Pers de citroenen.
  • Kook het water en schenk dit er bij, samen met de olijfolie, citroensap en zout.
  • Roer door en laat een uur afgedekt op kamertemperatuur staan.
  • Snij de komkommer door de lengte in vieren.
  • Verwijder de zaadlijsten en snij in dunne plakjes.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en breng op smaak met peper en zout.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star