Falafel

Eigenlijk geldt het in de meeste gevallen en zo ook hierbij: zelfgemaakt is het lekkerst. Deze falafel kan niet op tegen de versies die je in de winkel kunt kopen. Daarnaast is het spotgoedkoop om te maken én zo klaar.

Afdrukken

Falafel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 12 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1 kleine ui, in kwarten
  • 1 teentje knoflook
  • twee eetlepels fijngehakte peterselie
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 10 gram bloem
  • 1 theelepel ras el hanout kruidenmix, zie notities
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Doe de ui, knoflook en peterselie in een keukenmachine en hak fijn.
  • Voeg de kikkererwten, bloem en ras el hanout kruidenmix toe en zet de keukenmachine aan tot goed gemengd is.
  • Draai er 12 gelijke balletjes van en druk die plat.
  • Bak de falafels aan beide kanten goudbruin in wat olijfolie in de koekenpan.
  • Lekker op een tortilla wrap met ijsbergla, tomaat, komkommer en rode ui.
  • De dressing op de foto is gemaakt van wat hummus verdund met water.

Notities

  • Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmengsel en kun je in de supermarkt vinden bij de kruiden en ook kun je het in veel toko’s kopen

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star