Eigenlijk geldt het in de meeste gevallen en zo ook hierbij: zelfgemaakt is het lekkerst. Deze falafel kan niet op tegen de versies die je in de winkel kunt kopen. Daarnaast is het spotgoedkoop om te maken én zo klaar.
Falafel
- Genoeg voor: 12 stuks 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 kleine ui, in kwarten
- 1 teentje knoflook
- twee eetlepels fijngehakte peterselie
- 400 gram kikkererwten uit blik
- 10 gram bloem
- 1 theelepel ras el hanout kruidenmix, zie notities
- olijfolie om in te bakken
Bereidingswijze
- Doe de ui, knoflook en peterselie in een keukenmachine en hak fijn.
- Voeg de kikkererwten, bloem en ras el hanout kruidenmix toe en zet de keukenmachine aan tot goed gemengd is.
- Draai er 12 gelijke balletjes van en druk die plat.
- Bak de falafels aan beide kanten goudbruin in wat olijfolie in de koekenpan.
- Lekker op een tortilla wrap met ijsbergla, tomaat, komkommer en rode ui.
- De dressing op de foto is gemaakt van wat hummus verdund met water.
Notities
- Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmengsel en kun je in de supermarkt vinden bij de kruiden en ook kun je het in veel toko’s kopen
geen reacties