Afdrukken

Falafel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediƫnten

Scale
  • 1 kleine ui, in kwarten
  • 1 teentje knoflook
  • twee eetlepels fijngehakte peterselie
  • 400 gram kikkererwten uit blik
  • 10 gram bloem
  • 1 theelepel ras el hanout kruidenmix, zie notities
  • olijfolie om in te bakken

Bereidingswijze

  • Doe de ui, knoflook en peterselie in een keukenmachine en hak fijn.
  • Voeg de kikkererwten, bloem en ras el hanout kruidenmix toe en zet de keukenmachine aan tot goed gemengd is.
  • Draai er 12 gelijke balletjes van en druk die plat.
  • Bak de falafels aan beide kanten goudbruin in wat olijfolie in de koekenpan.
  • Lekker op een tortilla wrap met ijsbergla, tomaat, komkommer en rode ui.
  • De dressing op de foto is gemaakt van wat hummus verdund met water.

Notities

  • Ras el hanout is een Marokkaanse kruidenmengsel en kun je in de supermarkt vinden bij de kruiden en ook kun je het in veel toko’s kopen