Appelflappen met cranberries

Deze appelflappen zijn ontstaan bij gebrek aan één van de ingrediënten: rozijnen. Ik was ze helemaal vergeten in huis te halen, tot ik bedacht dat cranberries ook vast lekker zouden smaken. En dat doen ze! Superlekkere fruitige flappen voor op Oudejaarsavond.

Ingrediënten voor 10 stuks
10 plakjes bladerdeeg uit de diepvries, ontdooid
2 Goudreinet appels
100 gram cranberries of rozijnen
1 theelepel kaneel
6 eetlepels suiker
150 gram amandelspijs, verkruimeld
klein beetje plantaardige melk

Benodigdheden
bakpapier
bakkwastje

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in kleine blokjes en meng ze in een kom met de cranberries of rozijnen, kaneel, 3 eetlepels suiker en de amandelspijs. Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar laat de randen vrij. Bestrijk de randen met een kwastje met wat plantaardige melk. Vouw het bladerdeeg diagonaal dicht en druk de randen goed aan. Bestrijk de flappen met een beetje plantaardige melk en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ongeveer 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Warm het lekkerst!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer