Taco’s van sla met vegetarische kipstukjes

Een lichtere maar zeker niet minder lekkere variant op de traditionele tacoschelpen: vervang deze door Romaine slabladeren. Crunchy en licht en gevuld met rijstnoodles, wortel, pitte kiemen, vega kipstukjes en een vega variant op vissaus. Superlekker en smaakt heerlijk bij een biertje! De bier die ik erbij schonk kwam uit de Beer in a box doos: Branie Bier. De combinatie van de pittige knoflook en rode peper in dit gerecht smaakt echt perfect met de verse gember in dit speciaalbiertje. Cheers!

Ingrediënten voor 2 personen
Romaine slabladeren
doosje kipstuckjes van de Vegetarische Slager
olie om in te bakken
rijstnoodles, zoals deze
1/2 rode chilipeper
geraspte wortel
kiemen, zoals deze
Vega vissaus
1 teentje knoflook
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels water
8 eetlepels limoensap
2 eetlepels bruine basterdsuiker
stukje rode chilipeper

Bereidingswijze
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de kipstuckjes in wat olie in een koekenpan tot ze bruin beginnen te kleuren. Laat uitlekken op wat keukenpapier. Snij de chilipeper in dunne ringetjes. Beleg de slabladeren met wat noodles, wortel, kiemen, rode chilipeper en met de kipstuckjes.
Vissaus
Snij de knoflook fijn. Meng deze met de sojasus en het water door elkaar. Voeg het limoensap en de bruine basterdsuiker toe. Snij de rode chilipeper heel fijn en voeg deze toe en meng alles goed door elkaar. Besprenkel de slataco’s met de saus en serveer.

Taco's van sla met vegetarische kipstukjes

Taco's van sla met vegetarische kipstukjes

Taco's van sla met vegetarische kipstukjes

Taco's van sla met vegetarische kipstukjes

Taco's van sla met vegetarische kipstukjes

Taco's van sla met vegetarische kipstukjes

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer