Life Lately #26

Woah, dat is alweer even geleden: de laatste Life Lately was in januari! Hoog tijd voor een update! 

Maandag 2 april 2018

Vandaag is het Tweede Paasdag en net als half Nederland gaan Fabien en ik richting de woonwinkels, onder andere naar een favoriet van mij: de Woonstore in Capelle aan den Ijssel, vlakbij de Megastores op Alexandrium. Deze enorme woonwinkel heeft echt van alles en in iedere stijl, van brocante tot industrieel en van vintage tot de allerlaatste trends. Ik kom een stelling tegen vol Disney items en mijn ogen blijven hangen op een bontgekleurd bewaarblik met Minnie Mouse op de voorkant. Handmade with love, staat er op omgeven met illustraties van handwerkspulletjes. Ik moet meteen aan mijn moeder denken: zij had dit blik zo geweldig gevonden. Ik laat het aan Fabien zien en hij begrijpt meteen wat ik bedoel. Al heeft hij mijn moeder helaas nooit gekend weet hij uit de verhalen die ik over haar heb verteld hoe belangrijk Disney voor haar was en handwerken ook. “Meenemen”, zegt hij en dat doe ik: ik koop ‘m. Die krijgt een mooi plekje in huis.

Dinsdag 3 april 2018

‘s Ochtends moet ik me melden in het ziekenhuis. Ik krijg een kolposcopie: ik schreef er hier al over. Na vele afwijkende uitstrijkjes wordt er nu gekeken naar mijn baarmoeder om te zien hoe het er voor staat. Het is een naar onderzoek. Hoe lief en begripvol de arts en assistentes ook zijn: dit is voor niemand leuk. Ik ben dan ook blij wanneer ik weer buiten sta. Ik beloon mezelf erna bij lekkere dingetjes bij Ekoplaza. Ik at het niet allemaal achter elkaar op hoor, mocht je het denken. Lees hier trouwens wat ik er van vond.

Woensdag 4 april 2018

Een lege doos wordt hier altijd erg gewaardeerd door de katten. Deze doos is een beetje apart: de zijkanten klappen naar binnen toe. Kan Noga niets schelen, een doos is een doos. Hij weet zich er in te wurmen en kijkt me triomfantelijk aan. Zijn zus Oreo staat er bij en kijkt er beduusd naar. Wat een heerlijk duo deze twee. Zo blij dat zij op ons pad zijn gekomen vorig jaar!

Woensdag 11 april 2018

Vandaag ga ik iets bijzonders maken. Iets dat mijn verwachtingen meer dan overtreft want jeetje, wat is dit lekker en man wat lijkt dit op the real thing. Ik maak vegan gebakken eieren! Inclusief runny eigeel. Ik weet het, sommigen gruwelen daarvan. Ik vond het altijd heerlijk toen ik nog eieren at. Wat fijn om dit na zolang weer eens te kunnen eten!

Verder lees ik in het boek waar ik momenteel in bezig ben: Zondagskind van Judith Visser. Volg je me op Instagram en kijk je mijn stories, dan weet je dat ik gegrepen ben door dit boek. Het is een roman over asperger waarin ik zoveel herkenning vind. Review volgt maar voor nu alvast: dikke aanrader.

Maandag 16 april

‘s Avonds stap ik rond tien uur onder de douche. Terwijl ik me inzeep voel ik iets geks op mijn bovenbeen bij mijn lies. Het voelt als ja, als wat… iets raars in elk geval. Iets dat er niet hoort. Ik kijk naar beneden en zie iets zwarts. Ik wil het wegvegen met mijn vingers maar het blijft op mijn been zitten. Het is een rond iets met streepjes er om heen. Streepjes? Pootjes! What the… Snel stap ik onder de douche vandaan, droog me af en pak een pincet. Ik probeer dat wat het ook is van mijn huid te trekken maar het lukt niet. In lichte paniek ga ik naar beneden en laat het aan Fabien zien. Ook hem lukt het niet whatever the fuck het is te verwijderen met het pincet.

Ik besluit de huisartsenpost te bellen. Pas na een kwartier kom ik er door en durf inmiddels me nog amper te bewegen. “Ja euh, ik stond net onder de douche en toen zag ik dat er een beest in mijn been zit”. Even is het stil. “Een beest”, herhaalt de man aan de lijn. “Ja, een zwart beest en zijn pootjes steken er uit”, snik ik inmiddels, bang dat de man denkt dat dit een prank call is. Gelukkig: ik kan meteen komen want zo zegt hij, dit klinkt als een teek. Ik moet voor de zekerheid wel een foto maken “voor het geval het beest er af valt”. Snel rijden we richting het ziekenhuis.

“Oh ja, da’s een teek”, zegt de arts nadat ik mijn rok omhoog schuif. Ik mag gaan liggen op de behandeltafel en sluit mijn ogen en bijt op mijn lip: ik vind dit zo eng. Wat een gruwelijk idee: een levend beest dat zich door mijn huid heeft geboord. Gelukkig doet het verwijderen maar een klein beetje zeer. “Ach, als dit het ergste is dat je in je leven meemaakt”, relativeert de arts. Ik moet lachen. Okay, okay, dat is een waar verhaal dokter. U heeft gelijk, ik zal dan wel een aansteller zijn, maar ik vind dit gewoon super angstaanjagend. Mijn eerste en hopelijk laatste teek! Maar het was goed dat ik was gekomen zegt de arts, we zijn er snel bij. Met een kuur antibiotica voor 10 dagen gaan we weer naar huis, met de teek in tape in mijn portemonnee. Die moet ik bewaren voor eventueel verder onderzoek. Wat was dit eng!

Woensdag 18 april 2018

Vandaag ontvang ik het lepeltje waar ik direct verliefd op was toen ik het zag. Hoe cute is deze? Ik kocht ‘m bij Aliexpress.

‘s Middags stroop ik mijn mouwen op en maak een grote emmer sop: tijd om de kattenren een flinke schoonmaakbeurt te geven! Meer lezen over deze fijne plek bij ons thuis op het balkon? Klik hier!

‘s Avonds moet ik denken aan een strip die ik als kind las vlak voor ik verkondigde aan mijn ouders dat ik vegetariër was geworden. Dat was toen ik tien jaar was. Ik zat op de bank en keek tv. Plotseling zag ik een stukje van een documentaire waarin een koe werd geslacht. Ik was in shock: ik kon niet geloven dat zulke mooie, lieve en slimme dieren werden gedood voor ons om te eten? Thuis waren we geabonneerd op de Libelle en daar stond wekelijks de strip Jan, Jans en de Kinderen op de achterkant. Vlak voordat ik de vreselijke beelden op tv zag las ik voor het eerst over vegetarisme in één van die strips waarin Karlijn vegetariër werd. Dat was voor mij al een voorzetje om vlees links te laten liggen: de documentaire was de druppel. Ineens moest ik weer denken aan die strip. Ik ben aan het googlen geslagen en kan gelukkig wel een foto van de strip vinden, maar kan niet achterhalen in welke editie deze heeft gestaan. Heeft iemand een idee hoe ik hier achter kom? Ik zou zo graag het origineel willen hebben: om in te lijsten!

Donderdag 19 april 2018

Vandaag is het één van de eerste warme dagen van het jaar. Fabien is vrij en we gaan samen naar Den Haag, daar mogen we lunchen bij FOAM! Dat stond al zo lang op mijn lijstje, superleuk om hier eindelijk eens te eten. Het is heerlijk en wat een leuke zaak! Omdat ik wegens de anti-biotica kuur niet in de zon mag gaan we binnen zitten. Maar je kunt er ook heerlijk buiten zitten op het terras voor en achter!

Daarna gaan we naar Intratuin. Nu de kattenren helemaal schoon en opgeruimd is, is het tijd voor nieuwe planten! Waaronder een joekel van een palm. Hij past maar net in de auto!

Ook kopen we nog wat andere spullen zoals een prachtige stoel, een nieuw kleed voor op de grond, lampjes en benodigdheden voor een drink aquarium voor de katten, of katten cup-a-soup zoals ik het noem. Wat dat precies is? Ik liet dat hier zien!

Ik ben zo blij met hoe de kattenren nu is! Het is zo’n heerlijke plek om rustig te zitten.

Zaterdag 21 april 2018

Vandaag eten we voor het eerst samen buiten op het balkon! We maken er meteen een feestje van, twee dagen achter elkaar steken we de barbecue aan. Of nou ja, Fabien. Die heeft zijn eigen bbq en ik de mijne, die elektrisch is. Yay!

Woensdag 25 april 2018

Vandaag maak ik toch weer zoiets bijzonders. Mijn verbazing over hoe veelzijdig de veganistische keuken kan zijn groeit nog steeds. Vandaag maak ik vegan gekookte eieren! En echt: dat smaakt gewoon helemaal als ei! Ongelofelijk lekker, zeker in combinatie met vega filet Americain en avocado. Eggcellent!

‘s Middags wordt er een lekker pakketje bezorgd: vegan roze en oranje koeken van Donny Craves.

Deze zijn helaas nog maar op enkele plekken te koop, maar als het aan mij ligt komen deze in alle supermarkten te liggen. Wat zijn ze lekker! Waar kun je ze op dit moment kopen? Op de HAN in Arnhem en Nijmegen, Black & White in Breda en in Amsterdam bij: Beter en Leuk, Meatless District, Espressofabriek (2 locaties), We Canteen locatie Binck Bank en het Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Ze zijn ook per 24 stuks te bestellen via [email protected]. Dat gaat er in als koek!

‘s Avonds gaan we uit eten: we schuiven aan bij het knusse Noo.Me. Daar waren we al eens eerder en ik weet al meteen wat ik ga nemen: de vegan Laksa. Dat is een enorme kom gevuld met een soort pittige noodlesoep vol verse groenten en vegan garnalen. Mocht je eens in Rotterdam zijn dan is dit echt een aanrader: het is gelegen in het centrum op wandelafstand van de Markthal. Ontzettend vriendelijk personeel ook trouwens!

Vrijdag 27 april 2018

Koningsdag! Op naar de vrijmarkt in de wijk waar we wonen: Kralingen. Dat is toch zo leuk opgezet in het Rozenburgpark, een bonte verzameling kraampjes.

Wel een baalmomentje: toen we aankwamen zagen we een prachtige joekel van een vogelkooi. Echt zo een om op te hangen als decoratie, met plantjes er in ofzo. We spraken af dat als we ‘m later weer tegenkomen het meant to be was en we ‘m zouden kopen. Helaas dus: weg. Oh well.

De buit is schaars, maar ik ben er blij mee. Twee mooie emaille schalen voor € 0,50 per stuk!

Zaterdag 28 april 2018

Vandaag vertrekt Fabien in alle vroegte met de auto naar het buitenland voor een week. Ik vind het zo’n gek idee: na twee jaar weer alleen! Voor een week natuurlijk, maar wennen is het wel. Ik heb jaren alleen gewoond, maar dat lijkt (en is) alweer zolang geleden. Wat wel leuk is is dat ik Fabien tijdens zijn reis helemaal kan volgen. Grappig om dat stipje langzaam maar zeker te zien bewegen richting de bestemming.

Zondag 29 april 2018

“Ja, ik weet niet precies, ik moet de details nog doorgemaild krijgen. Maar het is een blogevent en ik mag iemand meenemen. Leuk joh, een vegan lunch en we krijgen een goodiebag”, loog ik weken geleden tegen mijn zus. Nietsvermoedend antwoordde ze dat ze het leuk vond en in haar agenda zou zetten. Mooi, het plan liep gesmeerd. Samen met de twee schoonzussen van mijn zus organiseerde ik een surprise high tea voor haar verjaardag. We zouden samen met de vrouwelijke kant van onze familie genieten van allerlei lekkers met alles er op en er aan. Hartstikke leuk!

Mijn zus keek verbaasd op toen we zondagochtend bij de locatie van het ‘blogevent’ aankwamen. “Ik heb een beetje tegen je gelogen”, bekende ik razendsnel terwijl ik de deur van Lof der Zoetheid voor haar openhield. Het was een geslaagde verrassing en het eten was heerlijk. Ik was ook erg onder de indruk van de vegan high tea opties die voor mij apart waren bereid. Alles was zo lekker!

Maandag 30 april 2018

‘s Ochtends stapte ik op de trein richting Amsterdam. Ik was namelijk uitgenodigd voor de lancering van de drie vegan pizza’s bij Domino’s! Hoe tof is dat: in navolging van New York Pizza is ook het menu van deze pizzaketen uitgebreid met vegan opties! Om twaalf uur stapte ik het filiaal aan de Linnaeusstraat binnen.

Daar werd ik verwelkomd door Claire van Claire’s Mission, die daar namens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme aanwezig was. Wat was dat ontzettend leuk om elkaar nu na zo lang online contact eens in het echt te zien! De gastvrouw was niemand minder dan Georgina Verbaan, die ik zelf al heel lang volg. Ik vind haar zo cool: de leukste vega BN’er die met veel humor erg prettige stukjes schrijft.

De pizza’s werden onder onze neus gemaakt, we kregen een letterlijk kijkje in de keuken. Zo tof!

Daarna mochten we natuurlijk proeven. Ik vond de pizza’s erg lekker. Vooral de spicy, die is goed belegd met verse groenten en een heel pittige saus. Yummy!

Na het event dronk ik nog een kop koffie met Claire en daarna ging ik in mijn eentje nog de stad in: ik was van plan om lekker lang rond te wandelen, waar ik zo van hou in Amsterdam. Zo’n wel-zien-waar-je-uit-komt wandeling. Maar helaas. Het begon steeds harder te regenen, ik raakte geïrriteerd door de vele paraplu’s die ik moest ontwijken en nam dus vrij snel de trein naar huis. Ik ben nog wel bij Waterstones geweest: de Engelse boekwinkel aan de Kalverstraat. Ik kocht er de roman Eleanor Oliphant is completely fine van de auteur Gail Honeyman. Tot snel, Amsterdam!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply miriam

  Heel vaak wil ik reageren, en doe het dan toch niet. Nu wel :). Ik kijk met plezier uit naar je recepten, (al veel nagemaakt en geprobeerd) en vind je posts altijd erg leuk. Informatief, no nonsense en inspirerend.
  Bedankt!

  groetjes Miriam

  3 mei 2018 at 09:10
  • Reply Suzanne

   Wat ontzettend leuk om te horen. Dank je wel!

   3 mei 2018 at 09:31
 • Reply Irma Boerlage

  Wat heerlijk weer om te lezen! Ik geniet er iedere x weer van?

  3 mei 2018 at 14:56
 • reageer