Life Lately #25

De eerste Life Lately van 2018! Yay! 

Vrijdag 5 januari 2018
Spannend! Vandaag komt mijn eerst blog op de website van Metro te staan! De komende 4 weken zal er iedere vrijdagmiddag om 16.00 uur een blog verschijnen rondom het thema veganisme. Deze korte serie heeft de titel VEGAN LIFE gekregen en in het eerste artikel leg ik kort uit wat veganisme is. Ik vind het spannend, omdat de reacties op de Facebook pagina van metronieuws.nl vaak best pittig zijn. En inderdaad: nadat mijn blogpost is doorgeplaatst daar stromen de reacties binnen. Heel veel positieve en toffe, maar ook veel uitingen van onbegrip. Was te verwachten, niet iedereen snapt veganisme of heeft er begrip voor. En dat mag: ieder zijn mening. Alleen de manier waarop sommige mensen die uiten… Yikes.

Zaterdag 6 januari 2018
Wat is het koud! Tijd om te open haard aan te steken. Het is de eerste keer dat we dat doen sinds Noga en Oreo hier wonen. Ze kijken hun ogen uit, vooral Oreo vond het heel interessant om van dichtbij te bekijken. Natuurlijk hielden we het goed in de gaten.

‘s Avonds laat gingen Fabien en ik naar Vlaardingen. Daar werden we namelijk om 23.00 uur verwacht bij Albert Heijn voor het event Hamsteren by Night. Fabien had het geluk twee kaartjes te kunnen bestellen zodra die online kwamen. Echt mazzel, want er waren maar 75 kaarten beschikbaar gesteld. De kaarten waren gratis en het enige dat we van te voren wisten dat het Hamsteren by Night heette, in Vlaardingen was en tot middernacht zou duren.

Hamsters vermaakten ons terwijl we buiten in de rij wachtten tot we naar binnen mochten en eenmaal binnen mochten we wel heel voordelig winkelen: tot middernacht was alles in de winkel 2 halen 1 betalen! We sloegen flink in: kattengrind, limonade, waspoeder, koffie, Oatly barista havermelk en nog een paar dingen. Normaal zouden we € 90,20 kwijt geweest zijn: nu dus slechts de helft. Wel heel apart zo, winkelen in een amper verlichte Albert Heijn ‘s avonds laat!

Maandag 8 januari 2018
Degenen die mij volgen op Instagram en met name mijn Stories volgen weten het vast al: ik kamp al een poosje met slaapproblemen. Van de een op de andere dag begon het: na het inslapen word ik nu sinds een maand of twee steevast na een uur wakker. Heel soms na 2 uur, maar meestal al na een uurtje. Letterlijk vermoeiend. Van de huisarts kreeg ik een paar weken geleden slaappillen, maar daar merkte ik niets van. Tijd voor verder onderzoek, waar ik zo bang voor ben moest gebeuren: bloed laten prikken. Met een formulier ga ik weer richting huis. Morgenochtend zal het gebeuren.

Aan begin van de middag ga ik richting de stad: ik heb een afspraak om mijn tattoo te laten weg laseren. Ik ben daar nu ruim anderhalf jaar mee bezig en vandaag zal waarschijnlijk de laatste keer zijn. Het is steenkoud, maar wel mooi weer. Ik ben aan de vroege kant maak een paar foto’s onderweg. Rotterdam, wat ben je toch mooi.

Aangekomen bij de tattoo shop zie ik tot mijn verbazing dat de rolluiken dicht zijn. Er staat op posters op de ramen te lezen dat ze… op vakantie zijn. Eh…ik had toch echt een afspraak. Hier baal ik flink van!

Dinsdag 9 januari 2018
Vandaag is het dus zo ver: ik ga bloed laten prikken.

Gelukkig is Fabien vrij en hij gaat met me mee. Het heeft heel wat letterlijke tranen gekost, maar het is gelukt: vier buisjes bloed uit mijn lichaam! God, wat was ik bang. Gelukkig werd ik geholpen door een heel begripvolle vrouw en kon Fabien me goed afleiden. Ik ben zo blij dat het er op zit!

Als ‘beloning’ gaan we een middagje kringlopen. Ja, ik heb het kringloopvirus echt te pakken! We rijden naar het Gooi, waar we naar verschillende kringloopwinkels gaan. Ik vond De Kringloper in Naarden het allerleukste.

Wat een ontdekking is dat: zo groot en zoveel spullen! We slagen er voor een paar hele leuke spulletjes: een mooi krukje van Pakhuis Oost, een handige bewaarbak voor pakjes en zakjes in de keuken, een mok, een bewaarblik, een bord uit Epcot in Walt Disneyworld en een klein plastic varkentje. Die laatste vond ik zo cute, dat ik ‘m voor 20 cent echt niet kon laten liggen.

Daarna rijden we nog even langs een groot filiaal van Lidl in Huizen.

Ik heb de tijdelijke vegan pizza’s al volop op social media voorbij zien komen en ben erg benieuwd. Ik heb ze inmiddels gegeten en mwa…ik vind ze niet zo spannend om eerlijk te zijn. Die met spinazie vond ik niet zo, maar ik ben sowieso niet zo dol op spinazie op pizza. En de bruchetta was aardig. Ik zou ze niet opnieuw kopen. Heb jij ze ook al geprobeerd?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer