Life Lately #21

Mijn favoriete maand van het jaar: september! Tijd voor een nieuwe Life Lately waarin ik je vertel waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest. 

Maandag 28 augustus 2017
Vandaag duik ik de keuken in met een missie: kaas maken. Vegan kaas, welteverstaan natuurlijk. De plantaardige kazen die ik tot nu toe heb geprobeerd uit de winkel vind ik over het algemeen niet lekker, dus zit er maar één ding op: zelf maken! Ik maak maar liefst 3 soorten, twee ervan staan inmiddels online.

Vegan feta – recept

Vegan mozzarella/No-zarella – recept

Dinsdag 29 augustus 2017
Vandaag is een verdrietige dag: we nemen afscheid van mijn tante, die onlangs is overleden. Het is een indrukwekkende dienst, waarna ik leeg thuis kom. Het verlies van mijn moeder komt ook behoorlijk boven, ook omdat deze tante haar zus was. Beiden in mijn gedachten. Bonbon voelt mijn stemming aan, zoals katten dat zo goed doen. Zo lief hoe ze bij me kwam liggen!

Woensdag 30 augustus 2017
Vandaag ben ik jarig: ik ben 39 geworden. Vannacht om middernacht werd ik natuurlijk als eerste gefeliciteerd door Fabien. Ik kreeg een heerlijk cadeau van hem: een cadeaukaart voor één van mijn favoriete winkels Maisons du Monde. Ik verheug me nu al op het moment dat ik die uit kan geven daar. ‘s Ochtends krijg ik een appje van mijn vader. Dat blijft wennen: sinds kort heeft mijn vader een smartphone. Inclusief Whatsapp en sinds kort zelfs Facebook. Hippe vader heb ik! Mijn vader stuurt me deze mooie foto uit de tuin:

‘s Middags gaat de deurbel: er worden bloemen bezorgd! Zo lief, van Fabien!

In de namiddag ga ik even langs bij de Action. Ik verbaas me over het tegenkomen van…jawel: kerstspullen. Het is nog augustus, come on!

Donderdag 31 augustus 2017
Vandaag duik ik weer de keuken in: ik ga mijn vierde en daarmee laatste recept maken voor I-KOOK Keukens, waar ik de afgelopen zomer foodblogger voor ben geweest. Ik heb iets heel lekkers bedacht: een vegan versie van het ijsje Winner Taco! Ken je die nog? Dat ijsje is na heel lang weer terug van weggeweest, maar natuurlijk niet vegan. Tijd voor een versie die dat wel is, dus! Het is spannend: gaat het zo uitpakken als ik hoop?

Bekijk het resultaat hier!

Vrijdag 1 september 2017
Mijn cadeautje aan mezelf voor mijn verjaardag (hey, any excuse) ligt op de deurmat! Goodbye, Vitamin van Rachel Khong. Dit Engelstalige boek gaat over een zwaar onderwerp: Alzheimer’s. Door de goede reviews en de pakkende omschrijving wil ik het graag lezen. Dit onderwerp staat gelukkig niet dichtbij me qua ervaring met familieleden ofzo, daarvoor prijs ik mezelf gelukkig want het lijkt me loodzwaar: het onderwerp interesseert me vooral sinds ik de stukjes van Hugo Borst over zijn dementerende moeder volg.

Daarom alleen al weet ik dat mijn eigen #firstworldproblems in het niet vallen bij issues als Alzheimer’s. Maar goed, ook ik heb af en toe een baaldag en vorige week was er zo één, een rits van een een aantal dagen waarop dingen tegen zaten. Een samenwerking waarop ik enorm gehoopt had maar een keiharde afwijzing voor ontving. Zo balen. En ook wat andere deals op zakelijk gebied waarvoor ik had geduimd, maar anderen toegewezen kregen. Slikken. Moed dat in mijn schoenen zakt dan en ik doem denk. Gelukkig heb ik mezelf herpakt en zie ik het allemaal wel weer vrolijk in: maar vorige week even niet dus. Gelukkig is er dan altijd wel mijn lieve vriend en/of een kat in de buurt voor wat troost, zoals hier lieve Sambal:

Katten kopstoten zijn de beste

Zaterdag 2 september 2017
Dit weekend zijn er weer Wereldhavendagen in Rotterdam. Vandaag gaan we een kijkje nemen en beginnen bij de Erasmusbrug. Het is zonnig weer, niet te warm en vooral: droog. Ideaal!

Daarna wandelen we naar de Fenix Food Factory waar het superdruk is. Fabien bestelt iets van een vlammende barbecue en ik ga in de rij staan bij Meneer Tanger.

Ik neem een stuk platbrood, heerlijke baba ganoush (zelf maken? Klik!), oijven en sinaasappelsap met gember. Smullen!

Na de Fenix Food Factory wandelen we weer terug richting de Erasmusbrug waar de festiviteiten rondom de Wereldhavendagen in volle gang zijn.

We lopen wat af vandaag: next stop is de net geopende Marché 010 aan de Vijverhofstraat. Hier kun je terecht voor onder andere verse groenten en fruit.

Het is niet zo groot en fancy als de Markthal bij Blaak, maar wat de prijzen betreft geef ik hier toch echt de voorkeur aan: wat is alles voordelig en wat zien de groenten en fruit en goed en kleurrijk uit! Jammer dat we niet wat dichterbij wonen.

Daarna lopen we naar de Zwaanshals, waar we een bezoekje brengen aan Jouw Marktkraam. Daar had ik vorig jaar zelf tijdelijk een marktkraam zoals je hier kon lezen. Ik kom er regelmatig en graag: er is altijd wat nieuws te vinden. Deze keer koop ik een toffe retro mok voor € 1,50.

Daarna ploffen we een paar deuren verder neer op het terras bij Bertmans. Ik wil graag een golden milk, maar bij navraag blijkt dat die niet zonder honing geserveerd kan worden. Erg jammer. Ik neem dan maar een Lemonaid.

Ik bewonder ook nog maar eens mijn mooie mok.

Daarna wandelen we richting de Goudsesingel. Zullen we? Ach, f*ck it. We hebben zo veel gelopen vandaag, we verdienen het. Wat precies? Nou dit:

Het lekkerste vega/vegan buffet van de stad: bij Spirit! Het is nog zulk zacht weer, dat we besluiten buiten te eten. Dan pakken we de tram naar huis en ploffen we moe maar voldaan op de bank. Toch knaagt er iets: mijn nog steeds aanwezige trek in golden milk, dat ik daarstraks dus niet kon bestellen. Dan maak ik het zelf wel! Klik hier voor het recept.

Maandag 4 september 2017
‘s Ochtends valt me op dat Heidi steeds haar tongetje naar buiten steekt en ergens last van lijkt te hebben. Dan zie ik de oorzaak ineens: haar hoektand staat helemaal scheef naar buiten. Vorig jaar nog is Heidi (inmiddels 18 jaar) nog onder het mes gegaan om praktisch haar hele gebitje te laten verwijderen, of wat er nog van over was. Dat was een hele verbetering: steeds had ze last van ontstekingen en nu de boel er uit was, zou ze daar vanaf zijn. De dierenarts had haar twee onderste hoektanden laten zitten, omdat anders haar tongetje naar buiten zou hangen. En nu hing dus één van die tandjes helemaal naar buiten! Morgenochtend kan ik met haar bij de dierenarts terecht om er even naar te laten kijken.

Dinsdag 5 september 2017
‘s Ochtends ga ik op pad: ik ga op een soort wijksafari door mijn eigen wijk Kralingen. Binnenkort start ik een serie hier op wateetjedanwel.nl met mijn favoriete plekken van Rotterdam of plekken waar ik iets mee heb. Natuurlijk mag een deel met mooie plekken in mijn eigen wijk niet ontbreken! Op deze foto de Hoflaankerk. In deze kerk zijn mijn ouders getrouwd!

‘s Middags neem ik een luid miauwende Heidi mee in de reismand naar de dierenarts. Terwijl ze verstijfd op de behandeltafel alles maar over zich heen laat komen probeert de dierenarts zo zachtaardig als ze kan de hoektand van Heidi een beetje los te wiebelen. Het lukt niet, maar de tand zit zodanig los dat de dierenarts vermoedt dat deze er wel vanzelf uit zal komen. Toch maken we een afspraak voor een paar dagen erna, mocht de tand er dan niet uit zijn, krijgt Heidi een roesje en zal hij er alsnog uitgehaald worden. Heidi krijgt een prikje tegen eventuele pijn en dan gaan we weer naar huis. Zul je dus echt net zien: nog geen half uur erna probeer ik ook voorzichtig te trekken aan de tand en ja hoor. Ah ja. Nou ja, gelukkig maar!

‘s Middags maak ik een pan vegan Servische bonensoep met rooktofu. Erg goed geslaagd, recept volgt!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer