Baba ganoush

Heb je wel eens gehoord van baba ganoush? Dat is een heerlijke Arabische dip gemaakt van geroosterde aubergines. Niet het meest fotogenieke gerechtje, dus kijk daar door heen. Maak het gewoon eens en proef het zelf! Erg lekker met platbrood of zoals ik deed: met pita chips. Yum!

Ingrediënten
2 aubergines
1 theelepel zout
3 eetlepels olie
80 ml. tahin (sesampasta)
15 ml. citroensap
suf caynennepeper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Snij de aubergines in de lengte doormidden en bestrooi ze met een beetje zout en een eetlepel olie. Leg de aubergines met de snijkant naar beneden op de folie en bak 30 minuten. Laat iets afkoelen en schraap met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe dit in een kom. Prak het fijn met een vork of snij in kleine stukjes. Roer de tahin, citroensap, caynennepeper en fijngehakte knoflook en overige olie er door en breng op smaak met zout. Garneer met peterselie en naar smaak wat extra olie.  Lekker met pita chips.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer