Kenwood hakmolen

Door de jaren heen heb ik heel wat recepten gemaakt waarbij er gehakt en gemalen moest worden: dadels, noten, bevroren fruit: de compacte keukenmachine die ik je vandaag laat zien doet dat al zo’n twee jaar voor me. Omdat hij er inmiddels al zo’n lange trouwe dienst op heeft zitten vond ik dit een mooi moment om hem aan jullie voor te stellen. Lieve lezers, meet de hakmolen waar ik altijd op kan bouwen!

Kenwood  hakmolen – dadels en noten? Peanuts!
Ik heb meerdere keukenmachines geprobeerd, maar de Kenwood hakmolen is momenteel mijn absolute favoriet. Ik heb deze compacte krachtpatser al een jaar of twee en gebruik ‘m meerdere keren per week. Mocht deze er mee ophouden, zal ik precies deze zeker opnieuw kopen! Wat zijn de voordelen?

 • het is een compacte kleine keukenmachine en neemt dus weinig kastruimte in
 • geen ingewikkeld gedoe: je doet er in wat je fijngemalen wil hebben, drukt op de knop en klaar
 • de beker, deksel en messen zijn vaatwasmachine bestendig. Althans: ik weet dit eigenlijk niet 100% zeker, maar het moet bijna wel aangezien ze al minstens 100 keer meegedraaid zijn in de vaatwasser!
 • hij heeft geen moeite met lastigere ingrediënten zoals dadels dankzij het vermogen van 450 watt.
 • de prijs: die telt voor mij zwaar, omdat ik geen geld (over) heb voor peperdure keukenmachines, tenzij ik ze van een fabrikant krijg om te testen. Deze betaal ik dus helemaal zelf en dan kijk ik zeker naar hoeveel het kost. Voor de 4 tientjes is ‘ie echt elke cent waard.
 • Al is het geen grote jongen, er kan toch voor 500 ml. in. En gek genoeg blijkt dat altijd precies genoeg te zijn voor de recepten die ik doorgaans maak. Een grotere volume zou voor de gemiddelde keuken dus ook echt niet nodig zijn!

Minpunten? Zonder als een it’s-amazing-Mike-van-Tell-Sell te willen klinken: ik kan er gewoon geen bedenken. Dus mocht je overwegen om een (nieuwe) hakmolen/keukenmachine aan te schaffen, kijk dan zeker eens naar deze, onder andere hier verkrijgbaar.

Heeft ook met ijsblokjes geen moeite

Dit artikel is niet gesponsord, maar bevat wel een affiliatelink. Dit is een link naar het genoemde product, waarover ik ik nadat jij er op geklikt hebt en het product (of iets anders) koopt, ik een klein percentage krijg. Dat gebruik ik vervolgens weer om Wat eet je dan wel draaiende te houden. Bedankt voor je begrip en support!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Rianne

  Kun je er ook gladde pindakaas mee maken, zonder toevoegen van olie e.d.?
  Want ik heb ook maar een 2-persoons huishouden en geen groot budget. Maar misschien dat dit dan
  wel een goed keukenapparaat is, mits het fijnmalen ook betekent dat het echt pindakaas kan worden en niet alleen een soort van stukjes aaneen geplakte pinda’s. Ik hoor graag van je. Met vriendelijke groet, Rianne

  17 mei 2018 at 17:01
  • Reply Suzanne

   Hi Rianne, dat weet ik niet zeker, ik heb dat zelf nog nooit geprobeerd in dit apparaat.

   17 mei 2018 at 17:30
 • Reply Martine

  kenwood hakmolen : kan je makkelijk ijsklontjes hakken tot “crushed ice”…? Heb je dat ooit geprobeerd ?

  22 november 2020 at 14:57
  • Reply Suzanne

   Dat had ik hierboven beschreven 😉 jazeker!

   22 november 2020 at 15:04

  reageer