Servische bonensoep

Servische bonensoep at ik vaak als kind tijdens vakanties in Oostenrijk, waar het in veel restaurants op de kaart staat. Ik maakte deze vegan versie waarbij het vlees vervangen is door rooktofu. Een heel lekkere, hartige en rijkgevulde soep! 

Ingrediënten voor 6 porties
pakje rooktofu (onder andere te koop bij biosupermarkten zoals Ekoplaza)
olie, om in te bakken
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels bloem
1 liter groentebouillon
6 kruidnagels
1 laurierblaadje
1 aardappel, geschild en in kleine blokjes
1 winterwortel, geschild en in kleine blokjes
2 theelepels gerookte paprikapoeder
peper
zout
handje fijngesneden bladselderij
1 grote pot witte bonen, afgespoeld en uitgelekt

Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook een paar minuten in de olie in een grote soeppan. Snij de rooktofu in kleine blokjes en bak deze een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak even mee. Schenk de groentebouillon er bij en roer goed door. Voeg dan de overige ingrediënten behalve de witte bonen toe. Laat een half uurtje met de deksel op de pan op een laag vuur koken. Voeg als laatste de witte bonen toe en verwarm deze een paar minuten mee.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer