September goals

September is inmiddels al in volle gang. Mijn favoriete maand: wat wordt het heerlijk merkbaar eerder donker iedere avond. We hebben deze week voor het eerst sinds tijden weer de open haard aan gehad, zo knus! In dit artikel vertel ik je een aantal doelen die ik ga proberen te halen deze maand, zowel kleine als wat grotere. 

♥ De film IT gaan zien in de bioscoop. Het orgineel van de verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King zag ik vele jaren geleden alweer voor het eerst. Sindsdien vind ik clowns eng, heel eng. Ik ben erg benieuwd naar de remake van deze klassieker en wil ‘m dan ook zeker gaan zien!

♥ De drie boeken uitlezen waar ik momenteel in bezig ben. Het laatste stuk van Nazomer van Esther Verhoef en verder in Goodbye, Vitamin en Stille Grond van Sanneke van Hassel. Mocht je je afvragen girl, why? Waarom lees je drie boeken tegelijk? Dat is eigenlijk altijd zo bij mij: voor elke bui een ander boek!


♥ Wateetjedanwel.nl nalopen op non-vegan recepten. Tja, en dat zijn er veel: heel veel. Aangezien ik pas sinds 1 april dit jaar veganist ben en wateetjedanwel.nl in augustus 2013 is gestart, kun je nagaan hoeveel recepten er op deze website staan die ingrediënten als honing, melk, ei, kaas en dergelijke bevatten. Ik krijg hier regelmatig berichtjes en emails over. Ik wil die recepten laten staan, maar bij ieder recept duidelijk vermelden dat dit een niet-vegan recept is én waar mogelijk een vegan alternatief bij vermelden. Alleen: hoe? Heeft iemand een geniaal idee?

♥ Vaker naar de Plas: op nog geen 5 minuten lopen van mijn huis liggen zowel de Kralingse Plas als het bos, waar ik graag kom. Een rondje plas, 5 km. lang stevig aan de wandel met muziek op z’n hardst en mijn verstand op nul: het is zo fijn, maar ik doe het te weinig de laatste tijd. Te druk, regen, te warm, geen zin. Zeker nu het zo mooi is met al die herfstkleuren wil ik me echt voornemen die weer een minimaal 3-keer-per-week of zelfs hoe het was dagelijkse gewoonte van maken.

♥ EastEnders inhalen – hier ben ik momenteel mee bezig. Misschien zegt het je niks, daarom even een korte uitleg: EastEnders is een Britse soap, die al sinds 1985 uitgezonden wordt op tv. In de beginjaren ook op de Nederlandse televisie, inmiddels alleen nog op BBC. Sinds 1988 volg ik deze serie trouw. Mijn moeder kon de serie nog van toen het in het begin werd uitgezonden bij de VARA en begon met me mee te kijken. Al snel was ook zij hooked en werden we allebei vaste kijkers. Het was iets wat mijn moeder en ik deelden: veel van onze gesprekken gingen altijd wel even over de laatste storylines. Na het overlijden van mijn moeder heb ik het een aantal keer geprobeerd: het kijken van deze serie. Ik vond het te moeilijk, bij het horen van de begintune kneep mijn keel dicht en kon ik niet genieten van de serie. Inmiddels kan ik er wat beter mee omgaan en vind ik het zelfs fijn: zodra ik die begintune hoor, is het net of ze naast me zit. Ik heb de serie zo’n anderhalf jaar niet meer gevolgd, maar ben sinds vorige week de afleveringen van tot een maand terug aan het terugkijken. Ik zit er weer helemaal in, heerlijk. Ik neem me voor om het vanaf nu weer trouw te gaan volgen.

♥ Naar de tentoonstelling Kattenliefde in de Kunsthal. Tja, wat kan ik zeggen: als crazy catlady kan ik deze niet overslaan! Wordt vervolgd.


Foto: Kunsthal

Wat zou jij deze maand willen bereiken?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Nicolet

    Hoi!
    Leuke lijstje met doelen! Ik reageer vooral vanwege Eastenders. Ik woonde van 1986 tot 1994 in Londen en keek 2 keer per week, daarna weer in Nederland bleef ik het volgen, ook toen het vaker per week werd uitgezonden. Inmiddels kijk ik niet meer, het kostte me teveel tijd vanwege een drukke baan. Nu kijk ik heel af en toe een aflevering, gewoon voor de lol! Ik begrijp wel heel goed waarom jij wel weer bent gaan kijken. En ja… die begintune… Fijne herfst! Groet Nicolet, Schiedam

    12 september 2017 at 18:37
  • reageer