Guacamole

Er lagen nog wat avocado’s op de fruitschaal die hun beste tijd gehad hadden: een mooie gelegenheid om guacamole mee te maken! Van deze Mexicaanse dipsaus bestaan vele versies, maar ik hield het bij de basis. Eenvoudig maar vol smaak. Lekker met tortilla chips! 

Ingrediënten
2 avocado’s
1 rode ui
15 gram koriander
1/2 theelepel gemalen komijn
2 eetlepels limoensap

Bereidingswijze
Snij de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Prak het fijn met een vork. Meng met de ui, koriander, komijn en limoensap en serveer. Lekker met tortilla chips of soepstengels.

De tortilla chips op de foto maakte ik zelf met wortelwraps van het merk No Fairytales, deze kun je in veel supermarkten vinden in het koelschap bij de pasta’s. Snij de wraps in driehoekjes, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk met een beetje olie en bak in een minuut of 5 in een oven van 180 graden. Het recept voor de zelfgemaakte soepstengels die je op de foto ziet komt snel online! Ook een lekker idee: schep de guacamole over een gepofte zoete aardappel, zoals je hier kunt zien.

Print Friendly, PDF & Email

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer