Golden milk

Misschien heb je het al gemerkt, maar sinds een poosje is er ingrediënt dat in steeds meer voedingsmiddelen wordt toegevoegd: kurkuma. Deze oranje wortel, in het Engels turmeric genoemd kun je gerust een superfood noemen met veel gezondheidsvoordelen. Zo heeft het een ontstekingsremmende werking, ondersteunt het de lever bij het ontgiften en heeft en antioxidante eigenschappen die carcinogene cellen vernietigen, dat kankerverwekkende stoffen zijn. Om nog meer uit de kurkuma te halen wordt het aangeraden deze met zwarte peper te mengen, dit bevordert namelijk de opname in het bloed. Deze golden milk is een weldaad voor het lichaam én nog lekker ook. Probeer het eens!

Ingrediënten
240 ml. (plantaardige) melk
1 kaneelstokje
3 cm. verse kurkuma, in dunne plakjes gesneden *
1 cm. verse gember, in dunne plakjes gesneden
flinke snuf zwarte peper
zoetmiddel zoals agavesiroop

* verse kurkuma kun je onder andere kopen bij Aziatische supermarkten. Kun je er niet aan komen? Vervang het dan door een theelepel gedroogd kurkuma poeder, dit kun je in de supermarkt vinden in het schap met potjes kruiden.

Benodigdheden
steelpan
zeef

Bereidingswijze
Doe de melk, kaneelstokje, kurkuma, gember en zwarte peper in een steelpan en laat 10 minuten zachtjes koken. Giet het door een zeef in een glas of beker en zoet naar smaak met het zoetmiddel naar keuze.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

3 reacties

 • Reply Tessa

  Hi, schil je de kurkuma wortel eerst of is dat eigenlijk niet nodih?

  10 december 2017 at 22:56
  • Reply Suzanne

   Hoi Tessa, zelf laat ik de schil er gewoon aan zitten!

   10 december 2017 at 23:40
   • Reply Tessa

    Ja, net zo makkelijk eigenlijk. Ik heb nog wat geelwortel in de vriezer liggen. Mooie regen om te gebruiken.

    13 december 2017 at 12:58

  reageer