Golden milk

De laatste tijd drink ik het steeds vaker: golden milk. Je kunt kant en klare mixen kopen maar ik heb nu mijn eigen mix gemaakt. Veel voordeliger en naar mijn eigen smaak aangepast! Deze golden milk is heel goed voor je en nog lekker ook. Probeer het eens!

Kurkuma

De basis is het knalgele kurkuma, dat een ontstekingsremmende werking heeft en de lever ondersteunt bij het ontgiften. Ook heeft het antioxidante eigenschappen. Om nog meer uit de kurkuma te halen heb ik zwarte peper toegevoegd, dit bevordert namelijk de opname in het bloed. Verder zit er kaneel in en kardamom, nootmuskaat en gember.

Een pot vol

Deze hoeveelheid is voldoende voor een pot vol zoals je op de foto kunt zien. Per keer gebruik je ongeveer een eetlepel, dus je kunt er lang mee doen! De kruiden en specerijen koop ik meestal bij Aziatische supermarkten zoals Amazing Oriental in grotere verpakkingen waarbij je voordeliger uit bent.

Afdrukken

Golden milk

  • Auteur: Suzanne
Scale

Ingrediënten

  • 120 gram kurkuma
  • 2 eetlepels gemalen gember
  • 2 eetlepels gemalen kaneel
  • 1 eetlepel gemalen kardemom
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1 theelepel zwarte peper

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en bewaar in een goed afgesloten pot.
  • Schep ongeveer 1 eetlepel in een grote mok of glas en meng met een klein beetje gekookt water tot een pasta en meng met naar smaak met een zoetmiddel naar keuze zoals een beetje agavesiroop.
  • Schenk er warme plantaardige melk naar keuze bij zoals haver- of sojamelk.
  • Schep er naar smaak nog opgeschuimde plantaardige melk bovenop.

Ook lekker: chai latte!

Of deze versie, waarbij je concentraat maakt waar je heel wat koppen chai latte mee kunt maken:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer