Chai tea latte

Eén van mijn favoriete drankjes is chai tea latte. Ooit voor het eerst geproefd bij Starbucks en sindsdien ben ik er dol op en heb ik vele versies gemaakt zoals deze. Deze chai latte maak je snel en is goed voor 2 flinke mokken.

Ingrediënten
240 ml. water
5 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 kardamompeulen, gekneusd
8 zwarte peper korrels
1 theezakje Ceylon thee voor 1 pot
2 eetlepels suiker
360 ml. plantaardige melk
kaneel, om te bestrooien
warme geklopte plantaardige melk, optioneel

Benodigdheden
steelpan
theezeef of filter

Bereidingswijze
Doe het water in een steelpan samen met de kruidnagels, kaneelstokje, kardamompeulen, zwarte peper korrels, thee en suiker. Breng het aan de kook en zet dan het vuur uit en laat het 5 minuten staan. Giet de thee door een zeef of filter. Spoel de steelpan om en doe de melk er in. Voeg het theemengsel toe en verwarm. Schenk in mokken of glazen, eventueel met wat warme geklopte melk en bestrooi met kaneel. Lekker met gevulde medjool dadels! In de versie op de foto heb ik ook nog 2 amandelen in gedaan, nog lekkerder!

Oh zo lekker <3

Leestip: deze gebundelde columns in boekvorm van één van mijn favoriete schrijfsters Marian Keyes is een aanrader! Deze bundel staat vol hilarische en herkenbare stukjes.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Nelienne Valkering

    Grappig weetje. Chai betekent thee in Hindi. Wanneer je dus thee Chai tea noemt, staat er dus thee thee. Betere benaming voor dit theetje is Massala Chai Latte. Het is de kruiden wat de naam krijgt van de thee (chai) en als je er melk toevoegt, heb je dan een Chai Latte. In dit geval Massala Chai Latte.

    26 september 2021 at 08:45
  • reageer