Ovenschotel met aardappel, linzen en tomaat

Oh, ik heb toch zoiets heerlijks gemaakt: wat pakte dit goed uit! Een zalige ovenschotel met onder andere aardappel, linzen en tomaat. Supermakkelijk om te maken en de oven doet het meeste werk. Een lekkere salade erbij eventueel en je hebt een stevige maaltijd die perfect past bij deze tijd van het jaar.

Afdrukken

Ovenschotel met aardappel, linzen en tomaat

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 6 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 800 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • olie, om in te bakken
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken van 400 gram linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bekertje haver fraîche
  • 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
  • 1 pakje plantaardige kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • plantaardige boter om in te vetten
  • 1 tomaat
  • 150 gram vegan geraspte kaas
  • handje paneermeel
  • handje peterselie, optioneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook een paar minuten.
  • Voeg de linzen toe en de haver fraîche en meng goed door elkaar.
  • Meng vervolgens de tomatenpuree en de plantaardige kookroom erdoor en verkruimel het groentebouillonblokje en meng er doorheen.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes.
  • Schep de helft van het linzenmengsel erover, bedek met de rest van de aardappelschijfjes en vervolgens de rest van het linzenmengsel.
  • Snij de tomaat in dunne plakken en leg bovenop de ovenschotel.
  • Bestrooi met vegan geraspte kaas en vervolgens de paneermeel.
  • Bak de ovenschotel voor 30 – 35 minuten in de oven.
  • Garneer eventueel met peterselie.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

7 reacties

  • Reply Ellen van der Baan

    Mijn man lust geen kaas, is kaas erg bepalend voor de smaak van dit recept? Is het eventueel te vervangen door een ander ingrediënt? Ziet er heerlijk uit!

    28 september 2022 at 12:15
    • Reply Suzanne

      Ja, je kunt de kaas wel weglaten hoor! Voeg gebakken champignons bovenop zou ook lekker zijn.

      30 september 2022 at 12:40
  • Reply Marjolein

    Heerlijk recept Suzanne, dankjewel!






    3 november 2022 at 16:22
  • Reply Stephanie

    Heerlijk! Ook mijn kind van 5, die niet per se de allermakkelijkste eter is, heeft gesmuld. Dit komt zeker vaker op tafel! En ook zo lekker snel klaar.






    8 januari 2023 at 18:54
  • Reply Esther

    Heerlijk!






    6 februari 2023 at 08:55
  • Reply Linda

    Erg lekker! Ik had er nog een beetje diepvriesspinazie aan toegevoegd voor wat extra groente.






    20 februari 2023 at 19:42
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star