Oh, ik heb toch zoiets heerlijks gemaakt: wat pakte dit goed uit! Een zalige ovenschotel met onder andere aardappel, linzen en tomaat. Supermakkelijk om te maken en de oven doet het meeste werk. Een lekkere salade erbij eventueel en je hebt een stevige maaltijd die perfect past bij deze tijd van het jaar.
Ovenschotel met aardappel, linzen en tomaat
- Genoeg voor: 6 personen 1x
Ingrediënten
Scale
- 800 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
- olijfolie om in te bakken
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 blikken van 400 gram linzen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 bekertje haver fraîche
- 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
- 1 pakje plantaardige kookroom
- 1 bouillon blokje
- plantaardige boter om in te vetten
- 1 tomaat
- 150 gram vegan geraspte kaas
- handje paneermeel
- handje peterselie, optioneel
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook een paar minuten.
- Voeg de linzen toe en de haver fraîche en meng goed door elkaar.
- Meng vervolgens de tomatenpuree en de plantaardige kookroom erdoor en verkruimel het groentebouillonblokje en meng er doorheen.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes.
- Schep de helft van het linzenmengsel erover, bedek met de rest van de aardappelschijfjes en vervolgens de rest van het linzenmengsel.
- Snij de tomaat in dunne plakken en leg bovenop de ovenschotel.
- Bestrooi met vegan geraspte kaas en vervolgens de paneermeel.
- Bak de ovenschotel voor 30 – 35 minuten in de oven.
- Garneer eventueel met peterselie.
9 reacties
Mijn man lust geen kaas, is kaas erg bepalend voor de smaak van dit recept? Is het eventueel te vervangen door een ander ingrediënt? Ziet er heerlijk uit!
28 september 2022 at 12:15Ja, je kunt de kaas wel weglaten hoor! Voeg gebakken champignons bovenop zou ook lekker zijn.
30 september 2022 at 12:40Heerlijk recept Suzanne, dankjewel!
3 november 2022 at 16:22Goed om te horen!
5 november 2022 at 17:36Heerlijk! Ook mijn kind van 5, die niet per se de allermakkelijkste eter is, heeft gesmuld. Dit komt zeker vaker op tafel! En ook zo lekker snel klaar.
8 januari 2023 at 18:54Heerlijk!
6 februari 2023 at 08:55Erg lekker! Ik had er nog een beetje diepvriesspinazie aan toegevoegd voor wat extra groente.
20 februari 2023 at 19:42Ziet er goed uit! Ik ga het vandaag proberen
3 augustus 2024 at 10:22Leuk, eet smakelijk alvast!
3 augustus 2024 at 12:13