Afdrukken

Ovenschotel met aardappel, linzen en tomaat

5 van1 beoordelingen

Ingrediënten

Scale
  • 800 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • olie, om in te bakken
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken van 400 gram linzen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bekertje haver fraîche
  • 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
  • 1 pakje plantaardige kookroom
  • 1 groentebouillonblokje
  • plantaardige boter om in te vetten
  • 1 tomaat
  • 150 gram vegan geraspte kaas
  • handje paneermeel
  • handje peterselie, optioneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en bak de ui en knoflook een paar minuten.
  • Voeg de linzen toe en de haver fraîche en meng goed door elkaar.
  • Meng vervolgens de tomatenpuree en de plantaardige kookroom erdoor en verkruimel het groentebouillonblokje en meng er doorheen.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een laag aardappelschijfjes.
  • Schep de helft van het linzenmengsel erover, bedek met de rest van de aardappelschijfjes en vervolgens de rest van het linzenmengsel.
  • Snij de tomaat in dunne plakken en leg bovenop de ovenschotel.
  • Bestrooi met vegan geraspte kaas en vervolgens de paneermeel.
  • Bak de ovenschotel voor 30 – 35 minuten in de oven.
  • Garneer eventueel met peterselie.