Pasta met rode bietensaus

Deze pasta met rode bietensaus is zo zalig! Heel goed in combinatie met plantaardige feta, walnoten en basilicum. Ik serveerde het op wat rucola en at het de dag erna koud als lunch, ook zeker aan te raden.

Rode bieten

Voor deze pastasaus gebruik je verse rode bieten die je eerst roostert. De oven doet het meeste werk, daarna maak je de saus met een letterlijke handomdraai met een blender of hakmolen.

Hakmolen

Om de pastasaus te maken gebruikte ik deze hakmolen.

Afdrukken

Pasta met rode bietensaus

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale
  • 2 ongekookte rode bieten
  • pasta naar keuze voor 4 personen
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 bekertje haver fraîche
  • scheut pasta water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 tentjes knoflook
  • stukje plantaardige feta
  • handje walnoten
  • handje verse basilicum
  • zakje rucola

Bereidingswijze

  • Week de cashewnoten in een bakje kokend heet water voor ongeveer 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de rode bieten en snij ze in kleine blokjes. Meng met een scheut olijfolie en bestrooi met zout.
  • Verdeel de blokjes rode biet over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou een kopje van het kookwater apart.
  • Laat de blokjes rode biet iets afkoelen en doe ze in een hakmolen of blender.
  • Voeg de geweekte cashewnoten, haver fraîche, citroensap en teentjes knoflook toen en meng tot een gladde saus.
  • Verwarm de saus in een steelpan.
  • Meng de gekookte pasta met de saus.
  • Verkruimel de vegan feta en snij de walnoten in grove stukjes en de basilicum in reepjes.
  • Verdeel rucola over de borden, schep de pasta met saus er over en garneer met de plantaardige feta, walnoten en basilicum.
  • Ook erg lekker als koude pastasalade!
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Nik

    Hi! Gebruik je voor dit recept ongebrande cashewnoten?

    1 december 2022 at 10:50
  • reageer

    Recipe rating