Afdrukken

Pasta met rode bietensaus

Ingrediënten

Scale
  • 2 ongekookte rode bieten
  • pasta naar keuze voor 4 personen
  • 50 gram cashewnoten
  • 1 bekertje haver fraîche
  • scheut pasta water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 tentjes knoflook
  • stukje plantaardige feta
  • handje walnoten
  • handje verse basilicum
  • zakje rucola

Bereidingswijze

  • Week de cashewnoten in een bakje kokend heet water voor ongeveer 30 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de rode bieten en snij ze in kleine blokjes. Meng met een scheut olijfolie en bestrooi met zout.
  • Verdeel de blokjes rode biet over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30 minuten in de oven.
  • Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou een kopje van het kookwater apart.
  • Laat de blokjes rode biet iets afkoelen en doe ze in een hakmolen of blender.
  • Voeg de geweekte cashewnoten, haver fraîche, citroensap en teentjes knoflook toen en meng tot een gladde saus.
  • Verwarm de saus in een steelpan.
  • Meng de gekookte pasta met de saus.
  • Verkruimel de vegan feta en snij de walnoten in grove stukjes en de basilicum in reepjes.
  • Verdeel rucola over de borden, schep de pasta met saus er over en garneer met de plantaardige feta, walnoten en basilicum.
  • Ook erg lekker als koude pastasalade!