Life Lately #32 – onze vakantie naar Orlando, Florida USA!

Onlangs gingen Fabien en ik na drie jaar eindelijk weer op vakantie naar Amerika, naar Orlando in Florida om precies te zijn! In dit deel van Life Lately lees je wat we zoal hebben ondernomen en hebben gezien. Wat een geweldig fijne vakantie was dit!

Maandag 16 januari – overnachten op Schiphol

Iets wat bij mij veel stress voorkomt is het de dag voor vertrek overnachten op Schiphol, ongeacht hoe laat de vlucht is. Je moet er toch niet aan denken onderweg in de file te komen staan of dat de auto het begeeft. Dus dat deden we weer in het fijne Citizen M hotel op zo’n 4 minuutjes lopen van de hoofdingang van Schiphol. Heel introvert friendly ook: als je wil hoef je met niemand wat te maken hebben. Inchecken kan online, je kamernummer krijg je ook via je account en het daadwerkelijke in- en uitchecken in het hotel gaat via één van de schermpjes in de lobby. Wat mij betreft helemaal top. En de kamers: geweldig. Wij hadden uitzicht op de landingsbanen en dat vind ik zo te gek, zo kom je echt in de vakantie mood! Verder kun je veel regelen in de kamer via de tablet die daar aanwezig is of via de app op je telefoon. Het licht dimmen, de televisie bedienen of de gordijnen sluiten. En een heerlijk bed!

Doordat ik last minute 1001 dingen nog allerlei dingen wilde/moest doen thuis kwamen we later dan gepland aan op Schiphol. Wat gaat voor een groot vliegveld als deze alles vroeg dicht! Daardoor had ik niet veel keus in het avondeten: een veggie long chicken menu bij Burger King dan maar. Daarna nog een rondje Schiphol inclusief wat ontspanning in deze fijne massagestoel en daarna vroeg slapen, want de volgende ochtend begon onze lange reis naar Amerika!

Dinsdag 17 januari – reisdag

Wat een mazzel, we waren binnen tien minuten door de douane en konden overal zo doorlopen! Dat is het grote voordeel van op vakantie gaan in een maand als januari. Na de douane begon het echt tot me door te dringen: we gaan! We gaan gewoon echt weer naar Amerika! Ik vind altijd dat er zo’n bijzondere sfeer hangt daar achter de douane waar je tenzij je reist niet mag komen. Iedereen is op weg, de meeste mensen hebben haast en veel mensen vrolijk en in die oh zo fijne vakantiestemming. Ik vond helaas de vegan opties dit keer tegenvallen na de douane, had me verheugd op iets lekkers bij Vit zoals in 2020 at maar die was helaas (voorgoed?) gesloten. Ik koos voor een smoothiebowl bij Joe & the Juice. Kijk hier wat ik allemaal nog meer gegeten en gedronken heb tijdens deze vakantie in het aparte overzicht!

Om 13.00 uur vertrok onze vlucht op tijd. De reis verliep prima en ik was tevreden met de vegan maaltijden die ik kreeg tijdens de vlucht. Deze kun je hier bekijken in mijn eetdagboek. Ik heb me vermaakt met films en series die ik al zo vaak heb gezien (ben vast niet de enige die dat gewoon fijn vind, toch?) en zo zag ik Sex & the City II, Bridget Jones en een paar afleveringen van Friends. Never change a winning team!

En toen was het moment daar: we zetten voet op Amerikaanse bodem! Wat een overweldigend gevoel! Voor mij was het vele jaren geleden dat ik op dit vliegveld was, de jaren hiervoor vlogen we naar het veel kleinere Sanford. Orlando International oftewel MCO is enorm en heeft absoluut onze voorkeur! Ook hier ging de gang door de douane vlot en nadat we onze koffers van de kofferband hadden geplukt gingen we op weg naar de balie van Alamo, waar we onze auto voor tijdens de vakantie hadden gehuurd.

Daarna snel de koffers in de auto, navigatie aan naar Disney’s All Stars Music Resort en gaan! Onderweg volgde de ene aaaah na de andere ooooh. Een feest van herkenning en het besef: we zijn er! Helemaal toen we onder die prachtige poort doorreden. We zijn er: het staat er echt. Walt Disney World. Ik heb je zo gemist!

We verbleven dus in Disney’s All Stars Music resort. Daar hebben we vaker geslapen en is een fijn hotel van Disney. Betaalbare kamers met alles wat je nodig hebt.

Nadat we ons hadden opgefrist stapten we weer de auto in. Op naar Disney Springs voor een snelle hap en wat rondlopen! Disney Springs is een gedeelte van Walt Disney World waar veel restaurants en winkels zijn. Het is daar zo leuk. Allebei hadden we deze keer totaal geen last van jetlag, waarschijnlijk ook vanwege de adrenaline. We gingen als eerste naar World of Disney: de supergrote Disney store met zo’n beetje alles wat er in Disney World wordt verkocht. Walt Disney World bestaat 50 jaar en er is nu veel speciale merchandise verkrijgbaar. Maar first things first: oren! Je weet wel, van die Mickey oren op een soort diadeem. Dat hoort er gewoon bij!

Daarna gingen we naar Earl of Sandwich, het was inmiddels rond half tien en we hadden best trek. We namen allebei een broodje met wat drinken. De broodjes zijn daar zo groot dat we daar genoeg aan hadden als avondmaaltijd. Daarna wandelden we nog wat door Disney Springs en gingen we terug naar ons resort, want het was bijna tijd om naar bed te gaan, een mooie tijd om de jetlag (6 uur tijdsverschil) zo veel mogelijk te ontwijken door meteen in het lokale ritme mee te gaan.

Woensdag 18 januari – Polynesian Resort, Magic Kingdom, Epcot

We waren al vroeg wakker, zo rond vijf uur. Eerst wat rondwandelen rond ons gebouw in het resort. De vorige keer sliepen we aan een heel andere kant, ieder gebouw heeft zijn eigen thema. Het thema van dit gebouw is Broadway. Heel mooi gemaakt! Daarna gingen we de auto in en wat rondrijden. Zo tof om alles weer te zien!

Een fijne start van de dag: een bezoek aan Target, dat is één van mijn favoriete winkels in Amerika. Target is een soort grote supermarkt met heel veel non-food zoals cosmetica, kleding en huishoudspullen. En bij de meeste Target winkels vind je ook een Starbucks bij de ingang. De winkelwagens van Target hebben een bekerhouder waar je al winkelend je beker in kunt doen. I love it! Ik ben zo dol op buitenlandse supermarkten: het is dat we beperkt waren in tijd (want 1001 dingen om te zien en te doen) maar zet mij rustig een hele dag in zo’n winkel en ik vermaak me. Ik vind het zo interessant om te zien wat er in het buitenland allemaal wordt verkocht! Here we go: met mijn haver latte ging ik de winkel in.

In liep vrijwel meteen aan tegen iets waar ik zo naar uitkeek: de merchandise van vegan influencer Tabitha Brown! Hoe cool is dit? Haar eigen tijdelijke lijn met huishoudelijke producten en ook wat food producten zoals popcorn en thee. Ik droomde even weg bij de displays en zag door een roze bril een grote Wat eet je dan wel kers met kopjes, theedoeken en vegan snacks. A girl can dream, toch? Ik koos voor een set van 2 theedoeken, een notitieboek en beker. Erg blij mee!

Daarna liepen we snel door naar de producten waar we voor kwamen, want we gingen later nog een paar keer op ons gemak terug. Nu gingen we vooral voor blikjes drinken voor op onze hotelkamer en wat snacks. En toen als eerste richting Magic Kingdom. Walt Disney World heeft 4 parken en dit is absoluut ons favoriete park. We zijn er! We parkeren de auto op het enorme parkeerterrein. Die is zo groot, dat wanneer je Disneyland Parijs op zou pakken je het zo op het parkeerterrein neer kan zetten. Bizar toch? En heel fijn: vlak voor onze vakantie werd bekend gemaakt dat het parkeren voor resort gasten vervallen is. Dat scheelt ons toch 25 dollar per dag, mooi!

We gaan niet meteen naar Magic Kingdom, maar eerst naar Polynesian Resort dat aan het parkeerterrein grenst. Dit is een prachtig resort. Ik heb hier veel herinneringen met mijn familie en het doet me altijd veel om daar rond te lopen. Traditie inmiddels: ontbijt in Ohana, één van de restaurants daar. Wat was dit genieten. Een heerlijk ontbijt en alles nog voor ons!

Daarna stapten we op de Monorail naar Magic Kingdom. De Monorail is een soort treintje hoog in de lucht dat je onder andere van Polynesian Resort naar Magic Kingdom brengt via deze verbinding. Het is inbegrepen bij je verblijf. Kippenvel om daar weer in te zitten en alle geluidjes te horen. Knijp eens in mijn arm, we zijn er echt! Extra bijzonder: Walt Disney World viert momenteel (tot 41 maart) haar 50 jarig bestaan. En toen het 25 jarig bestaan werd gevierd, was ik hier ook! Ik kan het gewoon niet geloven dat dat alweer zoveel jaar geleden is, wow.

Inmiddels was het rond elven en betreden we Magic Kingdom. We liepen via Main Street richting het kasteel en het viel qua drukte nog mee. Nu het nog zo rustig was wilde ik als eerste iets doen waar ik al ruim een jaar naar uitkijk: het laten maken van een uitgeknipt portret van onze profielen. Dit is een soort hidden gem in Walt Disney World en voor een ongelofelijke prijs in Disney begrippen. Want alles in Disney is duur maar dit dan weer onverklaarbaar niet. In een zijstraatje van Main Street aan de rechterkant zit namelijk een karretje genaamd Silhouette Portraits Cart waar je je profiel portret kunt laten maken. Hierbij wordt dus jouw portret van de zijkant gezien uitgeknipt door een Disney artist. En dat kost, hou je vast maar 12 dollar! Je krijgt daarvoor 2 stuks en wil je ‘m inlijsten kost het in totaal 25 dollar. Met zijn tweetjes waren we 50 dollar kwijt en hebben nu een hartstikke mooi ingelijst aandenken.

Waarom ik er zo naar uitkeek, is dat ik voor 15 oktober 2021 dit never nooit had willen laten doen. Dat was namelijk de dag waarop ik ben geopereerd aan mijn grote doorn in het oog: mijn onderkin. Ik heb daar laatst via Instagram al iets over gedeeld en mocht het je het interessant vinden, binnenkort deel ik daar een artikel over. Na de operatie besloot ik dat ik als kers op de taart dit wilde laten maken. En dat was nu eindelijk gebeurd! Heel blij mee.

Daarna wandelden we verder. Op naar één van onze favoriete attracties: Pirates of the Caribbean! Er is veel veranderd qua het bezoeken van attracties in Walt Disney World sinds de laatst keer dat we hier waren. Hoe het nu werkt kun je hier lezen. Niet een vooruitgang, want tenzij we veel extra geld betaalden stonden we lang in de rij voor de attracties en dat heeft ons veel kostbare tijd gekost deze vakantie. We hebben één keer een Lightning Lane gekocht, je leest later welke dat was. Gelukkig viel de rij voor Pirates of the Caribbean nu erg mee en liep het vlot door. Wat heerlijk om deze ride weer mee te maken!

Daarna liepen we langs Splash Mountain. Bijzonder, want een paar dagen later sloot deze voorgoed. Nog even kijken en vooral niet in gaan, want mij te hoog!

Toen was het tijd voor The Hall of Presidents. Dit is niet echt een attractie maar een show van 25 minuten waarbij je via 3 enorme schermen een indrukwekkende film te zien krijgt over de geschiedenis van Amerika. Daarna zie je een enorm gordijn dat optrekt: op het podium staan Audio-Animatronics replicas van iedere president die Amerika gekend heeft, allemaal naast elkaar. We waren erg benieuwd om inmiddels na Trump Biden te zien staan. Erg mooi om te zien!

Wat is dit park toch mooi. Na een paar uur gingen we terug naar het hotel waar we ons even opfristen om vervolgens naar het park te gaan wat bij mij op nummer 2 komt: Epcot. Waar Magic Kingdom meer als sprookjesachtig te omschrijven is is Epcot futuristisch. Kenmerkend is de enorme bol bij de ingang waarbinnen de toffe attractie Spaceship Earth te bezoeken is.

Als eerste naar de voor ons gloednieuwe Starbucks, er is hier een hoop verbouwd en aangepast sinds wij hier waren in 2020. Wat gelukkig niet veranderd is is Pink Drink! In Nederland heb je een drankje dat er op lijkt, maar gelukkig niet helemaal. Zo blijft het voor ons bijzonder. Aah, wat heerlijk: zo lekker dit! We liepen door het park meteen door naar World Showcase. Dat is gebouwd rondom het grote meer genaamd World Showcase Lagoon: in ieder gedeelte is een land nagebouwd. In totaal zijn er 11 landen. Inmiddels was het alweer donker geworden en tijd voor het avondeten. We gingen naar The American Adventure Pavillion waar ik in restaurant Regal Eagle voor deze lekkere plantaardige burger met alles erop en eraan koos.

Donderdag 19 januari – Shoppen, Hollywood Studios, Old Town

‘s Ochtends beginnen we de dag bij Starbucks. Helaas is ‘onze’ Starbucks dicht wegens verbouwing maar kiezen we een ander filiaal als onze nieuwe vaste Starbucks in de buurt. Ik hou zo van Starbucks in Amerika. Ik kan niet uitleggen waar precies, het is gewoon alles. Het personeel, de sfeer, de koffie, I love it. Een latte met havermelk, bagel en cup of iced water gingen mee de auto in voor onderweg naar de volgende stop: Cracker Barrel. Dit is een favoriet van Fabien en hoewel ik er als veganist niet terecht kan qua eten vind ik het er ook erg leuk. Amerikaanser kan bijna niet. Wanneer je het restaurant binnen gaat stap je eerst in de bijbehorende winkel die tot de nok toe is gevuld met werkelijk van alles en nog wat. Superleuk om rond te kijken!

We waren erg vroeg en één van de eersten in de zaak. Fijn! Nadat Fabien zijn ontbijt had gegeten gingen we weer op weg. Even een selfie van deze twee heel blije mensen: we zijn er-we zijn er-we zijn er!

We zijn hier gekomen met een behoorlijk lege koffer. Die willen we gevuld weer mee naar Nederland, lekker shoppen dus! In Amerika heb je veel outdoor malls, dat zijn een hele rij enorme winkels op hetzelfde terrein naast elkaar. Zo ook hier: we begonnen bij het fijne Burlington. Die is nog het best te vergelijken met TK Maxx. Een enorme winkel met vooral heel veel kleding. Oude collecties, maar nog nieuw en allemaal super betaalbaar! Ook vind je er een food afdeling met de meest uiteenlopende producten. Het assortment is niet vast en wisselt zeer snel. Daarna gingen we naar het vergelijkbare Marshalls.

En vervolgens naar het superleuke Five Below. Daar is alles maximaal 5 dollar. Het is vooral gericht op tieners en ze verkopen er heel trendy spulletjes, zo zag ik deze keer heel veel spullen die te maken hebben met manifesteren. Van smudge sticks tot edelstenen en van manifestation journals, wat onwijs tof.

Daarna reden we naar één van de twee Disney’s Character Warehouses in Orlando. Het is aan te raden om daar eerst rond te kijken voor je souvenirs koopt in de reguliere Disney winkels. Hier vind je namelijk Disney merchandise tegen gigantische kortingen. Zo kocht ik mijn Mickey oren de eerste dag voor rond de 40 dollar, in deze winkel kocht ik een paar uit een oude collectie voor slechts 4 dollar. Reken er wel op dat het druk is: heel druk. Maar de moeite waard dus om even te kijken!

Na het bezoek aan deze winkel reden we naar het park dat bij mij op nummer 3 staat: Disney’s Hollywood Studios. Nadat we de auto hadden geparkeerd even een fotootje van waar we staan, want als je dat niet doet of het niet onthoudt heb je nadien best een probleem om je auto terug te vinden. Het thema van Hollywood Studios laat zich al raden door de naam: dit park staat in het teken van film, theater en televisie. Als eerste bezoeken we Runeway Railway. Deze attractie werd net na ons laatste bezoek geopend. Is heel populair en dus weer een lange rij, maar wat ontzettend leuk was dit!

Na de lunch bij Rosie’s All American Cafe lopen we een heel andere wereld in: die van Star Wars. Nu zal ik eerlijk zijn: ik heb echt helemaal niets hiermee. Bij de films val ik in slaap, ik ben geen fan. Maar zelfs ik krijg hier kippenvel. Het is allemaal zo ontzettend mooi gemaakt en zo realistisch: je waant je echt in Star Wars, Galaxy’s Edge om precies te zijn!

Na Disney’s Hollywood Studios bezoeken we Old Town, dat ligt vlakbij Walt Disney World. Het is een verzameling van aparte winkels en restaurants en wat attracties. Helemaal geen foto’s gemaakt besef ik me nu. Na een maaltijd in het food court van ons resort gaan we ‘s avonds laat lekker slapen. Het was weer een mooie dag!

Vrijdag 20 januari – Magic Kingdom, Polynesian Resort, Taco Bell, Epcot

We waren weer vroeg wakker vandaag en reden rond 8 uur ‘s ochtends het parkeerterrein van Disney’s Transportation and Ticket Centre op. Zoals op veel andere plekken staat hier ook een waarschuwing: blijf bij het water vandaan en opgepast voor krokodillen en slangen! We kunnen hier direct de Monorail nemen naar Magic Kingdom. Daar stond echter zo’n enorme rij voor dat we naar de boot liepen: die kun je namelijk ook nemen naar Magic Kingdom en de om het meer (The Seven Seas Lagoon) gelegen resorts. De dag begon een beetje grijs en fris, maar zodra we Magic Kingdom inliepen begon de zon te schijnen.

Daarna maakten we nog een selfie bij Splash Mountain. De dagen erna, zaterdag en zondag ontweken we de parken wegens de drukte over en zondag was de laatste dag dat deze attractie open zou zijn. Dag Splash Mountain, so long!

Op naar It’s a Small World en daarna in een autootje rijden door Tomorrowland Speedway. Tussen de middag lunchten we op een magische plek: we haalden een heerlijke hotdog (vegan uiteraard) bij Casey’s Corner op Main Street. Daarna volgden nog wat attracties zoals the People Mover, Carousel of Progress!

Als laatste namen we het treintje, oftewel Walt Disney World Rail Road. Deze is lang gesloten geweest: van december 2018 tot december 2022. Fabien had hier daarom nog nooit ingezeten en was het voor hem de eerste keer. Zo bijzonder om dit weer mee te maken! Deze stoomtrein die begin 19e eeuw is gebouwd legt een reis af van ongeveer 2,4 km. rondom Magic Kingdom. Je kunt tussendoor uitstappen bij Frontierland of Fantasyland of zoals wij deden, opstappen bij de start op Main Street USA bij de ingang. De hele rit duurt ongeveer 20 minuten. Je ziet zo het park op een hele andere manier en je kunt ondertussen je voeten even wat rust geven.

Daarna verlieten we Magic Kingdom, namen de Monorail naar Polynesian Resort. Ik hou zo van dit resort. Het is zo dichtbij waar the Magic Happens! We wandelden wat door het resort en schommelden aan het strandje aan de Seven Seas Lagoon. Ik kan hier wel aan wennen! Daarna namen we een typische snack die bij Polynesian Resort hoort en ook op een paar plekken in het resort wordt verkocht: Dole Whip. Inmiddels zijn er verschillende variaties verkrijgbaar maar er gaat niets boven het origineel: dit is plantaardig ‘softijs’ op basis van ananas. Heel verfrissend op een warme dag als deze!

Toen liepen we terug naar de auto en reden via een stop bij Taco Bell voor het avondeten naar Epcot. Oh, wat is het daar toch mooi zo ‘s avonds! Als eerste Spaceship Earth in gevolgd door Soarin’ en The Land. Drie van mijn meest favoriete attracties achter elkaar!

Daarna proefden we nog wat soorten limonade in de Coca Cola store waarna het park alweer bijna sloot. Op naar de parkeerplaats, de auto en in en in het resort op tijd naar bed om op te laden voor weer een magische dag!

Zaterdag 21 januari – Buc-cee’s, Daytona, Target, White Castle

Op zaterdag zijn de parken zoals dat heet packed. We hebben wel toegang voor alle parken voor ons hele verblijf, maar slaan vandaag over en gaan iets leuks buiten Disneyworld doen. Hier keken we allebei al lang naar uit, hebben vele YouTube vlogs erover gekeken en zijn zo nieuwsgierig: we gaan naar Buc-cee’s! Het zal heel gek klinken mocht je er nog nooit van gehoord hebben: we stappen de auto in voor een reis van zo’n anderhalf uur om naar…een tankstation te gaan! Klinkt heel vreemd, ik weet het! Maar Buc-cee’s is something else. Een begrip in Amerika, ontstaan in Texas en inmiddels vestigingen in onder andere dus Daytona. Dit station waar wij waren telt 104 pompen. Best bizar om te zien. De winkel is enorm, chaotisch maar heerlijk over de top Amerikaans. Zoals Albert Heijn een hamster als icoon heeft heeft Buc-cee’s een bever. Van kleding tot chocolade, van koffers tot barbecues: bij Buc-cees kom je ogen tekort. Het is op en top (of meer over the top) Amerikaans en ik hou daar zo van!

Nadat we de auto volgetankt hadden kregen we trek. Ik opende Google Maps, typte vegan in en zag een pizzeria vlakbij genaamd Blaze. Hier kun je zelf je pizza samenstellen met allerlei toppings die je mag kiezen (inclusief vegan chorizo!) of je kiest één van de al samengestelde pizza’s. Vervolgens wordt je pizza binnen 4 minuten in een zeer hete houtoven bereid. Het smaakte fantastisch! Mocht je ooit Blaze pizza tegenkomen dan kan ik het je van harte aanraden!

Daarna gingen we nog naar wat winkels in Daytona. Onder andere naar een die ik uit Orlando al kon genaamd Bealls Outlet. Een enorme winkel met van alles, voornamelijk kleding maar ook (designer) tassen, schoenen, sieraden en spullen voor in huis. Ik kocht een prachtig jurkje voor weinig geld. Heel blij mee!

Daarna even naar de plek waar mijn hart sneller gaat kloppen: Barnes and Noble, de bekende boekenwinkel in Amerika. Veel vestigingen hebben een indoor Starbucks zodat je de mooie dingen in het leven ter plekke kunt combineren: koffie en boeken. Ik bedoel: ze snappen het hier. Hoewel ik 3 jaar geleden nog een loodzware stapel aan tijdschriften meezeulde weer naar Nederland, kocht ik deze keer niets. Inmiddels lees ik alle tijdschriften die ik wil via mijn iPad. Wel was het fijn om even rond te wandelen hier. American bookstores hit different. If you know, you know!

En toen: de kringloop! Ik ben dol op kringloopwinkels en helemaal in Amerika. Helaas vond ik niets deze keer maar ook hier was het prettig om rond te neuzen. Wel werden we een beetje mistroostig van de omgeving hier. We’re not in Disneyworld anymore: dat geldt niet alleen voor delen van Daytona maar ook Orlando zelf. Op sommige plekken kun je, zeker als toerist met Mickey oren op je hoofd maar beter niet komen.

Tijd om terug te gaan naar Orlando. Op naar Target waar ik van binnen stond te gillen: lucky girl syndrome activated en hoe! Ik wist gewoon niet waar ik kijken moest. Deze winkel doet iets met me, alles is to tof. Ik kocht een setje Pacifica testers (eindelijk kan ik wat van de verschillende parfums van dit vegan merk proberen!) en haar-en bodymists, een Minnie Mouse nachthemd, twee soorten pumpkin spice thee, Bitchin’ sauce (deze heb ik in zoveel filmpjes van Amerikaanse meiden gezien in What I eat in a days!) met tortilla chips om te dippen en allerlei manifest-achtige notebooks en dagboeken. Daar heb ik echt een zwak voor, wat een uitgebreid aanbod hebben ze hier toch. Ook wat betreft planners trouwens!

Grappig: in de rij voor de kassa spotte ik deze stroopwafels uit Holland. Niet vegan uiteraard maar vond het erg leuk om te zien dat die hier verkocht worden. Later zag ik ze op meer plekken en ook in het koekschap!

Toen we naar buiten liep naar de auto was het alweer donker. Tijd voor het avondeten! Dat deden we bij White Castle. Een fast food restaurant dat we alleen konden uit films, dat sinds 2021 ook in Orlando is gevestigd. Bekend om de kleine vierkante burgertjes op zachte witte broodjes. En ook vegan verkrijgbaar met burgertjes van het  merk Impossible! Ik bestelde een menu met twee mini Impossible sliders, zoals de burgertjes heten, kreukelfrietjes en een drankje. Of ik me wel realiseerde dat deze vegan waren, waarschuwde een oudere dame achter de counter me. Het leek bijna op een waarschuwing, maar dan van ‘weet je zeker dat je niet die met vlees wil?’ Ik vond het wel komisch. Yes m’am, I’m sure! Het was niet vies, maar ik zou dit niet per se nog eens willen. De burgertjes waren best droog zo zonder saus. De frietjes waren prima en het drankje dat ik zelf mocht tappen en kiezen was Midnight Spite: Sprite met bessen- en druivensmaak. Superlekker!

Zondag 22 januari – Walmart, Outdoor World, Whole Foods, Orlando Premium Outlets, Goodwill, Trader Joe’s, Animal Kingdom, Grand Floridian, Contemporary Resort

Vandaag vermijden we weer voor een groot deel van de dag de Disney parken vanwege de drukte op zondagen. Gelukkig is er genoeg te doen in Orlando! Na een haverlatte bij ‘onze’ Starbucks aan de North Old Lake Wilson Road rijden we naar het vrijwel direct naast geleden Walmart. Alweer naar een winkel? Jazeker! En ik prijs mezelf elke keer weer zo gelukkig dat ik een vriend heb die hier net zo dol op is als ik: struinen door buitenlandse supermarkten. En dat deden we: pad voor pad keken we onze ogen weer uit. Wat een assortiment en wat veel vegan! Het was nog vroeg op de ochtend en lekker rustig dus we hebben op ons gemak alles kunnen bekijken.

Daarna stapten we de auto weer in en reden naar nog zo’n toffe winkel: Outdoor World. Een soort Bever Sport maar dan groter en uitgebreider.

En daarna naar Whole Foods: dit is een enorme biologische supermarkt waar het je duizelt van het vegan aanbod.

En de lekkernijen bij de het buffet waar je je eigen to-go bak kunt vullen met verse maaltijden en salades. Aan de kassa wordt het geworden en na de kassa kun je het opeten in het zitgedeelte of meenemen voor later. Ik heb zo gesmuld van mijn bakje met verschillende salades. Ik zou dit serieus iedere dag kunnen eten.

Daarna nog een bezoekje aan de andere Character Warehouse aan de International Drive, persoonlijk vond ik deze fijner. Toen een drankje bij Wendy’s, een mix van ijsthee en limonade. Erg lekker! In de auto at ik deze vegan vanille cake van Whole Foods. Deze is zo onwijs goed: heel compact en totaal niet luchtig zoals de vanille cake die wij hier kennen en je moet ervan houden. I love it.

Op naar GoodWill, een grote kringloopwinkel in Orlando. Rijen en rijen met kleding. Lange rijen voor de kleedkamers: dit is een populaire! En wat een verschil met de kringloop in Daytona waar we van de week waren, waar eerlijk gezegd niet veel aan was. Hier zie je veel merkkleding en alles is heel netjes gesorteerd op maat en heel betaalbaar. Aanrader!

We besloten dat we dat we die avond naar Animal Kingdom zouden gaan. Maar op de weg daar naartoe naar een supermarkt waar ik zeer gelukkig van word: Trader Joe’s. Het is een bijzondere supermarkt waar je niet de gangbare merken tegenkomt. Trader Joe’s verkoopt producten van het eigen label en het assortiment is zeer verrassend en heel vegan friendly. Van misschien wel één van de bekendste producten ging dan ook weer een potje mee naar huis: Everything but the bagel seasoning, waar ik eerder hier over schreef inclusief een recept om het zelf te maken! Ik keek deze keer weer mijn ogen uit. Zo zag ik vegan zalm spread, plantaardig kalkoen gehakt, vegan croissant croutons (waarom heb ik deze ook alweer niet gekocht? Zo’n spijt!) en een heerlijke spiced chai smoothie. Wat een zaligheid allemaal.

Op naar Animal Kingdom!

We gingen naar attracties als Dinosaur en betraden toen de wereld van Avatar. Net als Star Wars in Galaxy’s Edge in Hollywood Studios waan je je hier in de wereld van Pandora! Het is hier betoverend mooi.

Inmiddels was het etenstijd en besloten we als avondeten te gaan eten bij Satu’li Canteen. Buitenaards goed eten hier!

Daarna maken we ons op om lang in de rij te staan. Animal Kingdom sluit iedere avond al om zeven uur, maar blijft voor gasten die na die tijd nog in rijen staan open. Rond kwart over zes sluiten we aan in de rij voor Flight of Passage: een waanzinnig mooie ervaring. Zelfs tijdens het wachten kijk je je ogen uit naar alles wat te zien is in het laboratorium. Uiteindelijk kom je aan bij de attractie zelf: je neemt dan plaats op een voertuig die lijkt op een motor en je krijgt een 3D bril op. Vervolgens maak je een vlucht over Pandora en zit je zogenaamd op een Ikran, een fictieve vogel. Het is allemaal zo levensecht dat ik vaak mijn ogen dicht deed om dat het te hoog voor me was of te snel ging. Maar wat is deze attractie gaaf en mooi. Het lange wachten waard!

Toen we naar buiten kwamen was het park gesloten en liepen we naar de uitgang om daarna met de auto weer naar het Transportation and Ticket Center te rijden. We brachten een bezoek aan het prachtige Disney’s Floridian Resort, één van de 3 deluxe resorts aan het Seven Seas Lagoon meer. Daarna namen we de Monorail naar het volgende resort dat samen met Polynesian Resort tot deze 3 deluxe resorts behoort: het Disney’s Contemportary Resort. Ik heb hier in 1988 geslapen toen ik op vakantie was met mijn ouders. Heel bijzonder: de Monorail rijdt dwars door het hotel heen. We brachten nog een bezoek aan de mooie winkel binnen en namen toen weer de auto terug naar ons eigen resort.

Maandag 23 januari – Epcot, Magic Kingdom, Polynesian Resort

Op naar Epcot! We gingen als eerste naar de attractie the Seas with Nemo & Friends. Het was weer een prachtige warme dag met veel zon! Hier zie je de Monorail die via een special traject ook naar Epcot gaat.

Toen richting World Showcase, als eerste naar Japan en daarna naar Amerika. En toen kwamen we na een poosje aan bij Noorwegen waar ik een Kringla probeerde: een typisch Noorse lekkernij die lijkt op een pretzel, er zijn 2 varianten: met amandel en chocolade. Ik koos die eerste. Wel lekker, maar wel een beetje droog. Na nog een stop bij Mexico lopen we door richting de andere kant van het park.

We hebben namelijk een reservering die we al maanden geleden gemaakt hebben: bij het gloednieuwe Space 220! Hier ga je ‘aan boord’ via een speciale ruimte lift waarbij je afreist naar de sterren ver boven de aarde!

In het restaurant heb je via de enorme ‘ramen’ zicht op de aarde. Echt heel spectaculair en bijzonder om mee te maken!

Daarna liepen we nog wat rond en gingen toen naar Magic Kingdom. We gingen weer in Pirates of the Caribbean en wandelden door het park. En toen was het alweer etenstijd, echt: Disney minutes gaan twee keer zo snel.

Na het eten gingen we in nog wat attracties en namen daarna de Monorail naar Polynesian Resort.

Dinsdag 24 januari – Animal Kingdom, Blizzard Beach, Olive Garden, Magic Kingdom

De dag begon vandaag in Animal Kingdom. Een haver latte in de zon, wandelend naar Maharajah Jungle Trek en vervolgens weer naar het prachtige Avatar.

Na de middag gingen we naar Disney’s Blizzard Beach, dat is één van de waterparken van Walt Disney World. Totaal niet aan mij besteed. Fabien vermaakt zich in het water en alle water attracties terwijl ik me installeer op een strandbedje met boek, bitchin’ sauce met tortilla chips en een blikje drinken. Ik vermaakte me wel!

‘s Avonds aten we bij Olive Garden waarna we naar Magic Kingdom reden. Het was redelijk rustig en we konden nog best veel attracties in!

Woensdag 25 januari – Magic Kingdom, Disney Springs, Fort Wilderness, Magic Kingdom

De dag begon weer in Magic Kingdom. Tomorrowland Speedway, Jungle Cruise: het was redelijk rustig en de rijen liepen lekker door!

Daarna gingen we naar Disney Springs waar we bij World of Disney een heleboel mooie merchandise zagen voor het 50 jarig bestaan van Walt Disney World.

Oh het is hier zo tof bij Disney Springs, zowel ‘s avonds als overdags!

Na ons bezoek reden we aan het eind van de middag naar Disney’s Fort Wilderness. Dat is ook een Disney Resort waar we een reservering hadden in restaurant the Whispering Canyon Cafe. Het resort is prachtig. Vol houten balken, een gigantische open haard met schommelstoelen en banken waar je in wegzakt in de lobby.

En het restaurant serveert een zalige all you can eat plantbased skillet, wist ik nog van de vorige keer. Het enige minpunt van dit restaurant: het is niet zo introvert-friendy. Het is extreem extrovert-friendly, haha. Er worden regelmatig geintjes uitgehaald door het nogal aanwezige en luidkeelse personeel met de gasten. En vraag niet om de ketchup: als je dat doet wordt er hard gegild: we need ketchup! Vervolgens staan de gasten aan de tafel waar zo’n 10 flessen ketchup op staan op, om naar jouw tafel te lopen en alle flessen bij jou neer te zetten. Wanneer er vervolgens weer iemand anders in het restaurant om ketchup vraagt: all eyes on you, dan wordt er dus van jou verwacht dat je alle flessen naar de vrager brengt. En zo nog wat dingen. Niet helemaal mijn ding maar de sfeer verder en het eten is geweldig!

Donderdag 26 januari – Hollywood Studios, Target, Walgreens, Animal Kingdom

Een brok in mijn keel bij het opstaan: het besef dat dit de laatste volle dag is is real. Wat vliegt alles voorbij. We gaan als eerste naar Hollywood Studios waar het druk is. Toch kunnen we nog aardig wat attracties in zoals Mickey & Minnies Runaway Railway en Millennium Falcon Ride.

Daarna gingen we naar Animal Kingdom. Zo mooi in het donker daar!

Vrijdag 27 januari – Univeral Studios Citywalk, Orlando International Airport

Vandaag was het  alweer de laatste dag. We moesten om uiterlijk elf uur ‘s ochtends de kamer uit zijn en zo rond half elf liep we bepakt en bezakt naar de auto. Nog één keer achterom kijken en daar gingen we. Dag All Stars, see you real soon!

We hadden nog naar de parken van Disney kunnen gaan want de hadden nog toegang, maar we vonden het te zwaar. Hate saying goodbye. Dan maar naar iets ander leuks waar we nog niet geweest waren deze vakantie: de Citywalk van Universal Studios! We hadden geen entree tot de twee parken van Universal Studios maar konden wel kosteloos naar het gedeelte erbuiten wat Citywalk heet. Veel leuke winkels en restaurants hier!

Halverwege de middag vertrokken we richting Orlando International Airport, leverden we de huurauto in en begaven we ons naar onze gate. Alles ging heel soepel en op tijd. Daar gingen we dan, richting Amsterdam!

Zaterdag 28 januari – Weer thuis

Dat was ‘m dan alweer. Rond kwart over tien ‘s ochtends landen we weer op Schiphol. We hadden er nog graag wat weken aangeplakt maar helaas. Het is wel weer ontzettend fijn onze lieve katten weer te zien natuurlijk. Nieuwsgierig snuffelen ze aan de spulletjes in mijn koffer waar natuurlijk een paar kattencadeautjes tussen zaten!

Tot zover, hopelijk vond je dit verslag leuk om te lezen!

Eerdere delen van de serie Life Lately kun je hieronder vinden:

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Marjolein Somers

  Wat een leuk verslag en zo herkenbaar haha.
  Wij vinden de Target ook geweldig, dochterlief en ik missen dat zo hier in Nederland;)
  Hopelijk gaan wij weer in September richting de Usa.
  Waarnaartoe weten we nog niet;)

  13 februari 2023 at 11:54
 • Reply Simone

  Wat een prachtige reis heb je gemaakt. Naar disneyworld in Amerika staat op mijn verlanglijst, lijkt me zo geweldig.
  Herken me ook zo in het enthousiasme voor een supermarkt! Ben ook een introvert maar zet mij in Disney en ik huppel het hele park door 😂 superleuk om te lezen wat je allemaal beleeft en gegeten hebt! Love it!

  14 februari 2023 at 18:29
 • reageer