Gepofte zoete aardappel gevuld met kikkererwten en boerenkool

Lekkere makkelijke plantaardige maaltijd zonder vlees

Dit lekkere gerecht ontstond uit restjes die op moesten en inmiddels heb ik het al een paar keer gemaakt. Zo makkelijk, voedzaam en lekker!

Gepofte zoete aardappel

Om tijd en energie te besparen heb ik deze keer de zoete aardappelen eerst goed gaar laten worden in de magnetron. Dat scheelt zoveel en het resultaat is wat mij betreft net zo lekker. Voor een lekker crispy buitenkant heb ik de zoete aardappelen daarna nog zo’n 15 minuutjes in de oven gebakken. Hou onderstaande schema aan (bron) voor wat betreft het garen in de magnetron.

  • 1 x 175 gram: 4 tot 5 minuten op 900 watt
  • 2 x 175 gram: 6 tot 7 minuten op 900 watt
  • 3 x 175 gram: 12 tot 14 minuten op 900 watt

Veganistische makkelijke maaltijd

Afdrukken

Gepofte zoete aardappel gevuld met kikkererwten en boerenkool

Lekkere makkelijke plantaardige maaltijd zonder vlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 4 personen 1x

Ingrediënten

Scale

Gepofte zoete aardappelen

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie

Kikkererwten-boerenkool mengsel

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik kikkererwten
  • 75 gram fijngesneden boerenkool
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper
  • zout

Tahin saus

  • 4 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • zout
  • scheut water om te verdunnen

Sla

  • 1 kropsla
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 2 eetlepels witte (wijn)azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 á 4 eetlepels olie, bijvoorbeeld olijf- of zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Was de zoete aardappelen grondig en dep ze droog en prik er met een vork rondom wat gaatjes in.
  • Smeer de zoete aardappelen in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Bereid de zoete aardappelen in de magnetron volgens bovenstaand schema en controleer of ze gaar zijn: kun je gemakkelijk met een vork in de aardappel prikken, dan is het gaar. Zo niet, verleng met steeds 30 seconden en controleer.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de kikkerwten af onder de kraan in een vergiet (vang het vocht uit het blik eerst op en maak er iets lekkers mee) en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan.
  • Bak de kikkererwten enkele minuten en voeg de specerijen en peper en zout naar smaak toe. Schep regelmatig om.
  • Voeg na een minuut of 10 de boerenkool toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak de tahinsaus door alle ingrediënten te mengen, voeg zoveel water toe tot wanneer de gewenste dikte is bereikt.
  • Bereid de sla door de kropsla bladeren goed te wassen, droog te deppen en in kleine stukjes te snijden of scheuren.
  • Meng de witte (wijn) azijn, mosterd en olie tot een dressing en voeg samen met de gesnipperde ui toe aan de sla.
  • Haal de zoete aardappelen uit de oven, verdeel ze over de borden en snij aan de bovenkant in de lengte open. Vul de aardappelen met het kikkererwten-boerenkool mengsel en garneer met de tahin saus.
  • Serveer met de sla.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star