3 á 4 eetlepels olie, bijvoorbeeld olijf- of zonnebloemolie
Bereidingswijze
Was de zoete aardappelen grondig en dep ze droog en prik er met een vork rondom wat gaatjes in.
Smeer de zoete aardappelen in met 1 eetlepel olijfolie.
Bereid de zoete aardappelen in de magnetron volgens bovenstaand schema en controleer of ze gaar zijn: kun je gemakkelijk met een vork in de aardappel prikken, dan is het gaar. Zo niet, verleng met steeds 30 seconden en controleer.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Spoel de kikkerwten af onder de kraan in een vergiet (vang het vocht uit het blik eerst op en maak er iets lekkers mee) en laat ze goed uitlekken.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan.
Bak de kikkererwten enkele minuten en voeg de specerijen en peper en zout naar smaak toe. Schep regelmatig om.
Voeg na een minuut of 10 de boerenkool toe en bak een paar minuutjes mee.
Maak de tahinsaus door alle ingrediënten te mengen, voeg zoveel water toe tot wanneer de gewenste dikte is bereikt.
Bereid de sla door de kropsla bladeren goed te wassen, droog te deppen en in kleine stukjes te snijden of scheuren.
Meng de witte (wijn) azijn, mosterd en olie tot een dressing en voeg samen met de gesnipperde ui toe aan de sla.
Haal de zoete aardappelen uit de oven, verdeel ze over de borden en snij aan de bovenkant in de lengte open. Vul de aardappelen met het kikkererwten-boerenkool mengsel en garneer met de tahin saus.