Afdrukken

Gepofte zoete aardappel gevuld met kikkererwten en boerenkool

Lekkere makkelijke plantaardige maaltijd zonder vlees

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ingrediënten

Scale

Gepofte zoete aardappelen

  • 4 zoete aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie

Kikkererwten-boerenkool mengsel

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 blik kikkererwten
  • 75 gram fijngesneden boerenkool
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • peper
  • zout

Tahin saus

  • 4 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1 teentje fijngehakte knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • zout
  • scheut water om te verdunnen

Sla

  • 1 kropsla
  • 1 klein uitje, gesnipperd
  • 2 eetlepels witte (wijn)azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 3 á 4 eetlepels olie, bijvoorbeeld olijf- of zonnebloemolie

Bereidingswijze

  • Was de zoete aardappelen grondig en dep ze droog en prik er met een vork rondom wat gaatjes in.
  • Smeer de zoete aardappelen in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Bereid de zoete aardappelen in de magnetron volgens bovenstaand schema en controleer of ze gaar zijn: kun je gemakkelijk met een vork in de aardappel prikken, dan is het gaar. Zo niet, verleng met steeds 30 seconden en controleer.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Spoel de kikkerwten af onder de kraan in een vergiet (vang het vocht uit het blik eerst op en maak er iets lekkers mee) en laat ze goed uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjespan.
  • Bak de kikkererwten enkele minuten en voeg de specerijen en peper en zout naar smaak toe. Schep regelmatig om.
  • Voeg na een minuut of 10 de boerenkool toe en bak een paar minuutjes mee.
  • Maak de tahinsaus door alle ingrediënten te mengen, voeg zoveel water toe tot wanneer de gewenste dikte is bereikt.
  • Bereid de sla door de kropsla bladeren goed te wassen, droog te deppen en in kleine stukjes te snijden of scheuren.
  • Meng de witte (wijn) azijn, mosterd en olie tot een dressing en voeg samen met de gesnipperde ui toe aan de sla.
  • Haal de zoete aardappelen uit de oven, verdeel ze over de borden en snij aan de bovenkant in de lengte open. Vul de aardappelen met het kikkererwten-boerenkool mengsel en garneer met de tahin saus.
  • Serveer met de sla.