Life Lately #5

De laatste dagen van november zijn ingegaan. En dan is het Hello December! Snel nog even terugkijken naar de afgelopen weken in deze vijfde Life Lately!

Woensdag 16 november
Vandaag heeft Fabien een vrije dag en gaan we iets doen wat ons allebei maar niet lijkt te vervelen: winkelen! Onlangs liet hij me het al eens zien en nu gaan we gewoon nog een keer: het enorme winkelcentrum Wijnegem in België. Het is daar zo netjes, zo mooi en met zoveel winkels! I love it. Helaas is er alleen qua eten weinig vega aanbod. Ik besluit maar voor een patatje te gaan bij McDonalds, al moet ik zeggen dat deze frieten wel superlekker zijn en heel anders dan de Franse frietjes die wij hier kennen.

life-lately-5-1

Na het shoppen in het winkelcentrum komt wat mij betreft iets nóg leukers: een bezoek aan Maisons du Monde. Dat is een heel toffe woonwinkel met van alles en nog wat. Sommige dingen zijn prijzig, maar sommige dingen weer heel betaalbaar. Het is echt een must visit mocht je er eens een tegenkomen in het buitenland. Ik werd helemaal gek op de servies afdeling in elk geval: blog props everywhere! Ik kocht een paar prachtige bordjes en schaaltjes en ben er heel blij mee!

life-lately-5-2

Ons bezoek aan de zuiderburen sluiten we af met een rondje door de Carrefour. Heerlijk vind ik dat: struinen voor een buitenlandse supermarkt en op mijn gemak bekijken wat er allemaal in de schappen staat. Ontzettend veel vega en vegan. Zoveel meer soorten Alpro toetjes, bijvoorbeeld.

life-lately-5-3

life-lately-5-4

Vrijdag 17 november 2016
Vandaag ga ik aan de slag met de taart, die ik voor het artikel over de kerst Allerhande ga maken. Ik heb inmiddels twee eerdere vegan brownietaarten gemaakt maar nu pas bij de derde ben ik helemaal tevreden. Dit wordt ‘m! Ik bak de twee brownielagen voor de taart en style alvast mijn geimproviseerde ‘studio’ onder toeziend oog van Snoopy, die relaxed toekijkt. Het resultaat kun je hier bekijken!

life-lately-5-5

Zaterdag 19 november 2016
Vandaag stappen Fabien en ik weer de auto in om een dagje door te brengen over de grens! Dit keer gaan we naar Duitsland naar het enorme winkelcentrum CentrO in Oberhausen. Het is er prachtig, groot en heel erg druk. Veel winkels die wij hier ook hebben, maar ook een aantal die nieuw voor ons zijn. Bij drogisterij keten DM was ik nog nooit geweest maar had er de te meer goeds over gelezen op veel beautyblogs. Wow, wat een mooie producten en wat opvallend veel verpakkingen waar op vermeld staat dat het om een vegan product gaat. Heel netjes!

life-lately-5-6

Tussendoor gaan we ergens lunchen. Fabien neemt een hamburger en ik een veggieburger. Hoewel burger: dit is slechts een broodje met courgette, sla, tomaat, champignons, kaas en ui, veel gebakken ui. Het is niet vies, maar wel heel apart. Dit zou zoveel lekkerder en completer zijn met een vega burger ertussen!

life-lately-5-7

Uhm, okay. Groente, check. Kaas, check. Uien, check. Wat ontbreekt hier aan de veggie burger? De burger!

Na de lunch lopen we naar buiten, waar een kerstmarktje is. Denken we. Maar het is geen marktje: het is een markt en wat voor één. Het gaat maar door, geweldig! Ik drink voor het eerst van mijn leven (echt waar) glühwein. De bekers nemen we mee naar huis: een mooi aandenken. Ook eten we gepofte kastanjes. Heerlijk, deze warme sfeer proeven op zo’n echte Duitse kerstmarkt!

life-lately-5-8

Aan het einde van de middag reden we naar een dichtbij gelegen supermarkt Kaufland genaamd. Ik was heel benieuwd of ze de kruidenmix hebben die ik ken om echte Duitse/Oostenrijkse aardappelsalade mee te maken. En of ze zakjes soep hadden, die ik als kind in Oostenrijk zo vaak at tijdens vakanties. Hier schreef ik daar eerder over en maakte het na, trouwens. En ja, de zakjes mix en soep waren er! Net toen we dachten het grootste gedeelte van de supermarkt gehad te hebben keken we verbaasd naar dit. Een roltrap. Wait. There’s more?

life-lately-5-9

Holy macaroni: wat een grote supermarkt, heerlijk! In totaal hebben we ruim twee uur rondgeslenterd en alles uitvoerig bekeken. Ik verbaasde me ook hier weer over het aanbod met vegetarische en vegan producten. Waarom hebben wij dat niet allemaal in Nederland? En dan heb ik nog maar een klein gedeelte hieronder op de foto staan, ook in de vriezers lagen veel vega artikelen en aardig wat vegan kaas in de koeling. En vegan bakspulletjes, oh wat fijn allemaal!

life-lately-5-10

life-lately-5-11

Verder viel het ons op dat zoveel producten vele malen goedkoper zijn dan bij ons. Het kattenvoer dat ik meestal koop kostte hier slechts een derde van wat ik er normaal voor betaal! Daar hebben we dus aardig wat van ingeslagen. Ook limonade was veel goedkoper en alcohol, evenals cosmetica artikelen en dingen als koffie en thee. Op de kassabon zag ik later dat er een veel lager btw tarief wordt berekend dan in Nederland.

Donderdag 24 november 2016

De kaartjes hadden we al zo lang geleden gekocht en nu was het dan eindelijk zo ver: mijn zus Annemiek en ik gingen naar Waylon! In een uitverkocht Ahoy nog wel. Ik heb Waylon een jaar of twee geleden ‘ontdekt’. Zijn albums en dan vooral Heaven after midnight helemaal grijs gedraaid. Er zijn van die liedjes die je terughalen naar een bepaalde periode: voor mij was dat begin jaar toen ik het roer omgooide, gezonder ging eten en dagelijks mimimaal 10.000 stappen ging lopen. Ik draaide toen wisselend Stromae en Waylon nonstop. Dit was echter geen concert waarbij Waylon zijn eigen liedjes zou gaan spelen. Stiekem vond ik dat echt heel erg jammer. Maar achteraf gezien heb ik enorm genoten van het concert, dat juist helemaal in het teken stond van de Top 1000 Allertijden van Radio Veronica. Van alles kwam voorbij: van Michael Jackson tot Guns n’ Roses en van Queen tot Abba. Het was echt fantastisch. Volgend jaar gaan we weer, de kaartjes zijn al besteld!

life-lately-5-12

Zaterdag 26 november 2016
Vandaag komt er een pakket binnen waar ik heel blij van word: mijn uitgekozen items uit de Bloggers Favorites shop! Ik mag hiermee aan de slag voor een artikel hier op wat eet je dan wel. Binnenkort ga ik hier laten zien hoe ik deze items ga combineren. Ik heb er zin in!

life-lately-5-13

‘s Avonds spelen we wat potjes Rummikub: mijn favoriete bordspel ever. Hoe fijn is het dat ik eindelijk iemand gevonden heb die dit spelletje ook eindeloos kan spelen. Dit verveelt werkelijk nooit!

life-lately-5-14

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Super slim idee om zo een ‘studio’ te maken. Ik ben ook vaak op zoek naar idee om mijn baksels zo mooi mogelijk op de foto te krijgen.

    29 november 2016 at 14:05
  • reageer