Life lately #2

Even terugkijken naar een gedeelte van alweer twee weken geleden én vorige week: toen ik op de helft van de Vegan Challenge was, ik met mijn vriend Fabien met autopech strandde in België en ik een paar mooie tweedehands spulletjes op de kop tikte op een heel leuke markt.

life-lately-412016

Op donderdag 13 oktober hadden Fabien en ik een gezellig dagje Antwerpen gepland. Gewapend met wat vegan-eet-adresjes die ons tof leken stapten we ‘s ochtends in de auto en reden richting onze zuiderburen. Net over de grens stopten we bij een tankstation om te tanken. Daarna parkeerde Fabien de auto even op het parkeerterrein bij het tankstation, omdat we even naar mijn telefooninstellingen wilden kijken. Zo, volle tank – check! Internet in het buitenland op onze telefoons werkt – check! Op naar het mooie Antwerpen, first stop een tof tentje voor een lunch met vegan opties en dan naar de dierentuin! Fabien wilde de motor starten maar er klonk een vreemd geluid. Nee toch? Nog eens proberen. Niks. Iets met de koppeling, die dienst weigerde. Al snel werd duidelijk: hier moet naar gekeken worden.

Fabien belde met de ANWB, die iemand liet komen wat zo’n uur duurde. Intussen haalden we maar iets te eten bij het benzinestation: uiteraard niets vegan te krijgen op chips na, die ik dan maar als lunch at.

Wachten op het autobedrijf

Wachten op het autobedrijf

Lang verhaal kort: de auto kon niet on the spot gerepareerd worden en werd op de takelwagen gezet en wij klommen samen op de achterbank. Werden afgezet bij een verlaten treinstation waar we na drie kwartier in de snijdende kou wachten de trein namen naar Antwerpen, waar we na lang wachten weer de trein terug naar Rotterdam namen. We waren pas ‘s avonds thuis: wat een dag. Wat zonde! En wat balen van de auto, die nog in België stond en heel wat centjes zal gaan kosten om die weer aan de praat te krijgen.

Een klein uurtje op Antwerpen Centraal rondgekeken, toch nog iets van Antwerpen gezien :)

Een klein uurtje op Antwerpen Centraal rondgekeken, toch nog iets van Antwerpen gezien 🙂

Grappig: onlangs stond er een soortgelijke display bij AH in Nederland met Belgische producten van Delhaize. Nu op Antwerpen Centraal bij Delhaize was het andersom: Nederlandse producten van Albert Heijn.

Grappig: onlangs stond er een soortgelijke display bij AH in Nederland met Belgische producten van Delhaize. Nu op Antwerpen Centraal bij Delhaize was het andersom: Nederlandse producten van Albert Heijn.

Nog een kleine bummer: door alle stress vergat ik compleet mijn Vegan Challenge tijdens het wachten op onze overstap op Antwerpen Centraal. Nadat ik een slok chai latte had genomen besefte ik: uh oh. Niet vegan. Ik heb het toch opgedronken, een foutje maken is menselijk, zeker onder deze omstandigheden!

Cheers Antwerpen. Proost. Met de latte met melk die ook eigenlijk helemaal niet lekker was. Gelukkig blijven we humor houden en hebben we het gezellig samen!

Cheers Antwerpen. Proost. Met de latte met melk die ook eigenlijk helemaal niet lekker was. Gelukkig blijven we humor houden en hebben we het gezellig samen!

Ik maakte mijn dagelijkse tekening van de maand: voor het leuke project #inktober (hier meer informatie). Tof om te zien hoe het mijn creative kant op papier weer eens naar boven laat komen! Ik upload al mijn tekeningen hier naar toe.

life-lately-422016-5

Op zondag bezoeken Fabien en ik de Snuffelmarkt bij Blijdorp in Rotterdam. Hij was er al eens eerder geweest, voor mij was dit de eerste keer. Het was stralend mooi weer en ik keek mijn ogen uit: wat een hoop kramen! Het was druk, maar gezellig druk. Ik heb aardig wat leuke spulletjes gekocht. Twee mooie retro snijplankjes, een bordje, een kop en schotel, een kopje en een koekblik. Fabien slaagde voor toffe tweedehands kleding die er nog als nieuw uit zag van zijn favoriete merken.

life-lately-422016-6

Daarna wandelen we door de wijk, beiden komen we hier nooit. Wat een leuk gedeelte van Rotterdam is dit! Onderweg naar het Centraal Station komen we dit toffe straat biebje tegen. Hoe Pinterest is dit?

life-lately-422016-7

Ik haal nog een lekkere sticky caramel slice bij SUE. Raw, suikervrije, vegan en delicious!

life-lately-422016-8

Geïnspireerd door dit lekkers maak ik de volgende dag deze choco coco fudge. Nom so hard!

Coco choco fudge

Ook maak ik hazelnotenpasta. Bonbon poseert bij het goedje.

life-lately-422016-9

Onlangs is er een oude bekende terug in Rotterdam gekomen: boekhandel de Slegte. Wat fijn! Een heerlijk winkel om rond te kijken, het aanbod is altijd divers omdat een groot gedeelte van het assortiment uit tweedehands boeken bestaat. Het plankje met vega(n) kookboeken is nog karig, maar leuk om te zien.

life-lately-422016-11

Professor Grunschnabel ijs met speculaas! Ja! Die! Moeten! We! Proeven! Dit vegan ijs is echt zo lekker. Ook deze smaak is heel erg goedgekeurd.

life-lately-422016-10

Ik heb mijn pakket met visitekaartjes en stickers ontvangen. Wat is dit onwijs gaaf! Mijn eerste promotiemateriaal! Lees er hier meer over.

Drukbedrijf: voor mijn visitekaartjes en stickers

De Vegan Challenge gaat, op de twee foutjes (pindasaus en chai latte) na heel goed. Ik ben helemaal gewend aan de sojamelk in mijn koffie (die van AH huismerk en dan de ongezoete versie vind ik het fijnst) en met het avondeten blijkt het ook eenvoudiger dan verwacht: binnenshuis althans. Buiten de deur is het echt lastig. Gisteren bleek dat maar weer: ik ging met mijn vriend en zijn moeder een dagje op pad. Op weg naar een natuurgebied waar we een wandeling gingen maken met de hond, beging ik mijn derde Vegan Challenge fout…

We stopten bij een tankstation om te tanken en hadden alle drie eigenlijk ook wel zin in een bak koffie. Ik drukte zonder na te denken op ‘cappuccino’ en nam tevreden een paar flinke slokken van het lekkere warme goedje van het merk Illy, wat fantatische koffie is! Aah, lekker bakkie. “Hee, heb je nou…cappuccino?” vroeg mijn vriend, die naar mijn beker keek. Het duurde een paar tellen voor ik door had wat hij bedoelde. Oh god, ja! Ah nee! Damn! Ja hoor, weer de fout in gegaan. Thuis heb ik het mezelf helemaal aangeleerd: een apart pak sojamelk in de koelkast. Maar hier, buiten de deur moet ik er nog zo aan wennen! Ik besluit maar weer: dit is een foutje, niks aan te doen. Er zijn geen plantaardige opties (jammer, Total tankstation!) dus drink ik de cappuccino op. Een nasmaak heeft het wel: ik vind het lastig om naast me neer te leggen. Drie keer de mist ingegaan nu, na drie weken.

Goed. We rijden verder en maken eerst een lange wandeling en besluiten daarna nog even Haarlem in te gaan. We hebben op twee terrasjes gezeten, want wat een uitzonderlijk zonnig en warm weer op deze dag in oktober! Op beide terrassen vroeg ik of ik een cappuccino kon krijgen met sojamelk. Bij het eerste terras trok de serveerster nog net niet haar wenkbrauw op en zei op een wat sarcastische toon: “sojamelk? Nee hoor, dát hebben wij niet.” Bij het tweede terras kreeg ik hetzelfde te horen. Het verbaasde me: schappen vol plantaardige melk in de supermarkten, zoveel mensen die hier op overgestapt zijn. Waarom speelt de horeca hier niet meer op in? Nu is het voor mij een vrijwillige (en tijdelijke) keuze om geen koemelk te willen, maar wat als je hier een allergie voor hebt? Natuurlijk had ik vooraf moeten uitpluizen waar ik er wel terecht voor had gekund, maar het liep zoals het liep: we kwamen onverwacht in deze verder supertoffe stad terecht. Jammer!

Schattig straat-bibliotheekje in Haarlem

Schattig straat-bibliotheekje in Haarlem

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Irma Boerlage

    Wat leuk om te lezen !!!!

    3 november 2016 at 19:00
  • reageer