Overzicht op je telefoon: 5 lijstjes apps

Dit artikel heb ik in samenwerking met Simyo geschreven.

Toontje Lager zong in 1983 al: M’n agenda moet ik bijhouden / Maar ik heb te weinig tijd / Te weinig tijd / Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen

En nu ruim 30 jaar later bestaat hetzelfde dilemma nog steeds voor velen: waar haal ik de tijd vandáán? Omdat er voor iedereen maar 24 in een dag zitten zit er niks anders op dan er maar zo verstandig mogelijk mee om te gaan. Zelf wissel ik het digitaal noteren van ideetjes, afspraken en to-do-lijstjes met het ouderwetse pen en papier. Grof gezegd hou ik op mijn telefoon alles bij wat op korte termijn plaats vindt of moet gebeuren en offline, dus in een notitieblok en papieren planner alles wat op de lange termijn moet of mag.

Over de papieren manier lees je in een ander artikel binnenkort meer, voor nu laat ik je 5 apps zien die je kunnen helpen om alles letterlijk op een rijtje te zetten. Ik heb ze getest: wat zijn de voor- en nadelen? Kijk mee!

5-x-to-do-list-apps

ANY.DO
Om te beginnen de meestgebruikte app op dit gebied: Any.Do. Groot voordeel van deze app vind ik zelf de overzichtelijkheid in het soort lijstjes dat je aanmaakt: die zijn onderverdeeld in 4 hoofdgroepen: vandaag, morgen, binnenkort en ooit. De look is clean en zonder onnodige fratsen. Deze app is ideaal wanneer je de Google Calender app Cal gebruikt: die is hiermee te synchroniseren.

anydo

Any.do downloadt je hier voor Apple en hier voor Android.

PAPER
Een app die zich uit dit rijtje met andere apps onderscheid met de veelzijdigheid van soorten notities die je kunt maken. Je kunt dit doen door lijstjes te typen, maar ook door ze te tekenen en foto’s of afbeeldingen uit je camera roll te gebruiken. Ook kun je grafieken maken. Deze app is ideaal voor visueel ingestelde mensen! Het geeft een vrolijk resultaat, al wordt dat wel snel onoverzichtelijk en zou dit niet voor mij werken op langere termijn, denk ik.

Paper is hier beschikbaar voor Apple toestellen maar helaas nog niet voor Android.

Paper is een ideale app voor visueel ingestelde mensen

Paper is een ideale app voor visueel ingestelde mensen

GOOGLE KEEP
Google Keep is een app waar op je notities eruit zien als post its. Je moet hier van houden: ik ben zelf meer van de lijstjes in tekst, maar ik kan me voorstellen dat dit voor veel mensen juist een voordeel kan zijn. De app werkt verder eenvoudig, heeft weinig toeters en bellen en is een aanrader voor mensen die niet heel technisch aangelegd zijn.

Dit is de Apple versie en dit is de Android versie.

googlekeep

TODOIST
Een overzichtelijke app met als groot voordeel dat je er meerdere mensen in kunt laten werken. Je kunt onbeperkt delen met iedereen: collega’s, familie, vrienden, je kunt allemaal tegelijk werken aan gedeelte projecten. Voor mij geen toegevoegde waarde, maar ik kan me voorstellen dat wanneer je een druk gezin hebt dit wel heel handig kan zijn. Nadeel aan deze app vind ik wel dat niet alles gratis is: om labels aan projecten/lijstjes te geven (om het zo handig terug te kunnen vinden) moet je upgraden naar een premium versie. Maar ja, als het voor je werkt kan dit het wel waard zijn: het is een overzichtelijke app met een clean design.

Voor Apple kun je ‘m hier downloaden en voor Android kun je ‘m hier downloaden.

todoist

WUNDERLIST
Wat mij betreft is dit de fijnste en meest overzichtelijke app: Wunderlist. Je kunt de lijstjes die je maakt een eigen achtergrond geven, maar persoonlijk ben ik daar niet zo voor: less is more! Ik heb in de app nu boodschappen, to do vandaag (wat echt moet gebeuren) en een lijstje met dingen die ik moet kopen naast boodschappen gemaakt. Als je dan een taak hebt gedaan tip je het hokje ervoor aan en verdwijt het naar de voltooide taken eronder. Die kun je verbergen, maar mij geeft het juist wel een voldaan gevoel om te zien wat ik allemaal al heb gedaan op een dag! 🙂

Wunderlist voor Apple downloadt je hier en voor Android hier.

Wunderlist

Hoe deel jij je kostbare tijd in? Doe je dat met een app of ouderwets met pen en papier? Ik ben heel benieuwd!

Hoe deel jij je kostbare tijd in? Doe je dat met een app of ouderwets met pen en papier? Ik ben heel benieuwd!

Hoe hou jij je ideetjes, afspraken en nog-te-doen-lijstjes bij? Doe je dit ook in een app of schrijf je alles op met pen en papier? Ik ben heel benieuwd. Je kunt het me laten weten door onderaan dit artikel te reageren!

Kijk voor nog meer app reviews op dit blog.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer