Life Lately #27

Het is echt weer hoog tijd voor een Life Lately, want dat is echt alweer veel te lang geleden! Wat is het fijn dat we de aanhoudende hitte achter de rug hebben. Ik ben sowieso geen zomermens en kijk in de maanden juni, juli en augustus ieder jaar weer reikhalzend uit naar de herfst. Maar deze zomer was het wel erg afzien voor dit wintermens. Nog even terugblikken voor ik die periode achter me laat! 

Vrijdag 20 juli 2018

Oh ik ben zo trots! Ik heb een canvas tas laten bedrukken met het logo van Wat eet je dan wel! Een exemplaar, gewoon om te kijken hoe dat uitpakt. Heel goed kan ik je zeggen! Ik vind de tas supermooi geworden en gebruik ‘m sindsdien als boodschappen tas. Een beetje reclame maken, ja toch! Bij de H&M maak ik een tas-selfie. Looking good. Al zeg ik het zelf.

Dinsdag 24 juli 2018

Vandaag gaan we op pad om plantjes te kopen voor het balkon. We rijden naar de Bloemenjungle, een heel leuk tuincentrum in Ridderkerk. De bloemen en planten zijn daar heel voordelig en er is veel keus!

We nemen onder andere een laurierplant mee, zo mooi!

Vrijdag 27 juli 2018

De hitte duurt voort en ik weet soms niet meer waar ik het zoeken moet. Ik ben gewoon echt niet gemaakt voor temperaturen zoals deze en het werkt verlammend bij mij. Er komt weinig uit mijn handen, slaap slecht, ik loop op ieder denkbaar vlak achter en er ontstaat een onrustige chaos in mijn hoofd. Ik haat, háát dit warme benauwde weer!

Toch weet ik het voor elkaar te krijgen om iets heel lekkers en tofs te maken in de keuken: vegan Lions. Ik had hier ineens zo’n trek in, dat ik ze besloot maar zelf te maken. Vegan natuurlijk. En ze zijn zo supergoed gelukt!

Zondag 29 juli 2018

Jaren geleden deed ik mijn boekenkasten weg, toen ik nog alleen woonde. Ik was overgestapt op mijn ereader en deed afstand van de boeken die ik had. Ik ben er toch een beetje op terug gekomen. Ik lees nog steeds graag op mijn ereader, maar kookboeken blijven toch het fijnst op papier. En ik had nog een stapel romans die van betekenis voor me zijn. Ja, toch maar een klein Billy’tje dan maar. Op naar IKEA!

Fabien sjouwt ‘m mee naar huis. En Oreo helpt een handje met het in elkaar zetten, wat ik helemaal zelf heb gedaan!

Nou. Staat leuk ook toch?

‘s Avonds eten we een hapje bij LEON op Schiphol. Zo lekker daar. Volgens mij één van de weinige plekken op Schiphol waar je echt goed vegan kunt eten!

Donderdag 2 augustus 2018

Vandaag is het zoals ik dat noem bak- en kookdag. Dan duik ik de keuken in om voor Wat eet je dan wel lekkere dingen te koken en te bakken. Noga vindt het allang best. Ik zet even een lege wasmand op de eettafel en voor ik er erg in heb is hij er in gaan liggen. De was komt later wel, want hoe lief ligt hij te slapen?

Zaterdag 4 augustus 2018

Vandaag is het weer zo ontzettend heet. De rit naar België in de auto is dankzij de airco geen straf. We gaan weer een dagje winkelen in Wijnechem, het grote winkelcentrum vlakbij Antwerpen.

Daarna langs mijn favoriete woonwinkel Maisons du Monde.

En zoals inmiddels traditie is, voor we weer naar huis gaan nog een rondje door de Carrefour.

Het was een fijne dag!

Woensdag 8 augustus 2018

Hilton Rotterdam bestaat dit jaar 55 jaar en we maken gebruik van de leuke aanbieding om een nachtje te overnachten voor maar € 55,00! Wat leuk om dit mooie hotel nu eens van de binnenkant te zien en natuurlijk om van het uitzicht te genieten.

We hebben een kamer met uitzicht op het Hofplein. Erg tof!

Het voelt als vakantie in eigen stad! We gaan uit eten bij Bertmans aan het Schouwburgplein, wat zo’n beetje om de hoek ligt.

Ik kies een heerlijke burger met bloemkool. Zo lekker eten daar altijd!

Daarna wagen we nog een gokje in het casino. Helaas, niks gewonnen.

Daarna weer terug naar hotel om in slaap te vallen met dit uitzicht.

Vrijdag 10 augustus 2018

Vandaag bereid ik vast het lekkers voor voor de dag erna, waarop Fabien en ik onze verjaardag vieren. Eerst doe ik boodschappen!

Bonbon doet vooral dutjes. Het is ook zo warm.

Ook Noga doet het rustig aan.

Zaterdag 11 augustus 2018

‘s Avonds vieren we onze verjaardag, Fabien was eerder deze maand jarig en ik eind van deze maand. Het is een heel gezellige avond! Ik heb lekkere vegan appeltaart gemaakt en allerlei hapjes die iedereen smaken. Daarover in een apart artikel binnenkort meer!

Zaterdag 18 augustus 2018

Vandaag gaan we naar IKEA. Ik ben zo benieuwd naar de nieuwe hotdog die vegan is, die moet ik proeven! Ik had al wisselende reacties gelezen online en inderdaad, ook ik werd er niet heel enthousiast van. Het is geen hotdog te noemen, meer een langwerpige rol gemaakt van de groenteballetjes van IKEA. Het is zeker niet vies en het is fijn om ook als vegan nu even iets te kunnen eten na de kassa’s, maar het had wel heel lekker geweest als het echt vegan worstje was geweest dat op een hotdog had geleken. Maar goed, het feit dat het broodje, het worstje en de toppings maar 50 cent kosten maakt echt heel veel goed. En in alle eerlijkheid: IKEA noemt ‘m zelf ook geen hotdog. Maar een hippe dog.

We lopen nog een rondje door de winkel en worden spontaan verliefd op dit keukeneiland. Wat een gaaf ding. En hoe ideaal zou dit zijn om foto’s te maken van de baksels en gerechten die ik maak, ik zou een camera bovenaan vast kunnen maken. Droom, droom… Toch staat het me teveel tegen dat het van een soort zwart metaal is, waarvan ik weet dat het binnen no time een stofnest zal worden. Dat, en het is een behoorlijke uitgave voor zo even tussendoor. Dus lopen we verder. Maar niet voor een foto gemaakt te hebben natuurlijk.

Wat wel mee naar huis gaat is dit plantje. Ik zag het staan en dacht meteen aan mijn moeder. Ze was gek op plantjes, helemaal wanneer ze in een apart of grappig potje zaten. En ze was gek op koffie. Dus plantje plus mok als bloempot plus het feit dat dit een koffieplantje is maakte dat ik het wel moest kopen. Voor bij haar foto.

Zondag 19 augustus 2018

Ik heb een nieuwe smartwatch! In samenwerking met Coolblue ga ik deze uitvoerig uittesten de komende tijd waarna ik een review zal schrijven die je hier dan uiteraard kunt lezen. Het is de supermooie Fitbit Versa. Het komt zo goed uit, want ik ben sinds kort weer fanatiek bezig met het 10,000 stappen per dag principe. Dat houdt in dat ik per dag minimaal tienduizend stappen wil zetten, dat is het aangeraden minimum om in goede conditie te blijven. Het gaat me goed af, het is ook zo motiverend om te zien hoeveel je beweegt!

Maandag 20 augustus 2018

Al lang volg ik de stukjes van Hugo Borst over zijn dementerende moeder. Een tijdje geleden ben ik samen met mijn zus ook naar de voorstelling Ma geweest, die hierop gebaseerd is. Zo indrukwekkend. Heftig, rauw, soms grappig ook. Mijn zus stuurt me regelmatig de stukjes door die wekelijks in de krant staan. Dit zullen de laatste zijn: Ma is overleden. Hoewel ik zowel Hugo als zijn moeder helemaal niet ken raakt het me.

Om aan mijn dagelijkse tienduizend stappen te komen wandel ik tussen de middag naar de stad. Het lijkt echt gedaan te zijn met het warme benauwde weer, zo fijn. En hee, daar staat ‘ie weer hoor! Het reuzenrad bij de Markthal, die hier al eerder stond. Nu komt ‘ie er een jaar te staan en je kan er straks in lunchen en dineren. Ook wordt het rad een kwartslag gedraaid zodat de bewoners in de Markthal minder inkijk hebben.

Ik ben benieuwd, ik heb een mooie herinnering aan het reuzenrad daar. Het was een rare periode in mijn leven, mijn moeder was net een paar dagen overleden en Fabien en ik hadden nog maar kort een relatie. In dat reuzenrad maakten we onze eerste selfie samen.

Dinsdag 21 augustus 2018

Hoera! Vandaag bestaat Wat eet je dan wel 5 jaar! Heb jij al meegedaan aan de winactie?

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer