Vegan Lion

Ineens had ik zo’n trek in Lion repen, maar ja die zijn natuurlijk niet vegan. Dan maar zelf maken! Ik ging aan de slag en het eindresultaat is heel goed gelukt. Mijn Lion cravings zijn gestild! 

Dit recept verscheen eerder in juli 2018 op de website en is in augustus 2023 bijgewerkt vanwege enkele ingrediënten die niet langer verkrijgbaar waren.

Ik vind het in de keuken het leukste wat er is: een bestaande snack of gerecht veganizen, oftewel er een vegan versie van maken. Zo maakte ik eerder bijvoorbeeld frikandellen, roze koeken en stoofvlees. En nu waren dus die lekkere Lion repen aan de beurt! De eerste poging lukte al aardig, maar miste een krokante bite. Ik loste dat tijdens poging twee op met cornflakes en een wat rijkere caramel. Superlekker! Zou jij ook iets geveganized willen zien? Laat het hieronder weten bij de reacties!

Afdrukken

Vegan Lion

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Benodigdheden

  • steelpan
  • keukenmachine of blender, deze keukenmachine gebruik ik zelf voor het mengen van ingrediënten voor de caramel
  • bakpapier
  • Auteur: Suzanne
  • Genoeg voor: 8 stuks 1x

Ingrediënten

Scale
  • 1/4 cup/60 ml. kokosolie
  • 1/4 cup/60 ml. maple syrup
  • 3 tot 4 eetlepels amandelpasta
  • 4 medjool dadels, een kwartier geweekt in heet water
  • 8 AH koffiewafels
  • mengsel van cornflakes en gepofte rijst
  • vegan melk of witte chocolade, ik gebruikte de vegan witte chocolade van Maître Mathis (verkrijgbaar bij Albert Heijn) en de vegan melkchocolade van Hands off my Chocolate en ik gebruikte 2 1/2 reep voor 8 stuks

Bereidingswijze

  • Smelt de kokosolie in een steelpan en voeg de maple syrup en amandelpasta toe. Meng met een garde tot een gladde caramel.
  • Meng de dadels met een scheut water in een blender of keukenmachine tot een pasta en meng dan de caramel er door.
  • Snij de koffiewafels door de lengte met een mes doormidden. Bestrijk een wafel met caramel, leg er nog een wafel op en bestrijk deze aan alle kanten met caramel.
  • Rol door het mengsel van cornflakes en gepofte rijst en druk goed aan, zodat ze er niet af vallen. Leg ze op een bord met bakpapier.
  • Smelt de chocolade met een klein beetje kokosolie, doe dit in een smeltpan of hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water.
  • Doop de repen in de chocolade en leg ze op het bakpapier. Zet minimaal een uur in de koelkast zodat de chocolade hard wordt.
  • Bewaar bij hoge temperaturen in de koelkast.

Koffiewafels over?

Maak er onderstaande vegan wafelijsjes met chocolade mee!

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

8 reacties

  • Reply Sil

    Zo creatief! Ken je die witte bon bon blocs? Ik was er altijd gek op voordat ik vegan werd. Ben benieuwd of je daar ideeën voor hebt!

    30 juli 2018 at 12:08
    • Reply Suzanne

      Ooh ja die ken ik nog, heerlijk waren die. Thanks voor je suggestie! 🙂

      30 juli 2018 at 12:13
  • Reply Nisha

    hey! ik ben van plan om deze te maken, hoeveel heb ik nodig van de chocolade? 🙂

    15 september 2018 at 15:12
    • Reply Suzanne

      Ik heb ongeveer 1 1/2 reep gebruikt.

      16 september 2018 at 15:54
      • Reply Margo

        Omg, heb deze gisteren gemaakt en ze zijn echt niet normaal lekker!!!! Smaakt echt als een lion ?

        27 november 2019 at 08:08
  • Reply Karin

    Wat zou ik kunnen gebruiken ipv de amaneldpasta? Ik ben allergisch voor noten. Niet voor pinda’s…

    17 januari 2020 at 19:44
    • Reply Suzanne

      Dan zou ik voor de pindakaas gaan.

      18 januari 2020 at 14:54
  • Reply nicole orriens

    Het water loopt me in de mond! Wat ziet hij er lekker uit zeg. Ik heb al heel lang geen Lion meer gehad.

    4 augustus 2023 at 09:26
  • reageer

    Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star