Vegan omelet

Ook als vegan kun je genieten van een lekkere omelet. Door het bijzondere kala namak krijgt het een echte ei-geur. Heel lekker zo naturel of gevuld met groenten! 

Ingrediënten voor 4 omeletten

  • 75 gram bloem
  • 75 gram kikkererwtenmeel *
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 1/2 teaspoon kala namak **
  • 1/2 teaspoon kurkuma (voor een gele kleur)
  • 400 ml. plantaardige melk zoals ongezoete amandelmelk
  • olie of plantaardige boter, om in te bakken

* te koop bij biologische supermarkt maar ook in de meeste gewone supermarkten, zelf gebruik ik deze

** ook wel zwart zout genoemd, lees er hier meer over

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, kikkererwtenmeel, bakpoeder, kala namak, kurkuma en melk.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan.
  • Bak de omeletten om en om tot ze beginnen te kleuren.
  • Lekker gevuld met gebakken paprika, ui, courgette, champignons en spinazie.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

6 reacties

  • Reply Anna

    Wat een cool recept! De geur van het beslag is echt ei en net zoals een ‘echte’ omelet is die na het bakken grotendeels verdwenen. Super!! Even een snuf peper toevoegen dan doet de kurkuma zijn werk veel beter (ontstekingsremmend).

    2 september 2018 at 12:02
    • Reply Suzanne

      Goede tip, dank je!

      4 september 2018 at 00:30
  • Reply Mara

    Deze was heel erg lekker! Wij noemen het hartige flapjes want ik hou er niet zo van de ‘gebruikelijke naam’ te gebruiken. Het is gewoon een heerlijk nieiw product 🙂

    19 januari 2021 at 18:53
  • Reply Sandra

    heb je een tip voor als je zo min mogelijk bloem wilt gebruiken? Heerlijk recept dit, maar wil minder gewone bloem gebruiken

    6 september 2021 at 12:41
    • Reply Suzanne

      Je zou een glutenvrije variant kunnen proberen zoals boekweitmeel.

      6 september 2021 at 13:01
  • Reply Elisa

    Het feit dat ik dit recept al 4 keer heb gemaakt en nu pas lees dat dit voor 4 omeletten is 🥴 vond m al zo dik steeds

    8 december 2021 at 14:23
  • reageer