Vegan omelet

Ook als vegan kun je genieten van een lekkere omelet. Door het bijzondere kala namak krijgt het een echte ei-geur. Heel lekker zo naturel of gevuld met groenten! 

Ingrediënten voor 4 omeletten

  • 75 gram bloem
  • 75 gram kikkererwtenmeel *
  • 1 teaspoon bakpoeder
  • 1/2 teaspoon kala namak **
  • 1/2 teaspoon kurkuma (voor een gele kleur)
  • 400 ml. plantaardige melk zoals ongezoete amandelmelk
  • olie of plantaardige boter, om in te bakken

* te koop bij biologische supermarkt maar ook in de meeste gewone supermarkten, zelf gebruik ik deze

** ook wel zwart zout genoemd, lees er hier meer over

Bereidingswijze

  • Meng de bloem, kikkererwtenmeel, bakpoeder, kala namak, kurkuma en melk.
  • Verhit wat olie of boter in een koekenpan.
  • Bak de omeletten om en om tot ze beginnen te kleuren.
  • Lekker gevuld met gebakken paprika, ui, courgette, champignons en spinazie.

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Anna

    Wat een cool recept! De geur van het beslag is echt ei en net zoals een ‘echte’ omelet is die na het bakken grotendeels verdwenen. Super!! Even een snuf peper toevoegen dan doet de kurkuma zijn werk veel beter (ontstekingsremmend).

    2 september 2018 at 12:02
    • Reply Suzanne

      Goede tip, dank je!

      4 september 2018 at 00:30

    reageer