Byzoo horizontale slowjuicer: meer dan alleen een juicer

Onlangs kreeg ik de horizontale slowjuicer van Byzoo toegestuurd om uit te proberen. Deze juicer is het nieuwste model van het Nederlandse merk Byzoo en hiermee kun je zelf juices en shots maken. Maar nog zoveel meer zoals pindakaas, tapenade en zelfs pasta! 

Slowjuicen

Slowjuicen is het persen van sap op langzame snelheid, waarbij groenten en fruit niet versneden wordt door messen maar vermalen en geperst. Hierdoor worden enzymen en voedingsstoffen beter behouden. Het sap wordt volledig gescheiden van de pulp. En een slowjuicer is de enige pers die geschikt is voor bladgroenten zoals spinazie en munt.

Horizontaal design

De slowjuicer heeft een horizontaal  design, wat ik zelf erg prettig vind. Vaak passen apparaten in de hoogte niet in onze keukenkastjes. Deze slowjuicer is een stuk compacter en dus kleiner in lengte. Ook ziet ‘ie er mooi uit met de zilveren en zwarte behuizing, waar je geen vingerafdrukken op ziet.

Accessoires

De slowjuicer wordt geleverd met allerlei accessoires zoals allerlei opzetstukken en een borstel waarmee je de zeef kunt reinigen.

Makkelijk in elkaar te zetten en schoon te houden

Ook zijn de onderdelen makkelijk schoon te houden. Ze kunnen niet in de vaatwasser, maar dat vind ik in dit geval ook geen probleem.

Juices

Al heel lang stond het maken van gembershots op mijn wensenlijstje. En dat kan hier nu dus mee! Ik heb tot nu toe drie verschillende shots gemaakt en heb er meteen extra veel van gemaakt. Door het toevoegen van citroen blijven de dranken meerdere dagen houdbaar in de koelkast, dus heb ik voldoende op voorraad. Dit zijn de shots die ik heb gemaakt:

wortel-gember

  • 1 wortel
  • 1 klein stukje gember, ongeveer 2,5 cm.
  • 1/2 citroen
  • 1 appel

green detox

  • 1 stengel bleekselderij
  • kwart komkommer
  • 1 appel
  • 1/2 citroen
  • hand spinazie

rode bieten shot

  • 2 rode bieten (achteraf gezien had ik beter geen gekookte maar rauwe moeten nemen)
  • 2 wortels
  • 1 limoen
  • 1 appel
  • 1 handje diepvries blauwe bessen

Pulp

Tijdens het juicen loopt het sap in de ene opvangbak en belandt de pulp van de groenten en fruit in de andere bak. Deze pulp hoef je niet weg te gooien.

Na een rondje Pinterest leerde ik dat je er zelfs crackers en muffins van kunt maken! Ik verwerkte een deel van de pulp van de groene shots in guacamole voor een extra portie vezels en vitamines. En ik proefde er echt niets van terug!

Prak een rijpe avocado fijn, snipper een rode ui, hak een teentje knoflook fijn en snij een tomaat in kleine blokjes. Meng alles in een schaaltje met het sap van een halve citroen en voeg de pulp van een groene juice toe. Breng op smaak met peper en zout. Lekker met in driehoekjes gesneden geroosterde pitabroodjes.

Met schil? Dan eerst behandelen met azijn

Wanneer je groenten en fruit met schil in de juicer stopt kun je als je dat wil ze eerst wassen met een oplossing van water en appelciderazijn om eventuele resten van bestrijdingsmiddelen te verwijderen, tenzij je biologische groenten en fruit gebruikt.

Zoveel meer dan een juicer

Eigenlijk zou er een andere naam bedacht moeten worden voor dit apparaat. Het is namelijk zoveel meer dan alleen een slowjuicer! Ik stond versteld toen ik achter de mogelijkheden kwam. Want je kunt naast sappen en juices bijvoorbeeld pindakaas, notenmelk, tapenade en ijs maken. Het ijs wat ik er mee maakte bestaat uit een in stukken gesneden bevroren banaan en een flinke hand bevoreren frambozen.

Geen suiker nodig, het ijs is hartstikke lekker zo!

Pasta

Ik vond het meest verrassend dat je er pasta mee kunt maken in allerlei vormen. Zo heb ik spaghetti, noodles en tagliatelle gemaakt. Het is zo eenvoudig en lekker! Met de Rhino Slowjuicer heb je dus eigenlijk een slowjuicer en pastamachine in één. Ook kun je er trouwens pasta van groenten mee maken, dat is iets dat ik zeker nog wil proberen. Je stopt een groenten in stukken in het apparaat en door het gekozen pasta-opzetstuk komt de groenten er als spaghetti slierten uit.

Het deeg voor de pasta dat ik maakte is heel eenvoudig: meng 250 gram bloem met 100 ml. water, een snuf zout en 20 ml. olijfolie in een mixer met deeghaken. Vorm tot een bal en verpak in plastic folie. Leg het een half uur in de koelkast en verdeel dan in kleinere stukjes, die je verwerkt in de juicer tot pasta met behulp van het opzetstuk naar keuze. De pasta knip je met een schaar op de gewenste lengte af en leg je op een met bloem bestoven bord of snijplank. Op de foto hierboven zie je links de spaghetti en rechts de tagliatelle. De pasta hoef je vervolgens nog maar een minuut of twee te koken.

Oordeel

Natuurlijk, het is een uitgave. Maar met dit apparaat kun je dus zoveel meer dan alleen juicen. Ik ben er echt heel tevreden over en kan eerlijk gezegd geen nadeel bedenken. Wanneer je de Byzoo Horizontale juicer nu bestelt krijg je er 2 flessen bij om je juices in te bewaren t.w.v. € 20,- en het boek Easy Vegan t.w.v. € 20,-.

Dit artikel is in samenwerking met Slowjuice.nl tot stand gekomen. 

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply Mei

    Goede review! Ik ben nog steeds op zoek naar een geschikte slowjuicer dus zal deze website even bekijken voor dit model, misschien handig om het aantal omwentelingen erbij te zetten, dit is waar mensen die op zoek zijn naar een slowjuicer meestal naar kijken (tenzij ik er compleet overheen heb gelezen) 😀

    30 augustus 2018 at 12:42
  • Reply Monique

    De pasta maak je nog smaakvoller met echte Italiaanse bloem.
    Garaduro dubbel 00.
    De bloem is vermengd met mais en wat korreliger wat na bereiding gewoon net glad als tarwemeel is.Echter tarwe is natter en flauwer van smaak.

    3 oktober 2020 at 14:47
  • reageer