Life Lately #19

Life Lately nummer 19, waarin ik je vertel wat ik allemaal heb meegemaakt de afgelopen week!

Maandag 14 augustus 2017
Sambal heeft wat opstartproblemen vandaag. Maar gelukkig is er koffie!

Dinsdag 15 augustus 2017
Vandaag sta ik in de keuken voor wateetjedanwel.nl en fotografeer ik voor een aantal artikelen, zoals deze over knoflook. Hieronder kun je zien hoe dat er aan toe gaat: een instant studio, gewoon op mijn bureau! Gratis en voor niets blogtip: die rol papier die je ziet is tekenpapier van de Action, ideaal als achtergrond voor foto’s!

Woensdag 16 augustus 2017
Sinds 2013 heeft één van mijn katten Sambal suikerziekte. Erg schrikken destijds en wennen voor ons allebei: plotseling moest Sambal twee maal daags een injectie met insuline. Ik, die een enorme angst heeft voor naalden, mijn eigen kat injecteren? Gelukkig kreeg ik goede begeleiding bij mijn dierenarts en werd het al snel routine. Inmiddels zijn we vier jaar later en zitten die injecties er zo ingebakken, dat Sambal me soms zelfs komt halen als het tijd is voor haar prikkie. Het moet namelijk twee maal daags op vaste tijden. Dat houdt in dat ik niet zomaar een nachtje weg kan, maar naast dat ik sowieso een enorme huismus ben en niet zo van de vakanties ben heb ik dat voor mijn lieve Sambal over.

De flesjes insuline die Sambal al die jaren al krijgt werden alleen sinds juli dit jaar niet meer gemaakt. Ik moest overstappen op een nieuw systeem, waarbij Sambal insuline krijgt via een pen met een spuitje er in in plaats van een losse injectienaald. Wennen, maar ook hierbij werd ik heel goed begeleid door mijn dierenarts. Inmiddels zijn we er allebei al aardig aan gewend gelukkig. Op de foto zie je bovenin het flesje insuline en een spuitje zoals Sambal die twee maal daags kreeg en onderaan de foto de pen met insuline die we vanaf nu gebruiken.

Donderdag 17 augustus 2017
Vandaag bak ik pannenkoekjes en probeer ik een Tellsell-achtig product uit, waarvan ik eigenlijk al had kunnen weten dat het too good to be true was. Nou ja, weten we dat ook weer!

‘s Avonds komt Bonbon nog even gezellig in bed voor we gaan slapen. Dat is wat haar betreft inmiddels vaste prik geworden na het overlijden van Snoopy, waarna ik haar bij wijze van (wederzijdse) troost ‘s avonds in de normaal verboden slaapkamer liet. Ze vindt het erg gezellig en ach, wat maakt het ook uit. Samen kijken we nog wat RTL Late Night, waar Beau momenteel Humberto vervangt. Ik vind ze het allebei goed doen, maar vind Beau toch stiekem wel veel leuker zo als presentator.

Zaterdag 19 augustus 2017
Vandaag is wat mij betreft een waanzinnige fijne dag: Fabien en ik gaan een kringloop-a-thon houden. Ongepland eigenlijk, de bedoeling was om alleen even naar die in Rijswijk (mijn favoriet!) en het daarbij vlakbij gelegen Rataplan in Den Haag te gaan. Maar het werden er uiteindelijk vijf. Op weg naar huis besloten we nog even langs eentje in Capelle aan den Ijssel te gaan. We reden toen langs een voor ons onbekende kringloop eveneens in Capelle, wat een grote vestiging! Daarna reden we er nóg een voorbij en namen een kijkje.

Wat een fijne dag! En een mooie buit ook, allemaal blogprops voor wateetjedanwel.nl oftewel spulletjes die ik gebruik om foto’s mee te maken. Af en toe breng ik een stap van de spullen terug naar de kringloop of zet ze in de neem en geef kast hier in de wijk. Hierbij een gedeelte van mijn aanwinsten:

Daarna rijden we door naar Lidl, waar ik zelden kom. Maar ik had gezien dat er nu allerlei vega producten in het assortiment zijn. Weliswaar tijdelijk, volgens mij. Helaas waren lang niet alle producten vegan maar wel een aantal, zoals deze chili sin carne uit de diepvries. ‘s Avonds maakte ik het klaar en voegde nog wat avocado en cherrytomaatjes toe. Heel erg lekker!

Maandag 21 augustus 2017
Deze week is Fabien vrij. Onlangs was hij jarig en kreeg hij van mij onder andere een dagje Efteling cadeau. Vandaag gaan we er naar toe! Het weer is prachtig en ideaal: niet te warm en niet te koud. In de Efteling is het redelijk druk maar gelukkig spreidt het zich goed uit over het park. We hebben alleen vrij lang in de rij gestaan voor de nieuwe attractie Symbolica. Helaas hadden we enorm luidruchtige kinderen in ons karretje (voor 4 personen) voor ons die de behoefte voelden om alles luidkeels gillend te benoemen dat ze zagen tijdens de ride. Gelukkig konden we toen we nogmaals aansloten in de lange rij later op de dag nu wel alles rustig bekijken en ervaren. Want dat is deze attractie: een ervaring. Echt heel mooi gemaakt en magisch, zoals je van de Efteling mag verwachten.

Ook lopen we langs de Stenen Kip, voor mij inmiddels vaste prik. Een stukje jeugdsentiment, vroeger vond ik dat al zo leuk om daar een verrassingsei uit te halen.

En we draaien superharde rondjes in Monsieur Cannibale, die ronddraaiende kookketels met dat liedje dat de rest van de dag in je hoofd blijft hangen.

En brengen we Langnek een bezoekje in het Spookjesbos.

Wat is de Efteling toch fijn. We go way back, kijk maar naar onderstaande foto van mij poserend met Pardoes in een bootje in het park:

Dinsdag 22 augustus 2017
Vanavond eten we bij de Kade aan de Kruiskade in Rotterdam. Dit stond al zo lang op mijn lijstje! Hier kun je terecht voor allerlei vega en vegan gerechten, naast vlees en vis. We hebben echt zo lekker gegeten. Review volgt!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Irma Boerlage

    Superleuk!
    Ook jouw kringloopverhaal! Heerlijk!!
    Zou iedere week willen!!!

    23 augustus 2017 at 22:49
  • reageer