Vegan in de supermarkt #2

In deze rubriek lees je welke vegan producten ik ben tegengekomen in de supermarkt en heb geprobeerd. Niet gesponsord, al lees je dan ook sowieso mijn eerlijke mening. Ik krijg steeds meer berichtjes van mensen die vertellen dat ze dit de leukste rubriek op de website vinden. Goed om te horen! Heb jij iets gespot in de supermarkt dat vegan is? Laat gerust je tips achter in de reacties!

Jumbo bapao
Ik had op internet gelezen dat de vegetarische bapao broodjes bij Jumbo vegan zijn. Ik was sceptisch: de bapao broodjes die ik in het verleden wel eens gegeten heb hebben geen beste herinnering achter gelaten. Kleffe broodjes. Nou, niet deze! Ik was verrast: deze bapao is echt heel erg lekker. En dat voor maar 76 cent per stuk! Heb je geen magnetron of maak je ze liever zelf? Kijk dan eens naar het recept voor vegan bapao broodjes die ik eerder maakte.

Maaltijden bij Lidl
Ook probeerde ik de kant en klare chili sin carne en bulgur met groenten die te vinden zijn op de diepvriesafdeling bij Lidl. Ik weet niet of deze twee soorten maaltijden permanent in het assortiment zijn gekomen, maar ik kan je wel vertellen dat ik ze allebei heel erg lekker vind! Makkelijk om in de vriezer te hebben voor een heel makkelijke en snelle maaltijd.

Ik deed er nog wat blokjes avocado en cherrytomaatjes over de chili sin carne heen, wat een heerlijke bite geeft. Aanrader!

En de bulgur at ik zonder iets er bij. Heel lekker!

Deze mixen zijn van Lassie en zijn nieuw. Koken, kneden bakken staat er op de voorkant vermeld. Eerst het mengsel koken, dan laten afkoelen, kneden en bakken als burgers. Ik heb als eerste de couscous & bonen burgermix geprobeerd.

Tip: gebruik een met huishoudfolie bedekte pindakaaspotdeksel! Zo krijg je gelijkmatige en perfect ronde burgers

Ik ben niet enthousiast. De burgers vallen snel uit elkaar tijdens het bakken en op zich is dat geen ramp. Maar ik vond er niet zo veel smaak aan zitten, het van mij een stuk pittiger gemogen! Ik moet de rijst & bonen mix dus nog proberen, wellicht is die smakelijker. Ik at een burger bij aardappelen, bloemkool en deze lekkere ouderwetse komkommersalade.

Bij de Jumbo kocht ik kruidencréme, een plantaardig alternatief voor kruidenboter. Je hebt deze misschien al eens eerder voorbij zien komen hier maar ik plaats hem hierbij nog een keer zodat het in deze rubriek terecht komt. Want ik vind ‘m echt heel lekker en fijn dat er een vegan versie van is!

Tot nu toe heb ik ‘m alleen op een stokbroodje gegeten, maar je kunt het natuurlijk ook zoals gewone kruidenboter toepassen in de keuken zoals door een pasta.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hieronder alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

4 reacties

 • Reply Rianne

  Hoi Suzanne,

  Wat een leuke rubriek is dit. Vooral ook fijn dat je de producten zelf getest hebt en een eerlijk oordeel geeft. Die burgers leken mij mogelijk ook nog het proberen waard, maar ik ben nu wel benieuwd of de smaak van de rijst met bonen burgers beter is. Overigens echt een slimme tip van die burgers vormen met een pindakaas deksel. Die ga ik onthouden 🙂 Ik ben zelf sinds 2 maanden definitief vegan geworden, daarvoor al voornamelijk plantaardig thuis. Maar nu dus het echte werk, want ik kan vlees niet meer los zien van het betreffende dier. Ook mijn man zet steeds meer stappen richting het veganisme, dus die kruidencréme ga ik ook eens zoeken, want dan kunnen we samen weer eens een stokbroodje wegwerken. Overigens weet ik niet of je die mogelijk al eens uitgeprobeerd hebt, maar zeker wel een aanrader: de vegetarische spreads van de Aldi. Die met papaja/curry smaak is lekker kruidig en ook echt lekker op een stokbroodje. Ik volg je blog in elk geval met veel plezier. Met vriendelijke groet, Rianne 🙂

  24 augustus 2017 at 22:46
 • Reply Djuli

  Ik ben zo benieuwd naar bapao en kruidencrème! Soms mis ik de Nederlandse supermarkten wel hoor!

  27 augustus 2017 at 09:09
 • Reply Jolanda

  Hoi, via een facebookgroep hier terecht gekomen, superhandige je supermarkt veganproducten tests. Bedankt!

  25 oktober 2017 at 18:09
  • Reply Suzanne

   Dank je wel Jolanda! Weet je nog welke facebookgroep dat was?

   25 oktober 2017 at 19:50

  reageer