Deze chips van bakbanaan maak je heel eenvoudig in de oven. Een verantwoorde en slanke snack of bijgerecht, die je kunt kruiden naar smaak! Helaas werkt dit niet met gewone bananen, je hebt hier echt de bakbananen, ook wel plantain bananen voor nodig. Deze kun je in toko’s kopen en sommige supermarkten op de groenteafdeling. Bakbananen zijn steviger dan de gewone variant, hebben een dikkere schil en bevatten meer zetmeel. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze ideaal om te bakken. Al eerder maakte ik er deze tostones mee.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de bananen en maak dunne plakken met een kaasschaaf. Leg de plakken naast elkaar op het bakpapier en besprenkel met de olie. Smeer de olie met een bakkwastje uit over de plakken zodat ze allemaal bedekt zijn. Bestrooi met de cayennepeper en bak 10-15 minuten in de oven. Laat afkoelen, liefst op een rooster.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
In deze serie probeer ik hacks en recepten die ik op TikTok tegen kom. Vaak komt er ook een stukje veganizen bij kijken, maar dit recept is van zichzelf al vegan: rockstar bread! Ik kwam het tegen op het account van een Australische dame die zo enthousiast vertelde over dit ... Lees verder
In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Dit keer: mochi met rijstvellen! Ik had niet zo'n hoge verwachting hiervan, maar wat pakte dit waanzinnig lekker uit. En je kunt hier volop mee variëren! ... Lees verder
Oh wow, dit is toch een ontdekking! Voordat ik vegan werd maakte ik graag af en toe rookkaas crackers, ken je die? Vooral heel populair in de wereld van koolhydraatarme diëten, ik at het gewoon omdat ik het zo lekker vond. Even in de magnetron en het plakje kaas werd ... Lees verder
Deze heerlijke en gezonde snack maak je in een handomdraai. En ze zijn verrassend lekker: krokante sperziebonen! De oven doet het meeste werk ... Lees verder
Je bent vast al bekend met chiapudding: een mengsel van chiazaadjes en plantaardige melk, die samen in een paar uur tijd de structuur van pudding zorgen. Lekker en supergezond, maar ik heb onlangs een iets andere wijze ontdekt waar ik erg enthousiast over ben: chiapudding met havermout! Dit zorgt ook ... Lees verder
In deze serie probeer ik hacks en recepten uit die ik op TikTok heb ontdekt. Deze keer een eenvoudige maar oh zo lekkere: een soort Snickers achtige reep gemaakt met rijstwafels, pindakaas en chocolade! ... Lees verder
In deze serie probeer ik foodhacks en bijzondere combinaties op het gebied van eten en drinken die ik voorbij zag komen op TikTok. Met deze keer een bagel belegd met zoet en pittig: namelijk honing en sriracha! ... Lees verder
Deze nieuwe serie met typische Hollandse recepten maar dan vegan trap ik af met een heerlijk gerecht: poffertjes! Wie lust ze niet? Ik ben er echt dol op en heb een heerlijke vegan versie gemaakt. Het ei wordt vervangen door een ingrediënt dat je niet snel zou verwachten ... Lees verder
Tover medjool dadels om tot heerlijke chocolaatjes! In dit artikel laat ik je drie ideetjes zien om te vullen, maar de variaties zijn eindeloos ... Lees verder
Voor de paasdagen heb ik een heerlijk ideetje voor je: chocolade bark met paaseitjes! Bark is het Engelse woord voor schors trouwens, niet te verwarren met barf, wat een heel andere betekenis heeft. Hoe dan ook, je kunt hier volop mee variëren met wat je hebt liggen aan chocolade en ... Lees verder
geen reacties