Bananenchips

Deze chips van bakbanaan maak je heel eenvoudig in de oven. Een verantwoorde en slanke snack of bijgerecht, die je kunt kruiden naar smaak! Helaas werkt dit niet met gewone bananen, je hebt hier echt de bakbananen, ook wel plantain bananen voor nodig. Deze kun je in toko’s kopen en sommige supermarkten op de groenteafdeling. Bakbananen zijn steviger dan de gewone variant, hebben een dikkere schil en bevatten meer zetmeel. Zoals de naam al doet vermoeden zijn ze ideaal om te bakken. Al eerder maakte ik er deze tostones mee.

Ingrediënten
2 bakbananen
1 eetlepel olie
1 teaspoon cayennepeper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de bananen en maak dunne plakken met een kaasschaaf. Leg de plakken naast elkaar op het bakpapier en besprenkel met de olie. Smeer de olie met een bakkwastje uit over de plakken zodat ze allemaal bedekt zijn. Bestrooi met de cayennepeper en bak 10-15 minuten in de oven. Laat afkoelen, liefst op een rooster.

Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.

Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten

Supersnelle vegan dressing met slechts 3 ingrediënten

Deze dressing is per ongeluk ontstaan. Ik wilde eigenlijk een dressing maken met tahin voor bij deze detox salade, alleen kwam ik er bij het maken achter dat de tahin niet goed meer was. Wat nu... Ik maakte een nieuwe dressing met hummus en edelgistvlokken en stond versteld: woah! Dit ...
Lees verder
Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Vegan feestdagen #5: geroosterde spruitjes met vegan Parmezaanse kaas

Lust je geen spruitjes? Dan bedoel je waarschijnlijk de vaak kapot gekookte versie. In dat geval ben ik het met je eens, daar ben ik zelf ook niet dol op. Maar! Probeer deze geroosterde versie uit de oven met vegan Parmezaanse kaas en de kans is heel groot dat je ...
Lees verder
Gepofte rijst met chocolade bites

Gepofte rijst met chocolade bites

Deze vierkantjes met gepofte rijst en chocolade zijn superlekker en eenvoudig om te maken. Te bewaren in de koelkast of vriezer en zo heb je iets lekkers achter de hand voor onverwachte trek of visite! ...
Lees verder
Vegan Feestdagen #3: pommes duchesse

Vegan Feestdagen #3: pommes duchesse

Heerlijk als bijgerecht voor tijdens de feestdagen: pommes duchesse. Deze aardappeltorentjes zijn zelfgemaakt toch het allerlekkerst. En deze variant bak je in de oven, dus geen friteuse voor nodig!  ...
Lees verder
Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)

Paarse chips uit de magnetron (geen olie!)

Laatst zag ik in een oude aflevering van Klokhuis hoe je een aardappel omtovert tot krokante chips in de magnetron. Ik probeerde het uit en stond versteld: krokante chips die ook écht heel erg lekker zijn! Ik probeerde na zoete aardappel, wat ook werkt de paarse truffelaardappel. Ook hiermee is ...
Lees verder
Vegan kruidenboter

Vegan kruidenboter

Zelfgemaakt smaakt het lekkerst, en dat geldt absoluut voor deze kruidenboter. Je kunt 'm helemaal naar jouw smaak maken met verschillende kruiden.  ...
Lees verder
Vegan amandelspijs

Vegan amandelspijs

Amandelspijs is hartstikke makkelijk om zelf te maken. Je moet alleen even weten hoe én hoe je het ei vervangt dat in het traditionele recept wordt gebruikt. Ik laat het je in dit artikel zien!  ...
Lees verder
Krokante chips uit de magnetron (geen olie!)

Krokante chips uit de magnetron (geen olie!)

Krokante chips uit de magnetron die ook nog eens heel lekker zijn? Volgens filmpjes op YouTube zoals deze moet het kunnen... Sceptisch maar nieuwsgierig ging ik aan de slag.  ...
Lees verder
Crispy sesam toast

Crispy sesam toast

Crispy sesam toast at ik een tijdje geleden voor het eerst toen ik het een en ander liet thuisbezorgen via Leaf Vegetarian, een vegetarisch restaurant hier in de buurt. Ik bestelde van alles wat waaronder die krokante sesam toast. Ik had ze nog nooit eerder gezien en wilde ze zelf ...
Lees verder
Vegan sesam strooikaas

Vegan sesam strooikaas

Dit is een heerlijke plantaardiger vervanger voor Parmezaanse kaas over pasta's en salades.  ...
Lees verder
Aan het laden...

Kijk ook eens naar

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer