Tostones

Wat een lekkere ontdekking: tostones! Dit zijn gefrituurde plakken bakbanaan die gezouten als chips worden gegeten of bij de maaltijd. Ook worden ze in sommige landen als hapje gegeten, belegd met bijvoorbeeld kaas of vlees. In plaats van de traditionele frituurpan gebruikte ik een laagje kokosolie om de tostones in te bakken. Het resultaat was erg lekker!

Ingrediënten
bakbanaan *
kokosolie
eventueel zout

* deze kun je bij de meeste supermarkten kopen op de groentenafdeling. Ook kun je ervoor terecht op de markt en in toko’s. Het zijn grotere bananen dan wij gewend zijn, ze kunnen  groen of donkergeel zijn met zwarte vlekken. De schil is een stuk dikker dan de gewone banaan en de banaan zelf is veel steviger.

benodigdheden
kopje of mok
stukje bakpapier
diepe pan met een goede anti-aanbaklaag
schuimspaan
keukenpapier

Bereidingswijze
Schil de bakbanaan en snij in plakken van ongeveer 1,5 cm. – 2 cm. dik. Doe de kokosolie in de pan en laat smelten, zorg dat er genoeg olie in de pan is om de plakken in te bakken. Bak de plakken in de hete olie ongeveer 2 minuten per kant tot ze goudbruin beginnen te kleuren. Haal de plakken uit de olie en leg ze op een bord. Leg een plak bakbanaan op een snijplank er leg het stukje bakpapier er op. Druk het plakje plat met de onderkant van een kopje of mok (of iets soortgelijks) en ga door tot alle plakken plat zijn. Gebruik je geen bakpapier, zoals ik deed (gewoonweg vergeten!) zoals je kunt zien op de foto werkt dit ook, maar blijft de banaan wat plakken aan de mok. Bak de plakken ongeveer 1 à 2 minuten per kant en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi eventueel met zout.

Recepten met 4 of minder ingrediënten

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

1 reactie

  • Reply Anne

    Wat een gaaf idee is dit zeg, ziet er echt heerlijk uit.

    5 april 2017 at 13:26
  • reageer