Falafel box

Deze maaltijd is geïnspireerd op een heerlijk gerecht dat ik een tijdje geleden op Schiphol at: ik was onderweg en wilde even snel maar gezond lunchen. Ik besloot iets te eten bij een voor mij nog nieuw restaurant: Leon. De succesvolle Britse formule van natuurlijk, vers, snel en lekker eten heeft sinds enige tijd ook een vestiging op Schiphol. Je kunt er terecht voor naturally fast food. Wat een heerlijke keuzes op het menu en veel vegan! De falafel box die ik er at, wilde ik graag thuis namaken en dat is goed gelukt.

Dit is echt zo’n gerecht waarbij je restjes groenten die je nog hebt liggen kunt opmaken en persoonlijk vind ik dit koud ook prima te eten als lunchsalade.

Ingrediënten
falafel
olie, om in te bakken
zilvervliesrijst *
diepvries doperwten, gekookt
rode kool, in dunne reepjes gesneden
spitskool, in dunne reepjes gesneden
zonnebloemolie
peper
zout
Turkse groene peper
geroosterde paprika, in reepjes gesneden
plantaardige yoghurt
fijngesneden dille
knoflook, fijngehakt

* ik kreeg van Lassie een pakketje waarbij deze ‘minuutje’ porties zaten. Deze hoef je alleen even 1 minuutje in de magnetron te verwarmen. Ik vind deze echt superlekker: het is een voedzame mix van zilvervliesrijst, kikkererwten en rode quinoa en heel snel klaar!

Bereidingswijze
Meng de rode kool met de spitskool (van beiden even veel) en voeg een scheutje zonnebloemolie toe en wat peper en zout en roer goed door. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de falafel in wat olie in een koekenpan. Meng de (plantaardige) yoghurt met wat fijngesneden dille en een fijngehakte knoflook. Meng de rijst met de doperwten en schep er wat van op een bord of in een kom. Voeg de falafel en koolsalade toe en garneer met de paprika en pepers. Serveer met de yoghurtdressing.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer