Deze salade is een bijgerecht dat vroeger bij veel gezinnen in Nederland op tafel werd gezet. Mijn eigen moeder maakte het steevast wanneer we bloemkool aten, met gekookte aardappelen en worst. In dit artikel laat ik je zien hoe eenvoudig je deze frisse salade zelf kunt maken!
En toch, zo lekker als mijn moeder het maakte zal mijn versie helaas nooit worden. Kreeg jij deze salade vroeger ook wel eens bij het avondeten op je bord?
AfdrukkenOuderwetse komkommersalade
- Genoeg voor: 4 porties 1x
Ingrediënten
Scale
- 1 komkommer, geschild en geraspt
- snuf zout
- 1/4 witte ui, gesnipperd
- 2 á 3 eetlepels witte azijn
- 1 theelepel suiker
Bereidingswijze
- Doe de geraspte komkommer in een vergiet en meng met een snuf zout.
- Laat een kwartiertje uitlekken.
- Gooi het vocht weg en meng de geraspte komkommer met de ui, witte azijn en suiker.
Nog meer recepten met maar 4 (of zelfs minder!) ingrediënten? Kijk dan eens op deze pagina, of naar het lekkers hieronder.
1 reactie
Oh ja, mijn oma maakte deze altijd, lekker met spercieboontjes.
1 augustus 2024 at 21:34Als je dan binnenkwam in de keuken dan rook je de komkommer al,leuke herinnering.
Mijn moeder heeft het ook weleens geprobeerd maar het was het dan altijd net niet zoals die van oma,en zelf maak ik het eigenlijk nooit.