Vegan in de supermarkt #73

Deel 73 van deze populaire serie waarin ik deel welke (voor mij) nieuwe vegan producten ik tegen ben gekomen in de supermarkt. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de Aziatische supermarkt!

AH hoorntjes sweet chili

In het chips schap kwam ik deze nieuwe zoutjes tegen van het huismerk van Albert Heijn. Ze lijken op Bugles en zijn helemaal vegan!

Ik heb ze geprobeerd en vind ze superlekker. Ik heb ze gevuld met hummus en dat is een heerlijke combinatie. Hoe ik ze vul is simpel: schep wat hummus in een stevig zakje, knip er een klein hoekje vanaf en op die manier kun je de hummus in de hoorntjes spuiten. Prijs: € 0,89 bij Albert Heijn.

Ingrediënten: bloem (46% maïs, rijst), 32% zonnebloemolie, aardappelzetmeel, suiker, specerijen (o.a. 0,7% chili, 0,03% cayenne), zout, tomatenpoeder, gistextract, voedingszuur (E262), kaliumchloride (dieetzout), natuurlijk aroma, extract (chili, capsicum).

Maître Mathis Choco kruidnotenmix wit-bruin

In principe plaats ik in deze serie geen seizoensartikelen zoals Sinterklaas lekkernijen, maar voor deze nieuwkomer maak ik een uitzondering. Bij Albert Heijn kun je nu terecht voor vegan en glutenvrije kruidenoten met plantaardige witte en melk-chocolade! Deze werd voorheen ook verkocht zoals je in dit artikel kon zien bij onder andere Holland & Barrett maar nu dus gewoon in de supermarkt. Zalig! Kijk in dit artikel voor nog veel meer vegan Sinterklaas lekkernijen. Dit artikel wordt nog aangevuld binnenkort!

Je kunt de vegan en glutenvrije kruidnoten van dit merk vinden op de afdeling met glutenvrije producten. Ik heb de choco mix geprobeerd en vind ze heerlijk!

Dr. Oetker The good baker spinach & pumpkin seeds

Deze nieuwe vegan pizza heeft een bodem op basis van havervlokken en is belegd met spinazie, pompoenpitten, tomaat en plantaardige kaas.

Om heel eerlijk te zijn waren mijn verwachtingen van deze pizza niet zo hoog. Hoewel ik de verpakking echt prachtig vind sprak de foto van de pizza me totaal niet aan. Havervlokken en pompoenpitten zijn niet dingen waar ik direct aan denk bij pizza. Toch smaakte deze pizza erg lekker. Het ziet er wel totaal anders uit dan op de foto hieronder trouwens. De bodem is dun en krokant en de toppings smaakvol. Goedgekeurd!

Prijs: € 3,69 bij Albert Heijn

Ingrediënten: Tarwebloem, 14% gezeefde tomaten, 13% spinazie, 11% geraspte pizza-topping op basis van kokosolie (water, gemodificeerd aardappelzetmeel, kokosolie, zeezout,natuurlijk aroma, kleurstof (carotenen), antioxidant (ascorbinezuur)), water, 6,3% tarwe volkorenmeel, 4,3% uien, 4,3% gedroogde, gemarineerde tomatenstukjes (gedroogde tomaten, zonnebloemolie, zout, knoflook, kruiden, voedingszuur (citroenzuur)), 3,0% volkoren havervlokken,2,7% gedroogde pompoenpitten,2,7% olijfolie extra vierge,GERST,extract,1,3% tomatenconcentraat, zeezout, gist, knoflook, basilicum, peper, zout.

Fernandes alle soorten zoals green punch

Goed nieuws: alle soorten Fernandes limonade zijn nu vegan! Voorheen bevatte de Green Punch vissengelatine. Gelukkig is dat nu verleden tijd! Verkrijgbaar bij diverse supermarkten voor in flessen en blikjes.

Jumbo Almond milk ijskoffie

Bij Jumbo is er een plantaardige ijskoffie in het assortiment gekomen die op basis van amandelmelk is. Ik heb ‘m nog niet geprobeerd.

Prijs: € 1,99 voor een pak met inhoud van 1 liter bij Jumbo.

Ingrediënten: water, gepelde amandelen 3%, koffie-extract^1 1%, inuline, suiker, aroma’s, zeezout, mineraal: calciumcarbonaat, emulgator: zonnebloemlecithine, stabilisator: E418, zuurteregelaar: E340, vitaminen: riboflavine (B2), B12 en D.

Peak’s So Pure (n)omelette mix

Dit product kwam ik tegen op de bio afdeling van Coop. Ik was benieuwd: zou het resultaat er zo uit zien als op de foto en smaakt het dan ook naar ei? Ik heb het inmiddels geprobeerd.

Wanneer je de verhoudingen aanhoudt van water en mix is het een heel dunne substantie die uiteindelijk stolt, maar aan de onderkant aanbakt (ondanks anti-aanbaklaag en voldoende plantaardige boter) en niet om te draaien valt in de pan.

Ik heb de verhoudingen aangepast, twee keer zoveel mix en dan is het wel te doen en komt het resultaat qua looks in de buurt van de foto op de verpakking en is het smakelijk.

Maar smaakt het naar ei? Totaal niet. Ik vond het zo’n tegenvaller dat als tip wordt gegeven: voeg kala namak (zwart zout) toe. Dat is juist hét ingrediënt wat ik hier al in had verwacht! Nee, ik zou dit niet nog eens kopen maar gewoon zelf lekker een vegan nomelet bakken.

Prijs: € 3,15 bij Coop

Ingrediënten: kikkererwtenmeel*, maïsmeel*, erwten proteïne*, psylliumvezels*, carrageen, dextrose*, kurkumapoeder*, calciumcarbonaat, knoflookpoeder*.
*Van biologische landbouw.

Vivera plantaardige rookworst

Toen ik voor het vega schap bij Coop stond op zoek naar de nieuwe vegan frikandelburgers van Vivera viel mijn oog op deze nieuwe plantaardige rookworst. Ik besloot het te proberen en heb ‘m inmiddels gegeten! Ik maakte de rookworst warm volgens aanwijzingen op de verpakking in heet water. Het aansnijden was lastig: het velletje om de rookworst laat heel snel los. De structuur van de worst is prima in orde en de smaak ook, lekker rokerig. Alleen dat velletje: het is smakeloos, heel stug en laat dus los. Ik at de rookworst in de soep trouwens, wat wel erg lekker was maar voortaan zou ik eerst het velletje in zijn geheel verwijderen, het voegt niets toe.

Een schaal met 2 stuks/160 gram kost € 2,99 bij Coop.

Ingrediënten: 67% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, zonnebloemolie, tarwevezels, kokosolie, water, natuurlijke aroma’s, citrusvezels, azijn, verdikkingsmiddel (methylcellulose), kruiden en specerijen, zuurteregelaar (calciumlactaat), rookaroma, maltodextrine, stabilisatoren (natriumalginaat, calciumchloride), uienpoeder, kleurstof (bietenrood), verlaagd natrium zout, psyllium, maïszetmeel, zout, voedingszuur (citroenzuur), natuurlijk gerookte maltodextrine, aroma, ijzer, vitamine B12.

Vivera plantaardige frikandelburger

Vivera kondigde via social media afgelopen maandag de lancering van de gloednieuwe plantaardige frikandel burger aan. Deze is verkrijgbaar bij Vomar en Coop. Vomar hebben we helaas niet in Rotterdam, dus ging ik met goede moed en veel nieuwsgierigheid naar alle drie Coop filialen in mijn regio. Helaas. Nog niet in de schappen. Maar ik blijf zoeken tot ik ‘m vind en wanneer dat zo is volgt uiteraard een taste test!

Ingrediënten en prijs volgen nog.

AH gepofte wafels naturel

Deze zijn niet heel nieuw, maar ik zag ze al vaker. Steeds was ik er zo benieuwd naar maar de prijs hield me tegen. En nu ben ik er toch voor gezwicht, zo benieuwd was ik!

Ik heb ze inmiddels gegeten en mijn oordeel: wel okay. Ze hebben de structuur en bite die lijkt op een kruising tussen kroepoek (van die lange plakken van de Chinees) en cracottes. De smaak is vrij flauw. Ik zou ze niet per se opnieuw kopen, want ik vind ze nog steeds erg prijzig voor wat het is.

Ik at ze trouwens met de plakjes vegan worst van VEGA Delights die nog niet te koop zijn, maar ik alvast mocht proberen. De volledige review van enkele producten van dit merk zie je in onderstaande video.

Prijs: € 2,99 bij Albert Heijn.

Ingrediënten: 98% tarwebloem, zout, sojaolie.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Karin

  Oh als je die frikandel burger kunt vinden hoop ik dat je hem even op video graat proeven!

  18 september 2021 at 12:34
  • Reply Suzanne

   Leuk om te horen! Hier nog steeds nergens te krijgen, maar zodra ik er aan kan komen ga ik ‘m zeker testen!

   18 september 2021 at 19:34

  reageer