Nomelet met geitenbaas

Ik maakte deze heerlijke vegan omelet (nom-elet) en vegan geitenkaas met hummus, spinazie, groene asperges, kastanjechampignons en zwarte olijven. Heerlijk om zo te eten of op toast of brood.

Vegan geitenkaas bij de kaasboer

Afgelopen week liep ik langs de kaasboer hier in het centrum van Rotterdam en mijn oog viel op een bord dat buiten stond. Vegan kaas, stond er in blauwe letters. Dat trok mijn aandacht, want dit is echt zo’n ouderwetse kaasboer die er al jaren zit. Vegan kaas bij de kaasboer, wat mooi!

Ik nam een kijkje en ze hadden een klein maar fijn assortiment aan plantaardige kazen van Max & Bien.

Ik kocht de geitenkaas die ik als eerste probeerde bij deze vegan omelet. Ik vind ‘m erg lekker en in de buurt komen van zoals ik me geitenkaas herinner!

Vegan nomelet

Ik noem ‘m nomelet, want ‘nom nom nom’ is het zeker! Deze omelet is op basis van kikkererwtenmeel en is heel eenvoudig om te maken. Kikkererwtenmeel kun je in vrijwel iedere supermarkt kopen op de bio afdeling, ik kocht het zelf bij Albert Heijn van het merk Smaakt. Het krijgt de typische geur en smaak van ei dankzij kala namak, oftewel zwart zout. Daar kun je hier meer over lezen. En de edelgistvlokken zorgen voor een geur en smaak die aan kaas doet denken. Dit kun je weglaten, maar ik vind ‘t echt een lekkere toevoeging! Kijk hier om meer te lezen over edelgistvlokken.

De hoeveelheden voor dit recept zijn voldoende voor 1 grote of 2 kleinere vegan omeletten.

Afdrukken

Nomelet met geitenbaas

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 100 gram kikkererwtenmeel
  • 1/2 theelepel kala namak
  • 1/2 theelepel kurkuma (geelwortel)
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 200 ml. water
  • olie of plantaardige margarine, om te bakken
  • 2 kastanjechampignons, in kwarten gesneden
  • stuk of 10 groene aspergetips
  • een handje spinazie
  • een handje zwarte olijven
  • stukje vegan geitenkaas, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels hummus

Bereidingswijze

  • Meng het kikkererwtenmeel met de kala namak, kurkuma, edelgistvlokken en water met een garde tot een glad beslag.
  • Verhit wat olie of plantaardige margarine in een koekenpan en schenk het beslag in de pan. Bak de vegan omelet aan beide kanten goudbruin.
  • Verhit wat olie of plantaardige margarine in een andere koekenpan en bak de kastanjechampignons en asperges voor een paar minuten tot ze beginnen te kleuren. Bak dan nog een minuutje de spinazie mee tot deze geslonken is.
  • Leg de vegan omelet op een bord. Smeer de hummus erover en beleg met de gebakken kastanjechampignons, aspergetips, spinazie, zwarte olijven en stukjes vegan geitenkaas en serveer.
Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer

Recipe rating