Kokos slagdroomtruffels

Wow, wat zijn mijn vegan slagroomtruffels, oftewel de slag-droom-truffels een succes! Ik kreeg verzoeken om hier ook een video van te maken, deze komt er nog aan. Maar voor nu heb ik een heerlijke variant hierop gemaakt: met kokos en witte chocolade! Deze zijn ook zalig en echt de moeite om te maken.

Voor deze slagroomtruffels heb ik de volgende producten gebruikt, deze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten. De vegan witte chocolade Maître Mathis heb ik bij Albert Heijn gekocht, je kunt deze vinden op de afdeling met lactose vrije producten.

De vegan boter moet op kamertemperatuur zijn. Een handig trucje daarvoor vind ik zelf om de hoeveelheid boter die je nodig hebt in stukjes te snijden en op een bordje te leggen. Vul een kom met kokend heet water. Leg het bordje bovenop de kom. Door de warmte van het water zal de vegan boter sneller op kamertemperatuur komen.

Afdrukken

Kokos slagdroomtruffels

  • Auteur: Suzanne

Ingrediënten

Scale
  • 150 gram vegan boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 ml. Alpro Whipping vegan slagroom
  • 1 reep Maître Mathis vegan witte chocolade
  • 1 eetlepel kokosolie, optioneel en zorgt ervoor dat het chocoladelaagje extra knapperig wordt
  • geraspte kokos, om te bestrooien

Bereidingswijze

  • Zorg dat de vegan boter op zacht en op kamertemperatuur is.
  • Meng de vegan boter met de poedersuiker met een (hand)mixer voor een aantal minuten met deeghaken.
  • Vervang de deeghaken voor de klophaken en meng, voeg beetje bij beetje de vegan slagroom toe.
  • Voeg het vanille extract toe.
  • Meng tot een zo glad mogelijk mengsel tot je geen stukjes boter meer ziet.
  • Schep het mengsel in een spuitzak en spuit even grote streepjes of hoopjes van het boter-slagroommengsel op een met bakpapier bekleed (diepvriesbestendig) bord. Je kunt ook twee lepels gebruiken hiervoor, schep steeds bergjes op het bakpapier. Ze hoeven niet perfect te zijn, want er komt later toch een laagje vegan witte chocolade en geraspte kokos overheen.
  • Zet een aantal uur in de vriezer of liever nog een nacht, zodat het goed stevig wordt.
  • Smelt de vegan witte chocolade met de kokosolie.
  • Strooi een laagje geraspte kokos in een diep bord.
  • Haal met behulp van twee vorken de slagroomtruffels door de gesmolten vegan witte chocolade en haal ze vervolgens met 2 andere vorken door de geraspte kokos.
  • Bewaar in de koelkast.

Notities

Geïnspireerd op dit recept van 24Kitchen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

  • Reply A van Haaren

    Goedemiddag ik vraag me af of de slagroom voor de truffels vooraf geklopt moet worden?

    19 april 2021 at 17:18
    • Reply Suzanne

      Nee, zo uit het pakje er bij!

      20 april 2021 at 11:38

    reageer

    Recipe rating