Laatst zag ik ze liggen in de koeling in de supermarkt: slagroomtruffels. Niet vegan natuurlijk, maar wat zagen ze er goed uit. “Zou dat nou een beetje te veganizen zijn?” vroeg ik me af. Ik heb het inmiddels geprobeerd en het antwoord is een hele harde jazeker! Wow, wat is dit lekker! Zo lekker dat ze naam slag-droom-truffels verdienen.
Voor deze slagroomtruffels heb ik de volgende producten gebruikt, deze zijn verkrijgbaar in de meeste supermarkten.
De vegan boter moet op kamertemperatuur zijn. Een handig trucje daarvoor vind ik zelf om de hoeveelheid boter die je nodig hebt in stukjes te snijden en op een bordje te leggen. Vul een kom met kokend heet water. Leg het bordje bovenop de kom. Door de warmte van het water zal de vegan boter sneller op kamertemperatuur komen.
Vegan slagroomtruffels
Benodigdheden
- (hand) mixer met deeg- en mixhaken
- spuitzak
- Genoeg voor: 25 stuks 1x
Ingrediënten
- 150 gram vegan boter
- 150 gram poedersuiker
- 1 theelepel vanille extract
- 100 ml. Alpro Whipping vegan slagroom
- 1 reep pure chocolade zoals Tony’s Chocolonely 180 gram
- 1 eetlepel kokosolie, optioneel en zorgt ervoor dat het chocoladelaagje extra knapperig wordt
- cacaopoeder, om te bestrooien
Bereidingswijze
- Zorg dat de vegan boter op zacht en op kamertemperatuur is.
- Meng de vegan boter met de poedersuiker met een (hand)mixer voor een aantal minuten met deeghaken.
- Vervang de deeghaken voor de klophaken en meng, voeg beetje bij beetje de vegan slagroom toe.
- Voeg het vanille extract toe.
- Meng tot een zo glad mogelijk mengsel tot je geen stukjes boter meer ziet.
- Schep het mengsel in een spuitzak en spuit even grote streepjes of hoopjes van het boter-slagroommengsel op een met bakpapier bekleed (diepvriesbestendig) bord. Je kunt ook twee lepels gebruiken hiervoor, schep steeds bergjes op het bakpapier. Ze hoeven niet perfect te zijn, want er komt later toch een laagje chocolade en cacaopoeder overheen.
- Zet een aantal uur in de vriezer of liever nog een nacht, zodat het goed stevig wordt.
- Smelt de chocolade met de kokosolie.
- Zeef een laagje cacaopoeder boven een diep bord.
- Haal met behulp van twee vorken de slagroomtruffels door de gesmolten chocolade en haal ze vervolgens met 2 andere vorken door de cacaopoeder.
- Bewaar in de koelkast.
Notities
Geïnspireerd op dit recept van 24Kitchen.
11 reacties
Oeehhh. Yummie. Zou je hier ook een video van willen maken?
14 april 2021 at 23:15Ziet er lekker uit! Zou je inderdaad een video kunnen maken? En moet je vegan boter of vegan roomboter gebruiken?
15 april 2021 at 08:34Ik ga het recept nu proberen! Met kokosolie twijfel ik alleen aaaaltijd of ik 1 eetlepel in de vaste vorm moet hebben, of 1 eetlepel vloeibare kokosolie. Dus daar kan een video fijn bij zijn! 🙂 Ik word in ieder geval altijd heel blij van je recepten!
17 april 2021 at 09:08Ik gebruikte een eetlepel vaste kokosolie. En leuk dat je er naar vraagt, ik ga aan de slag met een video!
17 april 2021 at 12:16Recept update: ik heb ze net afgemaakt en ze zijn erg lekker! Ik heb 1/4 theelepel vanillearoma gebruikt en dat was voor mij qua smaak al genoeg. Ook heb ik de methode met de satéprikkers gedaan (zoals in de video van 24Kitchen die onderaan het recept staat gelinkt) en dat werkt wel fijn met het doseren van de chocolade en de cacao. Wel zit er een gaatje in mn truffels waar een drupje van de vulling uit kan komen, maar ze lopen niet leeg 🙂 En ik zou ze per 3 stuks uit de vriezer halen en die dan door de chocolade en cacao doen, want de vulling wordt snel zacht. Ik vind ze erg lekker geworden!!
19 april 2021 at 10:51Ze zijn heerlijk!ik had ze iets te groot gemaakt dus was machtig maar lekker!
17 april 2021 at 12:14Goed om te horen! 🙂
17 april 2021 at 12:15Ik heb een poging gedaan, maar het mengsel loopt helemaal uit. Ik heb de stappen precies gevolgd. Kan ik er nog iets aan doen om het steviger te maken?
13 mei 2021 at 09:42Ik heb het nu twee keer geprobeerd, de eerst keer was het mengsel zacht werden soort pannenkoeken en werden ook niet stevig na 24 uur in de vriezer. De tweede keer heb ik de mixer bijna 20 min op vol spiet gezet. Nu is het wel stevig geworden maar vlokkerig en en loopt een water vetig suiker achter vloeistof uit. Ik heb de stappen ook precies op gevolgd. Er viel bijde keren niets door de chocolade te rolen.
21 oktober 2022 at 20:23Dat is jammer om te lezen!
24 oktober 2022 at 12:34Hoii, ik heb zojuist ook de truffels proberen te maken maar het mensel blijft enorm dun. Iemand een tip om te voorkomen dat het de volgende keer weer dun wordt en mislukt? Groetjes
3 december 2022 at 12:33