1 eetlepel kokosolie, optioneel en zorgt ervoor dat het chocoladelaagje extra knapperig wordt
geraspte kokos, om te bestrooien
Bereidingswijze
Zorg dat de vegan boter op zacht en op kamertemperatuur is.
Meng de vegan boter met de poedersuiker met een (hand)mixer voor een aantal minuten met deeghaken.
Vervang de deeghaken voor de klophaken en meng, voeg beetje bij beetje de vegan slagroom toe.
Voeg het vanille extract toe.
Meng tot een zo glad mogelijk mengsel tot je geen stukjes boter meer ziet.
Schep het mengsel in een spuitzak en spuit even grote streepjes of hoopjes van het boter-slagroommengsel op een met bakpapier bekleed (diepvriesbestendig) bord. Je kunt ook twee lepels gebruiken hiervoor, schep steeds bergjes op het bakpapier. Ze hoeven niet perfect te zijn, want er komt later toch een laagje vegan witte chocolade en geraspte kokos overheen.
Zet een aantal uur in de vriezer of liever nog een nacht, zodat het goed stevig wordt.
Smelt de vegan witte chocolade met de kokosolie.
Strooi een laagje geraspte kokos in een diep bord.
Haal met behulp van twee vorken de slagroomtruffels door de gesmolten vegan witte chocolade en haal ze vervolgens met 2 andere vorken door de geraspte kokos.