Vegan in de supermarkt #72

Deel 72 van deze populaire serie waarin ik deel welke (voor mij) nieuwe vegan producten ik tegen ben gekomen in de supermarkt. Kijk ook eens naar de series vegan in de Turkse supermarkt en vegan in de Aziatische supermarkt!

Koko plantaardige drank

Bij diverse supermarkten is er plantaardige melk van het merk Koko verkrijgbaar. Bij AH bijvoorbeeld is deze nieuw in het assortiment en het is zowel ongezoet als gezoet (original) verkrijgbaar. De orginal kost € 2,15 en de ongezoete kost € 2,09 voor een pak met inhoud van 1 liter. Ook verkrijgbaar bij Deen en Jumbo.

Ingrediënten original: water, kokosmelk (8,4%), druivensapconcentraat, calciumfosfaat, emulsifier (sucrose-ester van vetzuren), zeezout, kleur (caroteen), vitamine D2, vitamine B12.

Ingrediënten ongezoet: water, kokosmelk (7%), calciumfosfaat, emulsifier (sucrose-ester van vetzuren), zeezout, vitamine D2, vitamine B12, stabilisator: gellangom, kleurstof: natuurlijk caroteen.

Sproud erwtendrank

Bij PLUS is de plantaardige drank op basis van erwten verkrijgbaar in de varianten barista en ongezoet. Sproud was al langer verkrijgbaar bij horeca groothandel Hanos waar ik het vorig jaar kocht, kijk daarvoor hier. Voor een pak met inhoud van 1 liter betaal je bij PLUS € 2,49.

The Noodle Poodle

Bij Jumbo zijn er 3 soorten vegan noodles verschenen in prachtige verpakking in de varianten Thai Green Curry, Japanese Teriyaki en Indian Korma. Per verpakking betaal je € 2,29 bij Jumbo. Leuk weetje: deze lijn is ontwikkeld door Kaj Gorgels van Kajs Typetjes! Ook verkrijgbaar bij Gorillas.

Jumbo vegan mini taartjes

Jumbo heeft een nieuwe vegan gebakjes in het assortiment, ik liet deze al in dit artikel zien. Het zijn mini taartjes met banaan en mango en ze kosten € 3,49 voor 2 stuks.

Jumbo kaneelsuiker muffins

Ook nieuw bij Jumbo op de bakkerij afdeling bij de luxe koeken en cakes zijn deze kaneelsuiker muffins. Voor 2 stuks betaal je € 2,99.

Jumbo abrikozen carrees

Of ze nieuw zijn weet ik niet, maar wel voor mij: zoekend naar de kaneelsuiker muffins en bananentaartjes van hierboven 🙂 kwam ik deze abikozen carree’s tegen op de bakkerij afdeling van Jumbo. Ze zijn vegan en heel lekker! En heel betaalbaar: 2 stuks voor € 1.64.

AH Tex-Mexsoep

Bij Albert Heijn is deze vegan Tex-Mexsoep met vegetarisch gehakt nieuw in het assortiment. Voor een stazak met inhoud van 0,57 liter wat overeenkomt met 2 porties betaal je € 1,99.

Ingrediënten: groente (20% tomaat, 4% ui, 2,9% maïs, 2,5% groene paprika, 2,5% rode paprika, 2,5% gele paprika), water, kidneyboon, 9,5% tomaat uit concentraat, voedingsvezel (cichorei, citrus), raapolie, gemodificeerd maïszetmeel, specerijen, zeezout, rodewijnazijn, gistextract, kleurstof (karamel [E150a], paprika-extract [E160c]), gehydrolyseerd soja-eiwit, gerstemoutextract, voedingszuur (kaliumlactaat [E326]), glucosestroop, knoflook, vitamine B12, rode chilipeper, 0,05% jalapeñopeper, zout, aroma, soja-eiwit, azijn, tijm.

Dit artikel is onderdeel van de serie van vegan in de supermarkt. Lees hier alle delen uit deze serie.

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

geen reacties

reageer