Life Lately week #1

Wat een bijzondere periode! Dit is de maand waarin ik alles waar dierlijke ingrediënten in zitten aan me voorbij laat gaan én ik maakte vorige week nog een grote zakelijke stap! Kijk mee naar mijn life lately.

life-lately-412016-1

Een poosje geleden kreeg ik van mijn nicht Nicole de vraag of ze een foto van Sambal mocht gebruiken voor een Cat Portrait Stitch Along die ze ging organiseren. Ja, natuurlijk mocht dat: hoe cool! Nog cooler: ik zou het eindresultaat krijgen. Twee weken geleden was het zover. Ik had het al via Instagram gezien en was erg onder de indruk, maar in het echt is het nóg mooier. Wat een werk: de kleinste details met al die haartjes en wow, dit is echt sprekend Sambal. Ik heb dit kunstwerk een mooi plekje aan de muur gegeven en ben er heel blij mee.

"Alsof ik in een spiegel kijk" - Sambal

“Alsof ik in een spiegel kijk” – Sambal

Nog zo’n creatieveling: mijn vriend. Dit bord heeft hij meegenomen uit zijn vorige huis, toen hij een poosje geleden bij mij introk. Ik vond het meteen een mooi iets: hij heeft dit omlijstte krijtbord zelf gemaakt. Het leuke ervan is is dat je zo steeds een andere afbeelding aan de muur hebt hangen. Hello autumn it is!

It's the most wonderful time of the year, wat mij betreft!

It’s the most wonderful time of the year, wat mij betreft!

Zalig, de herfst: echt mijn favoriete jaargetijde. De prachtige kleuren, de lange donkere avonden met knus kaarslicht binnen, de open haard weer aan…Kopjes thee met (vegan!) chocola, nou ja – you get the point. Beelden zeggen meer dan woorden dus:

Inspirerend boek: de nieuwste van Marie Kondo. Heb jij hem al gelezen?

Inspirerend boek: de nieuwste van Marie Kondo. Heb jij hem al gelezen?

Ik had ze jaren geleden voor het eerst gezien in een veel te dure speelgoedwinkel en kreeg ze sindsdien niet meer uit mijn hoofd: cactussen van vilt. Op internet kon ik ze wel vinden, maar ook zo krankzinnig duur. Ik legde er me er maar bij neer dat ze niet voor me weggelegd waren. Tot ik ze zomaar ineens bij Flying Tiger tegenkwam! Het was liefde op het eerste gezicht, op allebei. Hartjes.

life-lately-412016-5

Het hoort natuurlijk niet slechts 1 dag maar het hele jaar dierendag te zijn, maar toch stond ik op die dag even extra stil bij mijn lieve katten!

Sambal, Heidi, Snoopy en Bonbon <3

Sambal, Heidi, Snoopy en Bonbon <3

Op weg naar Tattoo Bob voor de vierde sessie tattoo laseren. Zou het lukken om dit jaar nog van de ongewenste tattoo op mijn rechterbovenarm te komen? Hier schreef ik er een stukje over met foto’s. Ook deze sessie deed weer onwijs veel zeer, maar het is voor een goed doel.

life-lately-412016-7

Op de terugweg richting de metro. Mijn mooie stad Rotterdam: zo mooi!

life-lately-412016-8

Een paar dagen later bevind ik me weer in de stad, nu aan de Blaak 40 om precies te zijn. Ik heb een afspraak bij…De Kamer van Koophandel! Daarover later meer in een aparte blog. Yeah!

life-lately-412016-9

Wat fijn! Al moet ik toegeven dat ik amper nog boeken koop sinds ik een ereader heb, op kookboeken na: het was een gemis om de Slegte niet meer in de stad te hebben. Welkom terug, oude bekende!

life-lately-412016-10

Plons! Daar ging de Boo uit de Halloween collectie van Lush.

Lekker spul! Al vond ik de Pumpkin bruisbal die ik ervoor gebruikte nóg fijner. Alsof je in een bad met sinas stapt. 😀

life-lately-412016-11

life-lately-412016-12

Over Halloween gesproken, ik leefde me uit met 4 makkelijke maar te toffe DIY’s. Heb je ze al gezien?

halloween-diys

Ik kreeg van VeganAnimal een tof t-shirt en dat vond ik een mooie aanleiding voor een fotoshoot. De foto’s zijn gemaakt voor mijn getalenteerde vriend Fabien van Moëne Photography. In dit artikel lees je meer over het t-shirt en zie je meer foto’s.

Tijdens een uitzonderlijk warme oktober middag zonder jas aan, in tof VeganAnimal shirt. Aan de mooiste plek van Rotterdam: de Kralingse Plek. <3

Tijdens een uitzonderlijk warme oktober middag zonder jas aan, in tof VeganAnimal shirt. Aan de mooiste plek van Rotterdam: de Kralingse Plek. <3

Oh, baby. Voor iedereen die zegt: “vegan? Oh nee. Nee hoor, dat zou ik niet kunnen”. Eat this!

vegan-avocadomuffins-8

Tekenen: ik ben er niet super geweldig in en doe het zelden. Maar als ik er dan voor ga zitten vind ik het zo leuk. Ik moet dit vaker doen: het haalt een creatieve kant van me naar boven die ik vaker moet toepassen. Zo ben ik al tijden van plan om mijn foodfoto’s te voorzien van illustraties. Eens kijken of dat wat gaat worden. Voor nu helpt de #inktober challenge me enorm bij het helpen aanwakkeren hiervan: in de maand oktober eet ik niet alleen vegan tijdens de #veganchallenge, ik maak ook iedere dag (of nou ja vanaf nu dan) een tekening naar het door #inktober gegeven thema! Kijk voor meer informatie op de website. Ik plaats op dit Pinterest bord mijn tekeningen, nadat ik ze op Instagram heb gezet!

Thema transport

Thema transport

Thema worried

Thema worried

Bonbon houdt zulke sessies graag van dichtbij in de gaten.

life-lately-412016-15

Zo ja.

life-lately-412016-16

Banh mi! My lawd! Ik ben verslingerd aan deze Vietnamese stokbroodjes. Ik was het al zo lang van plan en nu is het er eindelijk van gekomen: ik heb het thuis zelf gemaakt. Vegan, uiteraard. Soon online!

life-lately-412016-17

Zo, tot zover de eerste Life Lately op wateetjedanwel.nl. Ik hoop dat jullie deze wat persoonlijkere artikelen tussendoor een leuke toevoeging vinden!

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Denise

  Zeker leuk en zeer benieuwd naar het recept voor het Vietnamese broodje ?

  13 oktober 2016 at 06:17
 • Reply Danielle

  Heel leuk om meer persoonlijke dingen te lezen!!

  13 oktober 2016 at 17:42
 • reageer