Mijn favoriete series en documentaires

Weinig zo fijn als languit op de bank hangen, wat lekkers te eten en drinken en een goeie serie natuurlijk. Omdat ik een heel andere smaak heb dan mijn vriend op tv-gebied kijken we meestal apart. Wel naast elkaar op de bank, maar ieder onze eigen serie of film. Geen probleem wat mij betreft, ik doe oordopjes in en kijk via mijn laptop

Netflix

Sinds een paar jaar heb ik een abonnement op Netflix. De ene maand maak ik er meer gebruik van dan de ander, maar het is erg fijn dat het er altijd is. Het aanbod is enorm: dat kan voor mij wel eens overweldigend zijn. Ik val daarom in de meeste gevallen terug op wat ik ken, soms kijk ik een serie gewoon nog een keer. Of ga ik een uur lang alles langs, om uiteindelijk toch weer bij een goede oude bekende te eindigen. Ik laat je in dit artikel een aantal van mijn favoriete series zien!

Modern Family

Modern Family is een Amerikaanse sitcom die gaat over drie gezinnen die samen één familie vormen. Jay Pritchett is getrouwd met zijn veel jongere Colombiaanse vrouw Gloria. Zij heeft al een zoon uit een vorig huwelijk: Manny. Samen krijgen Jay en Gloria in de loop van de serie ook samen een kind: zoon Joe. Jay heeft uit eerdere huwelijken twee kinderen: dochter Claire en zoon Mitchell. Zij hebben zelf ook gezinnen en dat samen vormt één grote familie.

Deze serie heb ik pas rond het vierde seizoen ontdekt. Wat was dat een zalige inhaal-bingewatch vanaf het eerste seizoen! Ik vind alle characters leuk, maar denk dat ik Phil wel het aller grappigste vind, op de voet gevolgd door Cam.

Phil Dunphy

Stranger Things

Eigenlijk hou ik normaal helemaal niet van dit soort series. Mijn interesse was echter al wel gewekt na het enthousiasme van Fabien nadat hij wekelijks klaar zat voor de afleveringen die uit kwamen. Maar na het luisteren van een podcast waarin Christina en haar vader Curry hun liefde voor Stranger Things toelichtten wilde ik de serie gaan kijken: dit klonk zo goed! Het duurde een paar afleveringen waarbij ik erg moest wennen, maar toen zat ik er helemaal in. Inmiddels heb ik ook het tweede seizoen gekeken en het is een serie die je grijpt. Het is zoals de naam zegt strange maar pakkend tegelijk. En wat ik ook erg leuk vind, is dat het zich in de 80’s afspeelt. Alles klopt: van props die gebruikt worden tot outfits en ook de muziek die in de serie te horen is is helemaal uit die tijd. Ik kijk uit naar het derde seizoen!

Family Guy

Deze hilarische en vaak absurdistische animatieserie is al jaren een favoriet. Er gebeurt zoveel in één aflevering, zoveel woordgrappen: daarom kijk ik regelmatig oude afleveringen terug. Ik zie er steeds weer nieuwe dingen in en kan er geen genoeg van krijgen!

EastEnders

En naast de bovengenoemde series is er één serie buiten Netflixdie ik al vanaf m’n tiende ongeveer volg: EastEnders op BBC1. Deze Britse soapserie wordt vier keer per week uitgezonden en het hele jaar uitgezonden, ook in de zomer. Het is mijn absolute favoriete serie!

Maar goed, wat ik ook kijk… dit is (gelukkig!) altijd hetzelfde:

Documentaires

Op Netflix staan vele interessante documentaires. Er zijn er een aantal die op mijn te kijken lijst staan: welke dat zijn laat ik hieronder zien.

The Undateables

Hiervan heb ik al een aantal afleveringen gezien op TV bij BNN. The Undateables gaat over mensen met een beperking die de ware zoeken via dating. Erg ontroerend, grappig en gewoon mooi om te zien.

Minimalism

In de documentaire Minimalism, A Documentary About The Important Things komen mensen aan het woord die het Amerikaanse ideaal van meer, meer, meer afwijzen en voor minimalisme kiezen.

Auschwitz: The Nazis and the Final Solution

Deze heb ik jaren geleden al eens gezien en heeft veel indruk gemaakt. Ik wil hem nog een keer bekijken. Deze documentaire gaat over de grootste hel op aarde die ooit heeft bestaan: Auschwitz. Een plek die huiveringwekkend is, nog steeds. Ik ben er geweest en die reis heeft ook veel indruk gemaakt op me. Het is zo belangrijk dat de verschrikkingen die toen gebeurd zijn niet vergeten worden. Het is goed dat deze op Netflix staat!

America Unplugged

Deze documentaire gaat over mensen in Amerika die buiten beeld leven: ze willen niets te maken hebben met de huidige maatschappij en leven helemaal afgezonderd.

En nu ben ik heel benieuwd: wat zijn jouw favoriete series en documentaires? Laat het hieronder in een reactie weten!

Dit artikel is in samenwerking geschreven met Coolblue.

Advertisement

Deel:
Vorig artikel Volgend artikel

2 reacties

 • Reply Nicolet

  Hoi! Leuk om te zien dat je Eastenders volgt. Ik ben een paar jaar geleden gestopt maar heb het vanaf het begin gekeken (ik woonde in Engeland toen het startte)! Aanraders op Netflix: the Good Wife, the Affair, the Crown. Ik heb nu een tijdelijk abonnement bij Videoland om the Handmaid’s Tale te kijken. Er zijn nog meer mooie series dus als je deze allemaal gekeken hebt hoor ik het wel! 😉

  9 mei 2018 at 08:45
  • Reply Suzanne

   Dank je wel voor de tips. Cheers! 🙂

   9 mei 2018 at 22:44

  reageer